Jupiter

 bordercollie uros
syntymäaika: 15.1.2017
väritys: tricolour
emä: PAIM2 Kemi Lee
isä: HK3 BH TK1 Arrow

lonkat: A/A
kyynäret: 0/=
olat: terveet
selkä: LTV3
TNS-vapaa (DNA-testi)
CL/NCL-vapaa (DNA-testi)
CEA-kantaja (DNA-testi)
IGS-vapaa (DNA-testi)
MDR1-vapaa (DNA-testi)
Hampaiden hypomineralisaatio-vapaa
Myotonia-vapaa
Von Willebrandin tauti -vapaa


Tätä kirjoittaessa Jupiter on 8kk ikäinen. Jupiter on vilkas ja kaiken kaikkiaan iloisuutta täynnä oleva kengurun poikanen. Se tulee juttuun kaikkien kanssa ja on hyvin leikkisä, mutta myös erittäin kunnioittava vanhempia koiria kohtaan. Jupiter rakastaa myös aivan kaikkia ihmisiä ja mielellään kiipeilisi kaikkien syliin. Kotona se onkin oikea sylikoira ja tykkään tulla syliin tai kainaloon nukkumaan.

Jupiter on hauska yhdistelmä itsenäisyyttä ja rohkeutta, mutta toisaalta myös ohjattavuutta, joka näkyy mm. hakumetsässä. Se irtoaa helposti kauaskin minusta, mutta toisaalta tulee kutsuttaessa innolla takaisin. Jupiterissa on herkkyyttä, se uskoo hyvin pienestä ja miellyttämisenhalua löytyy.

Kropaltaa Jupiter on erittäin tasaisesti kasvanut ja kehittynyt, eikä sillä ole ollut ollenkaan sellaista "honkkeli pentu" -vaihetta. Sillä on ollut aina hyvä koordinaatiokyky ja se selvästi nauttii hypellä ylipäätään tai vaikka kiveltä kivelle. Erittäin elastinen ja nopea koira ainakin tässä vaiheessa. :)

Jupiterin kanssa on aloiteltu rauhalliseen tahtiin eri lajeja, joista eniten on tehty paimennusta. Paimenkoirana Jupiter on todella lupaavan ja hienon oloinen, josta olen todella innoissani. Se on hyvin luontainen, flänkit on auennut ihan itsestään ja se fiilistelee myös tahtia lampaisiin nähden aikas kivasti ikäisekseen. Joskus kaarilla vauhti meinaisi nousta, mutta Jupiter reagoi koulutukseen tosi hyvin, ajatus pysyy mukana ja hidastaa tarvittaessa. Tällä hetkellä harjoitellaan vielä ihan alkeita, suoraan päin ajamista ja eri tahtien ottamista sekä flänkkäämistä ylipäätään. Tarkoitus olisi nyt syksyllä tehdä vielä hyviä pohjia Jupiterille ensi kesää ajatellen ja ensi keväänä lähteä kunnolla kouluttamaan eteenpäin kisoja kohti.

Varmaan toisiksi eniten on tehty hakua. Haussa Jupiter on edennyt aika nopeasti, koska irtoaminen minusta kauas ei ole ollut sille minkäänlainen juttu. Vieraiden ihmisten löytäminen metsästä on myös erittäin hauskaa ja tässä Jupiterin avoimuus on todella ihana ominaisuus. Jalat vie myös hyvin lujaa metsässä. ;)

Jälkeä on tehty jonkin verran mutta vähän vähemmän. Keppi-ilmoisu on vähän kesken ja pitäisi itse tässä aktivoitua.

Tottistreenaaminen ei ole mua nyt kovinkaan paljoa motivoinut. Aina löytyisi jotain parempaa tekemistä. Pohjia rakennellaan kuitenkin pikku hiljaa omaan tahtiin.

Agilitytreenejä on ihan muutama tehty ja harjoiteltu esteiden tarjoamista. Tämän Jupiter on hoksannut hyvin nopeasti ja pikku hiljaa olisi tarkoitus alkaa lisäämään agilitytreenejä. Jupiterista voisi kuvitella tulevan aika nopea ja elastinen agilitykoira, jonka kanssa mä saisin sitten laittaa todella juoksukykyni testiin. ;)

Ei kommentteja: