keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Naantalin aurinko

Maanantaina ei suuremmin treenailtu koirien kanssa, vaan mä kävin 1,5 vuoden tauon jälkeen kahden kaverin kanssa ratsastamassa Kangasalan ratsastuskoululla. Ei olis pitänyt käydä, koska ratsastuskärpänen puri taas! :D Oli kyllä niin huippua, ohjaaja oli todella hyvä, Veera-tamma jolla ratsastin oli ihana ja mikä tärkeintä: mun taidot ei olleetkaan yhtään ruostuneet! :)) Etukäteen vähän mietin, että mitä tulee,  kun Veerasta mulle kerrottiin, että on tosi iso ravi, ja eräs ratsastaja sanoi ettei itse harjoitusravissa pysty istumaan. Mutta ei ollut mitään ongelmaa, Veera oli aivan huippu ja hienosti sai ravinkin työstettyä ja siinä oli varsin mukava istua. :) Katseltiin vielä oman tunnin jälkeen estetunnin alkua ja tuli kyllä hirvee hinku esteille. :D Kotiin tullessa ei hymyä oikein saanut pyyhittyä mun naamalta, olin vaan niin iloinen. :))))

Tiistaina käytin Ukkoa Laioksella ja edelleen oli etuosassa oikealla jotain jumia joka heijasti lantioon, mutta nyt saatiin se ihan hyvin auki ja sovittiin alustavasti seuraavaa käyntiä kevättalvelle jos ei tule mitään erityistä. Laioksen mielestä, että on kuitenkin sellainen tapaus, että sitä on hyvä seurailla..

Tänään Ukko ei sitten päässyt agsatreeneihin vaan menin pelkästään Jerikon kanssa. Tehtiin kontaktitreeniä ja heti ensimmäisellä toistolla Jeriko leiskautti sellaisen puomin kontakteineen, että oksat pois! Ihan hirvee ero vauhdissa ja asenteessa aiempaan! Sitten tehtiin pientä rataa jossa kaikki kontaktit ja lisäksi yksi putki, pari hyppyä ja kepit. Aivan sika hyvällä fiiliksellä ja nopeesti Jeriko kyllä nyt teki kaikkia. Ainut, että A:lla alkoi jo vähän fuskaamaan, että hieman ennen maata jätti jo kontaktin. Kerran jouduin tämän korjaamaan, mutta täytyy katsoa miten kehittyy. Kuitenkin haluan sitä vauhtia ja asennetta, joten pitää vähän tasapainoilla, että millaisia suorituksia siltä hyväksyy ettei latista fiilistä. Kaiken kaikkiaan kuitenkin sika hyvin meni ja itsellä oli vaikeuksia pysyä vauhdissa. :D Oli kyllä niin kylmäkin, että tuntui että vaikka kuinka piti koko ajan liikettä yllä, niin radalla omat jalat ei liikkunut ollenkaan ja toisaalta gore tex -lenkkareissa ei kyllä ollut pitoakaan nimeksikään. Jerikon menoa ei kyllä kylmä sää haitannut, päin vastoin! :D

Tokoiltu on myös. Jerikolle oon tehnyt ohjatun merkkiä pelkästään kierrättämällä merkin ympäri "kierrä" -käskyllä ja Jeriko on jo ihan hyvin sisäistänyt ettei sinne pysähdytä. Paitsi jos sanon niin. ;) Jos tällainen tatsi saatais tässä pysymään, niin voisi kokeessakin käyttää "kierrä" -käskyä ja todella pysäyttää koiran eikä vaan esittää pysäyttävänsä, kun Jeriko pysähtyy jo itse ennen aikojaan. ;) Pääosin olen siis kierrätellyt vaan ympäri ja kerran kaksi kokeillut miten pysähtyisi. ;)
Tänään otettiin myös kentällä ruutua ja palkkasin kun vaan pysyi siellä. Itse sanoin hämyksi "käsky", mikä tietty oli vielä pahempi hämy, kun itse sanoin ja Jeriko meinasikin aluksi mennä lankaan, mutta ei nyt ollut "liikkuriakaan". Hyvin kuitenkin sujui ja uskon, että Jeriko sisäisti asian nyt ihan hyvin, kun ei lähtenyt pallonkaan perään ennen kuin sanoin, että "vapaa". Herra partiolainen halusi taas olla varma, että varmasti oli lupa. ;)
Ohjatun suuntia otettiin myös tänään ja oikean kapulan nouto (joka taas aiemmin ollut melkein se vahvempi) osoittautui yllättävän vaikeaksi hahmottaa, en tiedä häiritsikö, kun jalkapallomaali oli ihan kahden metrin päässä.. Saatiin kuitenkin molemmat suunnat onnistumaan, ja niistä bileet. Minkä jälkeen taas pelkkää merkin kiertoa ja siitä hurjat loppuleikit. Ihan hyvältä näyttäis. :)
Muitakin liikkeitä on aina lenkeillä hömpötelty, mutta niistä ei nyt sen enempää. Näyttäis kuitenkin ihan hyvältä. Perjantaina ollaan vielä menossa Sari Kärnän oppeihin ja katsotaan olisiko hänellä jotain uutta sanottavaa meidän tekemisestä, mitä voisi parantaa. :)

Ei kommentteja: