sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Rainy day

Tänään tokoiltiin sateisessa säässä Kyötikkälässä piirinmestistokoissa. Yksilöliikkeet tehtiin neljässä osassa ja vaikka aluksi tuntuikin, että mitenköhän päivä sujuu, niin itse asiassa kehät soljui ihan suht hyvin. Aikataulussa pysyttiin tai se itse asiassa alitettiinkin, vaikka sitten kisakirjoja odottaessa alkoi mun kärsivällisyys olla aika lopussa, kun suunnilleen 45 minuuttia niitä odoteltiin ja olisin voinut käydä välissä käyttämässä koirat jos olisin vaan tiennyt. Ukko oli itse asiassa aamupäivän Tuijalla, kun Matti oli mökillä kaveriporukalla enkä viitsinyt sitä jättää yksin kotiin enkä toisaalta ottaa kisapaikallekaan mukaan häiritsemään keskittymistä. Kiitos Tuijalle siis avusta ja kärsivällisyydestä Ukon kanssa. ;)

Viimeinen ykkönen odotuttaa vielä itseään ja tänään oli kaiken kaikkiaan vähän huono fiilis ja vire kateissa. En tiedä mikä Jerikoa nyt oikein vaivasi, mutta molemmat paikallaolot nollaantui heti kättelyssä. Kehään mennessä vielä fiilis ok, mutta rivissä Jeriko alkoi selvästi olemaan jonkun oman kuplansa sisällä eikä oikein kuunnellut tai pitänyt kontaktia. Arvasin, että se menee jossain vaiheessa sitten maahan, koska oli niin paineisen oloinen ja niinhän siinä kävi. Tein itse varmaan siinä sitten virheen, että koirien luo palatessa käskin istumaan ja silleen leikkimielisesti tokaisin jotain, että "hölmö koira". Siis ihan lempeällä äänellä, mutta kyllä Jeriko noi bongaa, se on varma. Ja sitten vaikka oltiin rivin ensimmäisinä ja olis luullut, että paikkamakuu menee nyt hyvin, niin Jeriko oli korvat niin tukossa, että tarvi kolme (!!!) käskyä maahanmenoon ja tämäkin liike sitä myöten nolla.
Voin sanoa, että mielessä kävi, että jos vaikka lähtisi sateesta seisomasta ja menis kotiin, kun ykkönen oli sillä taputeltu. Vielä kun näki, että Jeriko oli taas jossain ihme paiseessa ja tiesin, että jos tästä jatkan niin en saa vähääkään antaa mieltäni painaa tai Jeriko laamailee koko loppu kokeenkin.

Jatkettiin kuitenkin yksilösuorituksiin. Ensimmäisessä osiossa seuraaminen, zeta ja luoksetulo.

Seuraaminen 6,5: Paikoitellen Jeriko seuras oikein hyvällä vireelle, mutta sitten otti häiriötä kehän laidalta, kun leikitettiin jotain toista koiraa ja sitten viereisestä kehästä, kun käveltiin sitä kohti. Päättäväisesti kävelin vaan pää pystyssä, mutta niin se koira vaan katos käännöksessä multa totaalisesti ja oli pakko kutsua uudelleen seuraamaan, kun siellä nuuhkittiin vaan maata. SM-kisoissa viimeksi oli näin pahaa seuraamista ja silloin sain kuulla, että olisin omalla katsomisellani painostanut. Nyt voin sanoa, että niin ei todellakaan ollut, vaan Jeriko oli muuten jotenkin paineessa ehkä piloille menneiden paikallaolojen pohjalta..? Toisaalta tosiaan jo keskiviikkona ja torstaina oli jotain kummallista havaittavissa, josta en edelleenkään ole saanut kiinni, että mistä johtuu...

Zeta 8,5: Järjestys seiso, istu, maahan. Hitto kun jännitti miten käy, kun lämmitellessä Jeriko ei millään olisi seisonut, vaan istui varmaan viisi kertaa putkeen ja aina mun kääntyessä käänsi päänsä pois paineistuneena, että tiesi että meni väärin, mutta ei korjannut siltikään seuraavalle toistolle. Yritin vaan tsempata ja innostaa, otettiin uudestaan ja uudestaan, kokeilin pysäytykseen "top"-käskyn sijaan vanhaa "stoppia" ja sillä seisoikin. Kunnes sitten taas seuraavalla toistolla istui. Lopulta sain pari kertaa onnistumaan peräkkäin hyvin pehmeällä "top"-käskyllä ja menihän ne liikkeet sitten oikein kehässäkin, mutta seisomisesta Jeriko ennakoi seuraamiseen lähtöä törkeästi.

Luoksetulo 9: Juuri ennen kuin liikkuri sanoi "liike alkaa" viereisessä kehässä karjaistiin jotain, mitä Jeriko jäi kovasti vasemmalle katsomaan, enkä ehtinyt enää korjata kontaktiin. Aattelin jo, ettei kuuntele mun käskyä, mutta kuunteli kuitenkin, törkeän vinoon vaan meni sitten maahan kun niin kyyläs toista kehää. Itse luoksetulon vauhti ja pysäytykset oli aikas hyvät. :)

Seuraavassa kehässä oli pelkkä ruutu, josta saatiin 9: Muutama koira meitä ennen oli hyllyttänyt koko kokeen ylittämällä kehänauhan. Toisessa kehässä oli ruutu, jonka koirat varmaan näki ja sitten kehien välissä välinelaatikko, jota ainakin yhden koiran näin menevän katsomaan. Jerikokin katsoi selkeästi laatikkoa lähtiessään ruutuun, teki pienen kaarroksen sen vuoksi, mutta päätyi kuitenkin etureunasta sisään ja stoppasi hyvin (tosin aika lähelle reunaa) ja siitä maahan, onneksi koko koira sisällä! Seuraamiseen tulo ei ollut parasta Jerikoa, jäi vähän väljäksi eikä tainnut tullakaan ihan tavanomaisella vauhdillaan... :/

Sitten olikin vuorossa pelkkä ohjattu, josta tuloksena 6: Oikea kapula olis ollut se meille parempi, mutta arpoutui vasen, hitto! Jeriko meni aika hitaasti merkille ja jäi (kuten aina ohjatussa) vinoon perse vasemmalle päin. Meinas lähteä sitten oikeaa noutamaan, hetken katsoin korjaisko suunnan, mutta ei. Seis ja uusi käsky, jolla Jeriko tuli takaisin merkille ja lähti siitä noutamaan vasemman ilman uutta lisäkäskyä.

Viimeisessä kehässä metsku, tunnari ja kaukot.
Metsku 8: Kapulaa nostaessa kapula lipes hieman Jerikon suusta ja joutui nostamaan uudelleen. Ei siis ottanut tarpeeksi vahvasti kiinni ja märässä nurmessa oleva kapula oli varmasti liukas. Lisäksi olisi voinut olla vauhdikkaampi palautus ja perusasento jäi hieman vajaaksi.

Tunnari 9,5: Kapulat katos ihan täysin nurmeen. Lisäksi liikkuri asetteli ne riviin silleen pitkittäin, mistä en ole ihan varma onko sellainen asettelutapa enää käytössä, kun olen tottunut vain riviin jossa kapulat on ikään kuin pystyssä ja ympyrään... Mmm.. No, eipä sen niin väliäkään. Kivasti Jeriko kuitenkin teki, heti oman kohdalla toi varmana, palautuksessa voisi olla vauhtia enemmän.

Kaukkarit 9,5: Järjestys i-s-m-s-i-m. Voin sanoa, että jännitti. Tällaisen päivän jälkeen pelkäsin ihan himona, että Jeriko alkaa jähmimään. Lisäksi liikkuri käskytteli vaihdot TOSI nopeasti, ei ollut mitään 3 sekunnin välejä, ei siis jäänyt oikein aikaa tuplakäskyillekään. Lisäksi jätössä tai kun tulin riittävän etäisyyden päähän Jeriko haisteli maata.. Mutta hitto vie, sehän teki jokaisen liikkeen ekasta käskystä ja aika hyvällä tekniikalla, nähdäkseni ei liikkunut mihinkään. :)

Kokonaispisteiksi saatiin siis räävittyä kasaan 225,5 pistettä eli 2-tulos. Eli viimeisen ykkösen metsästys vielä jatkuu. Katsotaan saisko jostain kokeesta syyskuun lopulta paikan vai meneekö pidemmälle.. Joka tapauksessa pitäydyn suunnitelmassani alkaa nyt tekemään jälkeä, ehkä vaihtelu virkistääkin ja katsotaan sitten missä väleissä tokoillaan. Ja tehdään edelleen vain leikittelytreenejä ja yritetään saada erityisesti paikallaoloista paine pois.. Vaikka alkupäivä olikin aivan peestä, niin tyytyväinen olen siihen, kuinka kuitenkin sain oman hermoni hallintaan ja sitä myötä myös Jerikon työskentelemään ihan kohtuullisesti vaikkei parastaan näyttänytkään. Kun miettii niitä voittajaluokan kokeita, joissa vireen kanssa oli ongelmaa, kun Jeriko paineistui herkästi, niin on kuitenkin siitä päästy pitkästi eteenpäin. Silloinhan ongelmana oli selvästi Ukon tuleminen taloon, nyt en tiedä mistä tänään kiikasti... Jeriko on kuitenkin tosi miellyttämisenhaluinen, herkkä ja vähän liiankin ajatteleva koira ja ottaa sitten liiaksikin painetta itselleen jostain sisäisistä ristiriidoista. Mutta yritetään nyt edelleen jatkossa saada paine pois paikallaoloista ettei niitä tarvis jatkossa nollailla ja pääsis yksilöliikkeet aloittamaan hyvässä fiiliksessä...

Ei kommentteja: