lauantai 14. tammikuuta 2012

Ratatreeni

Tänään oli sitten taas aika ajaa Somerolle. Tea lähti matkaseuraksi ja kuvaamaan. Sää oli ihan ok, parani päivän mittaan oikein mukavan aurinkoiseksi. Tea kuvasi ratoja, tosin olin unohtanut ladata videokameran ja siitä loppui jossain välissä akku. Toisen radan alussa Tea haki autosta vielä kameran, mutta on se vaan niin pirun painava pitkän putken kanssa, että käsi ymmärrettävästi vähän tärisee! ;D
Meillähän meni myös tietokone vaihtoon reilu viikko sitten, ja uudella ei tietenkään ole vielä mitään ohjelmia. Laitan siis videota näytille kunhan saan ohjelmia koneelle millä pienentää ja leikata.
Itse rata ei mennyt sitten heti aivan putkeen, tosin jos kahden treenivuoron radat yhdistäisi, niin sitten olisi jo aika hyvä kokonaisuus kasassa. :D

Me oltiin ensimmäisenä vuorossa ja Marika oli Zaggan kanssa tolpalla. Jeriko teki tosi hienon hakukaaren oikealle, sopivan laajan ja hidastikin vielä oma-aloitteisesti loppuun, siis tosi hyvä! :)
Marika varoitteli etukäteen, että kun oltiin niin lähellä lampolaa, että veto tulee olemaan kova sinne päin ja ohjaajalle kuljetuksessa pitää ottaa koiraa heti eteen blokkaamaan. Ensimmäisenä menevällä on vaan se huono puoli, ettei ole nähnyt kuinka kova veto se sitten tosiaan on. Otin Jerikoa kyllä vasemmalle hidastamaan, mutta sitten tein tyhmän liikkeen kun huomasin, että ollaan huonossa linjassa tolpan kiertoa ajatellen, ja otin Jerikoa oikealle. Vedon vuoksi liike oli aivan turha, linja olisi joka tapauksessa siirtynyt pikku hiljaa sinne päin, että oltais kierretty tolppa oikeasta suunnasta.. Siitä lampaat sitten ampaisi kohti lampolaa ja vaikka Jeriko ihan hyvin juoksi pysäyttämään, niin yleinen härdellikin aitauksen portin luona (jota ei saatu kiinni koska oli jäätynyt) oli mukana auttamassa siinä, että Jeriko meni aivan hämmennyksiin eikä enää tiennyt mitä käskyjä huutelin ja lampaat pääsi karkuun. Tämän jälkeen otettiin lampaat takaisin kuljetukseen ja yritettiin jatkaa rataa, mutta lampaat oli tosi nihkeitä lähtemään kulkemaan tolpalta poispäin lampolasta, Jeriko oli jo jotenkin aivan pihalla ja poispäinajo vaan jumitti aivan täysin. Olisi pitänyt vaihtaa kuljetukseen, kuten sitten toinen harjoittelija teki, mutta enpä siinä tajunnut. Meni sitten sellaiseksi tuleksettomaksi junnaamiseksi, että otettiin tauko tähän väliin.

Toisella vuorolla Jerikon kaari jäi vähän kesken, ehkä koska tolpalla oli vieras ihminen ja koira. Tai sitten johtui jostain aivan muusta, mistä sitä tietää. Joka tapauksessa Jeriko ei selvästikään välitä tutummista, mutta nyt sitten tuli lopussa epävarmaksi. Hakumatkakin oli tosin varmaan hieman pidempi kuin edellisellä kerralla. Nyt otettiin sitten ensimmäinen pätkä kuljetuksena ja triangelin "pohja" poispäinajona. Nyt meni aika hyvin, vetoa lampolaan oli edelleen rutkasti, mutta sain Jerikoa sopivasti käskettyä eteen. Ajettiin lampaita siis aika lailla niin, että Jeriko oli niiden sivulla lampolan puolella. Aika haastavaa sinänsä, koska tällaista ajoa ei kyllä juurikaan olla tehty. Jeriko totteli kuitenkin nyt aika hyvin ja nopeasti, joten homma pysyi hallussa. Ihan hyvin meni kuljetus tolpallekin. Otin pari pyöräytystä lauman ympärillä vielä loppuun, suuntakäskyjen vahvistamiseksi ja sitten pienen tauon jälkeen kun muutkin olivat treenanneet, otin vielä haun vasemmalta mikä meni kyllä tosi hyvin. Haku suuntautui kyllä lampolaan minne lampaat taas lähti vauhdilla, pyysin Jerikolta yhden kaaren kuin pysäyttääkseni lampaita, mutta pyysin kesken maahan ja annoin lampaiden mennä. Olin kuitenkin saavuttanut haluamani, kun Jeriko teki kaaren oikeaan suuntaan, en halunnut aiheuttaa uutta hankalaa tilannetta Jerikolle..

Vaikkei kaikki mennyt nyt aivan nappiin ja hermoa kiristi ensimmäisen vuoron jälkeen, niin menihän se loppujen lopuksi ihan ok. Tai siis Jeriko kyllä osaa jo melko hyvin, hakukaari oli tosi hyvä ja poispäin ajo meni loppujen lopuksi hyvin, vaikka lampaat ei paljon armoa antaneet ja ton tyyppinen ajaminen oli Jerikolle aivan uutta. Olisi hienoa jos olisi näyttää kokonainen ratavideo jossa kaikki menee nappiin, mutta ei tällä kertaa.. Jatkamme harjoituksia. :)

Lisäys: Sitten sitä videota. Oli aikamoisen työn takana, Corel VideoStudio Pro ja minä emme selvästikään ole ystäviä. Windows Movie Maker oli paljon käyttäjäystävällisempi, mutta sen kanssa oli ongelma, kun ei tunnistanut kameran videotiedostoja. Sanokaa nyt joku, mikä on hyvä videonkäsittelyohjelma! Myöskään blogspot ei kyllä oikein tahtonut toimia yhteistyössä mun kanssa... ;(






Vielä lisäyksenä, että häkitystä ei tosiaan otettu, koska pellolla oleva häkki oli jäätynyt kiinni ja olisi pitänyt uudet elementit kantaa pellolle. Lumen ja lampolaan vedon vuoksi häkitys olisi myös ollut tosi hankalaa, joten parempi, että jätettiin sen harjoittelu toiseen kertaan. 
Käytiin myös katsomassa Royn ja Taimin pentuja. Aivan ihania! <3 Sanna olet oikeassa: olisi sopinut mulle kuin nyrkki silmään. :'( 

Ei kommentteja: