lauantai 27. huhtikuuta 2013

Ulkokisat

Tänään oli vuoden ensimmäiset ulkokisat. Eipä olla ulkona treenailtukaan syksyn jälkeen, että ei sen puoleen. Tavallaan arvasin, ettei kauheen hyvin voi mennä, kun Jeriko yleensä vähän innostuu liikaa ekoja kertoja ulkona, mutta ei se itse asiassa siitä edes ollut kiinni, vaan radat oli niin täynnä ansoja, ettei mitään rajaa! Anne Viitanen tuomarinan kaikissa.

Eka rata oli suoraan sanottuna v-mäinen, siis ihan tosissaan ärsytti sen jälkeen, että pitääkö tollasta sitten tehdä kolmen radan verran. Ihme vääntöä ja töks-töks -meininkiä ja sitten meidän rata lopulta kaatui siihen, että lähetettiin puomin alla menevään putkeen ja piti käytännössä leijeröidä ja saada sieltä A:lle. Edeltävästi myöhästyin vielä valssaamisessa ja jouduin ohjaamaan putkea edeltävän hypyn takaaleikkauksella ja rimakin tippui sen vuoksi. No, koska oli putkelle lähettäessä Jerikon takana, niin Jeriko kääntyi putkesta tullessaan siihen suntaan missä viimeksi olin ollut, eli vasemmalle. Sieltä tuli sitten puomin ali ja mä ihan hämilläni, että mitä hittoa sen kanssa pitää tehdä, että kuljettaa nenästä kiinni pitäen takaisin toiselle puolelle ja hylky tuli kun Jeriko meni selän takaa puomille. Jälkikäteen tajusin, että miksi ihmeessä en laittanut uudelleen siihen samaiseen putkeen ja yrittänyt saada sitä ohjausta onnistumaan, menetetty pelihän se oli siinä vaiheessa jo joka tapauksessa! :D Loppurata oli kyllä ihan jees, ja varsinkin pituudella kääntymiseen ja loppusuoraan olin tosi tyytyväinen. :)


Toinen rata oli sitten jo kivempi, mutta toinen rima jo putos. En ole oikein varma miksi, oikein ajattelin kuinka maltan olla näyttämässä sitä kolmannen kiertoa ennen kuin Jeriko on alhaalla toiselta, mutta oliko sitten riman tiputukseen syy, että niin pitkään panttasin tietoa miten mennään..? No, anyway, siitä jatkettiin ja ihan kivasti menikin. Rima tippui sitten kolmanneksi viimeiseltä esteeltä, taisi ohjauskäsi vaihtua juuri riman päällä. Onneksi tää rimaherkkyys tästä sitten helpottaa kuitenkin, kun taas totutaan olemaan ulkona. ;) Tältä radalta siis 10 vp ja aika -6,97 m/s.Kolmas rata oli hyppäri ja myös sinänsä ihan kiva, vaikka tässäkin ansaesteitä riitti. Tämä hyllytettiin taas kahden esteen jälkeen, kun mun ohjaukseni vei Jerikon väärälle esteelle, olin sijoittunut huonosti toisen esteen taakse ja käsikin vielä vippas jotenkin niin, että näyttäis kuin ohjaisin takana olevaa hyppyä ja sinnehän Jeriko meni. :D Loppu rataa vedettiin sitten aika täysillä ja erityisen tyytyväinen olen Jeriko keppien hakuun! Kyseiseen kohtaan hyllytti tosi moni koira, kun putken suu sieltä suoraan kutsuu, mutta Jeriko meni kepeille tosi hienosti! :) Vähän meinas rytmi hajota muurin jälkeen ja putkelle lähetys oli kai hieman epäselvä, kun Jeriko siinä hidasti. Ihan lopuksi meinasin vielä ohjata väärälle esteelle, kun kääntyessä väärä este jotenkin siihen tarjoutui, mutta sille Jeriko ei lähtenyt. :DEi kommentteja: