keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Agilitypäivitystä pitkästä aikaa

En ole hetkeen jaksanut päivitellä agilitytreeneistä, kahdissa treeneissä viikossa ollaan joka tapauksessa käyty. Vähän on ollut sellainen fiilis, etten itsekään oikein tiedä missä mennään, niin en ole jaksanut siitä kirjoitella..

Mutta eilen meni Päivin treenit tosi kivasti! Aika hauska rata joka taidettiin päästä läpikin (pari rimaa taisi kyllä tippua), mutta hiottiin sitten jotain tiettyjä kohtia. Jeriko kääntyi nyt todella hyvin hypyillä, aivan siivekettä hipoen. Ohjautui muutenkin kivasti mukana. Ja sitten tehtiin niin, että juoksin tavallista lähempänä mukana ja oikein vedätin, ja Jeriko lähti tosi kivasti kiihdyttämään mukaan.

Tänään sitten Ylökk:n agilitytreenit. Tehtiin kahta eri ratapätkää ja molemmat meni tosi kivasti. Otin itse nyt taas vähän aktiivisemman otteen ohjaukseen ja juoksin enemmän, ja kas vain: koirakin tuli tosi lujaa! ;)  En sinänsä kääntymisiin kiinnittänyt huomiota, mutta ne meni aika vaivattomasti, joten sanoisin että taas kääntyi oikein hyvin. Kepeillekin avokulmasta ilman minkäänlaista ongelmaa. :)
Puomilla leijeröidessä tuli vaan esiin, että Jeriko ei osaa juosta luotettavasti puomin päähän, vaan kääntyy jo aikaisemmin perään vaikka jättääkin jalat puomille. Jeriko on siis käsittänyt asian niin, että takajalkojen kuuluu roikkua mukana, muulla ei niin väliä. Suoraan puomin päähän menemistä siis jatkossa vahvistellaan varmaan muutamia kertoja kosketusalustalla kun itse irtoan sivuttain. Hyvin Jeriko kyllä aavistelee mitä siltä odottaisin ja meinaa korjata oikeaan suuntaan, uskon siis että muutamilla toistoilla korjaantuu. :)

Vähän vaan itseltä enemmän effortia niin heti alkoi tulosta näkyä! Olen vaan nyt aikaisemmin liian laiskasti ohjaillut, lähettänyt Jerikoa esteille vaikka ehtisin juosta mukanakin ja sitten odotellut jossain kohtaa rataa. Meidän kaksi suurinta ongelmaa ja niissä näkyy selvää kehittymistä. Alkaa taas palat loksahtelemaan paikoilleen.. :)


Täytyy nyt vielä tarkentaa, että eihän Jeriko mikään etana ole aikaisemminkaan ollut, mutta on siis jäänyt mun löysän ohjailun vuoksi vähän arpomaan, että mihinköhän sitä menis, kuuliaisena poikana haluaisi paremmat ohjeet. Maksiminopeuteen tietenkin tähdätään ja sen vuoksi tuo harjoitus, ja heti kun itse vähän näki vaivaa niin tosiaan alkoi sujua. :)
Jeriko sai myös Ylökk:n treeneissä toisella radalla kehuja renkaan hakemisesta. Rengas tuli vinon hypyn jälkeen eikä ollut ihan linjalla. Muut koirat sen kanssa arpoi enemmän tai vähemmän, mutta Jeriko haki tosi varmasti renkaan heti "rengas" käskyn jälkeen. Hidastui toki vauhti vähän kun oli poissa linjalta ja katsellaan ensin etsi, että missä, mutta siis sai Ninalta kehuja taitavuudestaan. :)

Ei kommentteja: