torstai 19. syyskuuta 2013

Hiontaa ja haparointia

Ollaan treenailtu taas ahkerasti eri lajeja. Päivittäin teen lenkkien yhteydessä molemmille pojille joitain tokoliikkeitä tai liikkeiden osia; Jerikolla kaukkareita, zetan osia, luoksetuloa ja seuraamista, Ukolle seuraamista, jäävien pysähdyksiä ja jäävien paikallaoloja erikseen sekä luoksetuloa. Maanantaina käytiin treenailemassa Kyötikkälässä ja Jeriko teki ruutua, ohjattua ja tunnaria esteen yli hypäten. Kivasti meni sinänsä, vaikka edelleen se ohjattu/ohjatun merkki kyllä takkuaa. Ukko teki alokkaan liikkeet kertaalleen läpi niin, että jokaisesta palkkasin. Hyppyä muutama toisto ylimääräistä, koska sitä on päästy tekemään niin vähän, sekä vauhtinoutoa ja ruutua.

Illemmalla maanantaina tehtiin vielä Tuijan kanssa Jerikolle paikallaolot Ronjan kanssa. Nyt ei ollut paineistumisen merkkejä, mutta en sitten tiedä johtuuko siitä, että Tuija ja Ronja on niin tuttuja, ettei ota käskyttelyistä painetta. Meinas mun istu -käskystä mennä kyllä ensin maahan, mutta sitten istui skarppina ja varmana koko ajan. Paikkamakuussa hyvin malttoi olla kuuntelematta Tuijan maahanmeno-käskyn, mutta oli niin hyvässä vireessä ja skarppina, että perusasentoon nousi Tuijan käskystä. Tällä hetkellä olen kuitenkin tyytyväisempi tohon kuin siihen, että Jeriko olis totaalisesti korvat tukossa kuten Piirinmestiksissä. ;)

Tiistaina käytiin Somerolla tekemässä ratatreeniä. Nämä olikin Ukon ihan ensimmäiset ratatreenit. Ukon ensimmäinen hakukaari meinasi loppua kesken ja menin ihan lähelle auttamaan. Toisella kertaa menin jo ennalta lähemmäksi auttamaan ja kaari riitti hyvin lampaiden taakse vaikkei mikään pullea ollutkaan. Koko muu rata meni tosi kivasti, ajo on Ukolle hyvää ja tyylikästä. Häkityskin meni molemmilla kerroilla hyvin vaikka oli eka kerta Ukon kanssa. :D Ekalla rundilla lampaat kyllä käveli itsekseen häkkiin sisään, mutta toisella kerralla joutui jo vähän osoittamaan niille suuntaakin ja Ukko työskenteli häkillä tosi hyvin! :) Ukko työskenteli kuitenkin tosi kivasti koko ajan ja onhan se aika tyylikkään näköinen, kun on hommissa. Flänkit on jo auenneet tosi hyvin, joten eiköhän se hakukaarikin, sehän on vain pitkä flänkki.

Jerikolle 2-luokan rataa, vain ekalla rundilla koko rata. Oikealle hakukaari tosi hyvä. Pitäis pillikäskysn jälkeen nopeammin antaa suullinen käsky jos ei mee maahan, turha sitä on vihellellä montaa kertaa, kun sitten yhdestä karjaisusta saa maahan. Jos olis tässä johdonmukaisempi, niin saisi ehkä sen maahanmenon toimimaan pillilläkin.. ;) No, ajo sinänsä hyvä, vaikka tulinkin melkein suoraan autosta radalle ja lampaiden hurja veto vähän yllätti ja piti pistää itsekin tossua toisen eteen, että olen hyvin sijoittuneena viimeiselle suoralle.

Mutta sitten se jako. Oijoi kun oli vaikeeta! En jotenkin mitenkään meinannut saada itseäni sijoitettu lampaiden taakse, kun ne aina meinas luistaa mun selän taakse ja olin jotenkin ihan ongelmissa, että miten pitäis toimia. :D saatiin me se jako lopulta onnistumaankin ja sitten häkistys perään. Toisella vuorolla pelkkä haku vasemmalta ja jakoharjoitus. Hakukaari oli vähän kökkö, välissä oli sähkötolppa jonka ympärillä korkeampaa heinää ja Jerikolle meinas siinä tulla arviointivirhe. Meinas ensin tulla sen osan oikealta puolelta, mutta sitten tajus että ajautuu liian lähelle lampaita ja loikki korkeamman heinikon läpi. No, ihan hyvin korjattu, mutta ei kauheen säännöllisen pullea kaari.. :D
Jakoa tuskailin edelleen, mutta lopulta alkoi joku tolkku siinä löytyä, että miten niiden lampaiden kanssa pitäis toimia ja kun heitin aurausviitan pois kädestä (mitä se siellä kädessä teki?), niin Jerikokin alkoi toimimaan paremmin ja sain sen tajuamaan, että haluan sen liikkuvan rauhallisesti ja pienemmin liikkein lauman ympärillä eikä aina lähteä kauheella kaahotuksella flänkille ja kauas niin, ettei ehdi muodostuneisiin väleihin.. Työvoitto! :D

Keskiviikkona tehtiin Sarin agitreeneissä kontaktitreeniä ja Jerikosta kuoriutui oikea röyhkimys! ;) Laitettiin kontaktin eteen kosketusalusta ja avustaja heitti pallon heti sillä silmänräpäyksellä, kun Jeriko osui targettiin. Tämän lisäksi "varastin" Jerikolta lelun suusta ja hetsailin sitä ennen puomille lähtöä. Tosin varastaminen ei ollut kauheen helppoa, kun Jeriko puri koko suullaan hampaat kiinni eikä millään meinannut saada kaivettua lelua suusta. :D Ja kyllä Jeriko sitten painelikin puomilla tosi lujaa kontaktille, hyvältä näytti! Pitäis ihan tosissaan nyt malttaa varmaan ainakin kuukausi eteenpäin AINA palkata suoraan kontaktista ja sitten jatkaa rataa uudessa pätkässä, ja sitten jatkossakin pitää muistaa toi kontakteista palkkailu. Miten voisi olla nopeet kontaktit jos niistä ei koskaan palkkaa?? ;)

Ukolle myös kontaktitreeniä samalla tyylillä ja vauhtia saatiin jonkin verran, tosin ei Ukko täyttä vauhtiaan pinkonut niin kuin Jeriko. Lisäksi Ukon kanssa tuli ongelma, että se ei suunnannut alastulossa kosketusalustalle ollenkaan vaan lähti jo vähän loikkaamaan yli.. :/ Tänään yritin sitten ennen lenkkiä tehdä targetin kuivaharjoittelua jos sillä saisi sen vahvemmaksi ja kontaktillakin auttais. Ukko oli kyllä tässäkin aika pihalla, mutta jatketaan harjoituksia jospa Ukko sen nyt kunnolla hoksais..

Ei kommentteja: