Jupiter

 bordercollie uros
syntymäaika: 15.1.2017
väritys: tricolour
emä: PAIM2 Kemi Lee
isä: HK3 BH TK1 Arrow

lonkat: A/A
kyynäret: 0/0
olat: terveet
selkä: LTV3
TNS-vapaa (DNA-testi)
CL/NCL-vapaa (DNA-testi)
CEA-kantaja (DNA-testi)
IGS-vapaa (DNA-testi)
MDR1-vapaa (DNA-testi)
Hampaiden hypomineralisaatio-vapaa
SN-vapaa

paimennus: PAIM1 PPR1


Jupiter on vilkas ja kaiken kaikkiaan iloisuutta täynnä oleva kengurun poikanen. Se tulee juttuun kaikkien kanssa ja on hyvin leikkisä, mutta myös erittäin kunnioittava vanhempia koiria kohtaan. Jupiter rakastaa myös aivan kaikkia ihmisiä ja mielellään kiipeilisi kaikkien syliin. Kotona se onkin oikea sylikoira ja tykkään tulla syliin tai kainaloon nukkumaan.

Jupiterissa on herkkyyttä, se uskoo hyvin pienestä ja miellyttämisenhalua löytyy todella paljon. Jupiter on erittäin halukas oppimaan ja sitä on ollut erittäin helppo viedä koulutuksellisesti eteenpäin.

Kropaltaan Jupiter on erittäin tasapainoisesti kulmautunut ja sillä on sopiva hyvä lihaksisto. Sillä on ollut aina hyvä koordinaatiokyky ja se selvästi nauttii hypellä ylipäätään tai vaikka kiveltä kivelle. Erittäin elastinen ja nopea koira.

Paimenkoirana Jupiter on erittäin luontainen ja syttyi heti. Flänkit ja kaaret on Jupiterilla todella hyvin avoimet, eikä niitä ole pitänyt erityisesti treenata. Miellyttämisenhalun ja herkkyyden vuoksi Jupiter on alusta lähtien kuunnellut erittäin hyvin ja ohjattavuudeltaan sillä voi jo tässä vaiheessa ajaa lampaita hyvinkin kaukana ohjaajasta. Herkkyyden vuoksi sillä on kuitenkin omia hassujakin juttuja, mitä se yrittää vältellä. Herkkyyksistä on kuitenkin pikku hiljaa paimennuksen osalta päästy eteenpäin.

Agilityssä Jupiter on erittäin luontaisesti ja helposti ohjattava, ja radan lukemisen se on oppinut hyvinkin vaivattomasti. Se on erittäin nopea ja hyvä hyppäämään. Kepit on alkanut sujumaan vaikka välillä vauhti ja korkea vire aiheuttikin ongelmia. Kontakteja tehdään pikku hiljaa. Odotan Jupiterista tulevan erittäin nopean ja kevyesti ohjautuvan menijän agilityradoille, joka nopeutensa puolesta asettaa mulle uusia haasteita. :)

Valjakkolajeja on tehty Jupiterin kanssa myös ja niihin se syttyi erittäin nopeasti. Se on erittäin motivoitunut pelkästä juoksemisesta ja hyvin nopeasti sen kanssa pystyi lähtemään vieraassakin paikassa tyhjälle. Jupiter on hyvin nopea jo tässä vaiheessa ja vauhtikestävyys tulee tästä toki vielä kasamaan. Se ohittaa vaivattomasti ja jatkaa samalla vauhdilla eteenpäin ohituksen jälkeen ja olemme osallistuneet sen kanssa tässä vaiheessa pyöräluokkaan. Talvella 2019 olisi tarkoitus korkata hiihtokisat.

Jupiterin kanssa on tehty ihan todella vähän hakua ja jälkeä. Haku jäi mun oman ajanpuutteen vuoksi, vaikka siinä Jupiter osoitti erityistä lahjakkuutta. Musta irtoaminen vieraiden ihmisten luokse vaikka kuinka kauas ei ollut sille missään vaiheessa mikään ongelma. :) Valitettavasti myös jälki on hieman jäänyt ja mun omaa motivaatiota hieman heikentää se, että Jupiterilla on ollut reagointia laukauksiin ja olen nyt päättänyt vaan odottaa, että se kasvaa ja aikuistuu ja katsoa sitten tilannetta uudelleen.


Ei kommentteja: