sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Pienestä kiinni..

Tänään oltiin Ukon kanssa NPKH:n agikisoissa. Jari Helin toimi harjoitustuomarina ja oli tehnyt kivat radat. Jostain syystä kuitenkaan ensimmäiseltä radalta ei tullut yhtään nollaa. Meidän rata kaatui viimeiseen esteeseen, kun en ymmärtänyt antaa pientä vetoa Ukolle, kun pituus syötti aavistuksen ohi viimeisestä esteestä. Kokenut koira olisi varmasti viimeisenkin lukenut, mutta paljoa kokemustahan Ukolla ei vielä ole, joten ei voi kuin itseään syyttää. ;) Alussakin ohjasin kepeille tosi huonosti, seisoin paikkallani liian pitkään ja Ukko meinas tulla ohi, mutta hienosti ohjautui vielä kepeille. Harmillinen toi viimeinen este! Tältä radalta ei tosiaan yhtään nollaa tullut ja voitettiin rata tällä vitosella ajalla -8,51, etenemäksi tuli jotain 3,60, mutta aikaa paloi toki tuossa viimeisen esteen säädössä. Ukko sai kivan uuden lelun ja lahjakortin NPKH:n kisoihin. :)





Toisella radalla tosi hyvää menoa aivan kolmanneksi viimeiselle esteelle saakka eli kepeille. Tultiin putkesta renkaalle ja siitä kepeille, vauhti toki kasvoi ja yritin siinä Ukkoa jarruttaakin ja antaa sille aikaa hakea kepit. Taisin kuitenkin lähteä ryysimään eteenpäin liian aikaisin ja Ukko ei taipunutkaan toiseen väliin. Mietin myös sitä, onko Ukolla vasen kylki jotenkin kireä, kun perjantaina treeneissäkin tuli toisen välin ohi useita kertoja ja taas sitä ennen ei tuollaista ole oikein tapahtunut.. Laioksen viime käsittelystä on nyt kaksi viikko ja pari viikkoa seuraavaan, en siis tiedä mikä tilanne on tällä hetkellä, mutta voihan se kroppa vähän hakea sitä tasapainoakin käsittelyn jälkeen... Tai sitten mä vaan ryysin aina sille toiselle välille... ;) Joka tapauksessa maalisuoralla Ukko hienosti irtos kauan eteen ja suoraan lelulle. Kyllä ne isommat vaihteet sieltä vielä löytyy. ;)



Viimeinen rata oli hyppäri ja siltä saatiin virhe jo heti alussa, taas kepeillä toiseen väliin taipuminen ei onnistunut. Nyt kyllä yritin olla aivan paikallani, mutta ehkä vauhtia oli liikaa eikä Ukko osannut taipua siihen väliin.. Tai sitten mun pieni liike ajoi ohi, enpä tiedä. Loppurataa halusin vetää sitten niin lujaa, kun pääsi ja ihan hyvä loppuaika Ukolle tästä tulikin keppivirheestä huolimatta -7,08. Lopussa vielä kiritin ja kannustin niin, että sanoin "jes!" juuri riman päällä ja rima tippui, mutta ei haittaa. :) Ensi viikonloppuna jatketaan sitten oikein kunnolla agikisojen parissa, kun olen ilmoittanut molemmat koirat molemmille päiville Takkujen kisoihin! :D



Meidän alueellisen valkun ryhmä kyllä loisti näissä kisoissa: Wyffe ja Dublis voitti ekan radan vitosella, Miia ja Wii teki nollan ja sijoittui 2. ja sai passituksen kakkosiin. Samoin toisella radalla Satu ja Trip saivat viimeisen nollan ja lähtöpassit kakkosiin. Lisäksi Kaisa ja Tip sijoittui viimeisellä radalla 2. vitosella ja tosi nopeella ajalla. Onnea kaikille tuloksista ja erityisesti kakkosiin siirtymisistä! :)
Lisäyksenä vielä, että myöhemmin samoissa kisoissa 2-luokassa alueellisen valkun ryhmästä Sanna ja Helmi sai viimeisen nollansa ja siirtyivät kolmosiin. Hyvä meidän tiimi! :))

Ei kommentteja: