perjantai 19. huhtikuuta 2013

Huipputreenejä

Hitsi on ollut kivoja treenejä tällä viikolla! :))) Tiistaina käytiin tokoilemassa Tuijan kanssa. Jerikolle tehtiin EVL:n liikkeet läpi silleen osittain leikitellen, osittain testaten missä mennään, mutta jokaisesta liikkeestä palkka ja kehuin sanallisesti liikkeen osista (esim. merkistä). Aivan superhyvin meni, ainut pieni moka meinas tulla ohjatussa kun Jeriko meinas lähteä väärälle kapulalle, mutta käskyllä seis ja uudella noutokäskyllä haki oikean kapulan. Kokeessakin siis edelleen pisteitä heruis. :) Ja muut liikkeet meni ihan nappiin. :)) Aivan huippufiiliksi pystyi jäädä toivomaan peruutuspaikkaa sunnuntain kokeeseen. Ei vaan ole vieläkään kuulunut mitään, joten alkaa vähän toivo hiipumaan sen suhteen...

Lisäys: Ukko teki sitten alkuun Ronjan kanssa paikkamakuun ja täytyy sanoa, että ihan yllätti mut! 2,5 minuuttia jaksoi päätään pitää täysin paikallaan, vaikka takana pörräsi joku työkone peruutus-piippinsä kanssa eikä Ukko kertaakaan meinannut haistaa maata tai vilkaistakaan Ronjaa! :) Eikä me siis olla tuolla leuka maassa -tekniikalla tehty paikkamakuita vielä kenenkään muun kanssa eikä ulkonakaan, ihan vaan sisällä treenailtu! :D
Tuija lähti siitä jo kotiin ja jäin itsekseni Ukon treenaamaan. Tehtiin seuraamista kun Tuija keräili tavaroitaan ja hienosti Ukko kyllä teki, hyvä meininki! Ruutua otettiin myös ja sekin meni hienosti! :) Sitten Ukko teki muutamat tolpan kierrot ja topit ja sitten aloin keräilemään tokokamoja ja harkitsin, että tehtäis vielä keppejä, mutta sitten Ukko hakeutui siihen mun viereen makoilemaan lelun kanssa ja tulin siihen tulokseen, etten viitsi enää ottaa, että parempi jättää hyvään fiilikseen eikä väsyttää. Hyvä minä! :D

Ennen torstain agilitytreenejä käytiin Veeran luona hakemassa brisknessiläisten liivejä brodeerausta varten ja samalla saatiin hyvä syö käydä palluttelemassa Nemoa. :) On showlinjaiset pennut kyllä hassun karvaisia, ei sitä melkein muistanutkaan Ukon jäljiltä, mutta samanlainen tai vielä muhkeampi karvapallo Jerikokin oli. :D Oli kyllä kiva pentu, nappas niin tiukasti kiinni mun piposta ja hanskasta, että piti oikein kaivaa sormi hampaiden väliin, että sai omansa takaisin. :D Millään ei olisi irrottanut. :D Hirveää sadetta uhmaten Nemo myös hieman moikkasi Ukkoa ja Jerikoa pihalla, hieman aluksi jännitti, mutta visiitti oli niin lyhyt että sitten kun olis ollut innostunut niin piti jo lähteä. Täytyy kyllä uudestaan mennä tapaamaan pentua ja toivoa vähän parempaa säätä. ;)

Agilitytreeneissä Ukon kanssa otettiin keppejä. Pari kertaa kuutta keppiä ja hyvällä tekniikalla ja tempolla meni, ja päädyttiin Sarin kanssa lisäämään vaan suoraan toinen kuuden satsi perään. Ja eihän siinä mitään ongelmaa ollut, kun vaan itse maltoin näyttää kädellä enkä lähtenyt kiitämään ohi. 12 keppiä siis meni ihan jees, selkeästi Ukko ajattelee jokaisen välin ja vauhti ei päätä huimaa, mutta tekniikka on ihan kiva yhden etutassun tekniikka ja toi nyt vaan on ihan tyypillistä Ukkoa. :D Kyllä se vauhti sieltä sitten tulee toistojen myötä. ;)

Jerikon kanssa tehtiin pientä radan pätkää ja kylläpä meni ensimmäinen toisto ihan sika hyvin, kun ohjasin vähän höllästi enkä käännöksiä ollenkaan mitenkään painottanut tai osoitellut ponnistuskohtia Jerikolle. Jeriko kääntyi tosi hyvin ja vauhtia tuli selvästi lisää. :) Muutenkin meni hienosti Jerikon kanssa, vaikka toisessa pätkässä tuli vähän hassuja mokia yhden riman kanssa ja sitten avokulmasta kepeille menossa. Heitin vaan Jerikoa sinne kepeille olettaen, että se menee, koska onhan se mennyt keppien puolivälistäkin lähettämällä, mutta ei tällä kertaa. No, saatiin me se onnistumaankin, mutta hassu ongelma. :D Treenien lopuksi tehtiin Jerikolle pk-hyppyä harjoitusesteellä. Mulla oli nyt 450 grammanen kapula mukana ja aloitettiin 70 cm niin, että annoin kapulan Jerikon suuhun, käskytin putkeen ja juoksin ottamaan vastaan hypyn takaa. Otettiin siis vain paluuhyppyä putken kautta vauhtia hakien. Meni ihan sika hyvin ja nostettiin 80 cm, mikä edelleen tosi varmasti ja ilmavasti! Siihen sitten jätettiinkin. :)

Tänään oltiin wuf-hallilla. Ukko aloitti keppitreenillä ja 12 otettiin suoraan, Vellu edessä palkkaamassa. Kovasti Ukko taas harkitsi alkuun asiaa, otettiin vaan muutama toisto, sitten pientä ratatreeniä perään ja myöhemmällä vuorolla kaksi toistoa lisää keppejä ja kyllä se vauhti siitä kasvoi jo. En viitsinyt sitten ottaa yhtään enempää, ettei vauhti yhtään laskis väsymyksen vuoksi. Ukon kanssa tehtiin takaakiertoja, mitä sai kyllä aluksi vähän vääntää taas rautalangasta Ukolle, mutta sitten kun tajus, niin tehtiin ihan vaivattomasti muutamia hyppyjä putkeen takaakierroilla molempiin suuntiin. Lisäksi Ukon kanssa pienet etäohjausharjoitukset ja selvästi nykyään kyllä hakee paremmin esteitä pienistä eleistä. :)

Jeriko teki vähän rataa ja sitten taas pk-hyppyä. Ensin ilman kapulaan hyppy-putki-hyppy. Nostettiin 90 cm saakka ja ihan kivasti meni, ei ponnistanut esteestä eikä arponut ponnistuspaikkaa pahemmin. Ehkä tällä kertaa etäisyys putkelta hypylle oli vähän huonompi ja Jeriko nopeasti ennen hyppyä otti aina yhden lyhyemmän askeleen, mutta ei ollenkaan arponut sitä ponnistuskohtaa vaan itsevarmasti vaan sääti sen itselleen sopivaksi. :) Sitten myöhemmällä vuorolla otettiin kapulan kanssa kuten eilenkin, ensin 70 cm, sitten nosti suoraan 85 cm ja hienosti meni sekin, yksi väliaskel tuli joka johtui tosiaan nyt varmaan putken ja hypyn etäisyydestä/kulmasta, mutta ei jäänyt yhtään arpomaan ja hyvin ylitti, ei mitään ponnauksia. :)) Mahtitreenejä siis ollut, aivan huippua! :)

Tässä joku aika sitten huomasin, että Jerikon ennen niin täydellisen valkoisiin on tullut pieniä tummentumia poskihampaisiin. Sopivasti juuri Koiramme-lehdessäkin oli asiasta juttua ja sinänsähän on ihan luonnollista, että 3-vuotiaalle koiralle alkaa hieman hammaskiveä muodostua. Sinsän Jerikolla on ikenet ja suu muuten aivan terve, hieman vaan tummentumaa parin poskihampaan kyljessä. Kuitenkin ryhdyin jo aikaisemmin vastatoimiin, aloin harjaamaan Jerikon hampaita vähän säännöllisemmin (lue: aiemmin en juuri ikinä, nyt ehkä joka toinen päivä).

Aloin myös miettimään tuota poikien ruokavaliota, että kanankaulat on selkeästi liian pehmeetä luuta eikä siitä ole mitään iloa hampaiden puhdistuksessa. Ostin barffinetistä yhden paketin kalkkunankauloja pojille sekä lampaan rustoluita ja olisin tykännyt kennelrehusta tilata kalkkunankauloja lisää, mutta niitä myytiin vain 15 kilon pakkauksissa! Meidän jääkaappipakasti ei niele ihan niin suurta määrää! :D

Joka tapauksessa ruokavaliota pitäis varmaan muokata vähän luuvoittoisemmaksi, nyt pojat saa kaksi ateriaa, illalla jauhelihaa-puuroa-vihannessosetta ja aamuisin lihaisia luita, lähinnä broileria. Ensinnäkin kaulat on nyt pannassa, toisekseen pitäis ostaa välillä jotain ihan isommankin eläimen rustoluita, mutta on ne kieltämättä vähän hankalampia antaa ihan ruokana, kun ei noi saa niitä niin äkkiä syötyä ja sitten ne pyörii matoilla tms... Mutta mennään nyt edes vähän isompiin luihin, nyt tilasin siipiä (niitä lähinnä on aiemminkin ollut, en tiedä miksi viimeksi tilasin kauloja..??), sitten seuraavaksi ehkä kalkkunan kauloja (jos joku jakaa tilauksen mun kanssa :D ) ja sitten rinnalle säännöllisemmin isompia luita. Isoja kuivia luitahan on lattialla tarjolla koko ajan ja kyllä pojat niitä pureksiikin, mutta siis nyt lisätään luumäärää joka tapauksessa. Ja sitten tosiaan luuateria voisi hypätä iltaan ja määrällisesti kasvaa yli jauheliha-puuro-vihannesaterian, jos siitä olis jotain apua hampaiden kunnon ylläpidossa.

Ei Ukkokaan täysin huomiotta tässä jäänyt, ennaltaehkäisevästi aion kyllä alkaa harjaamaan senkin hampaita. Aiemmin Ukko on katsellut vähän epäluuloisena pöydän alta, kun olen harjaillut Jerikon hampaita eikä ole oikein innostunut maistamaan tarjottua hammasgeeliä. Ukolla ei edes ollut omaa hammasharjaa tähän päivään saakka. ;)

Tänään sitten ostin hammasharjan ja uutta tahnaa, jos se vaikka maistuis Ukon mielestä paremmalle. Pakkauksen kyljessä oli ohjeet kuinka totuttaa koiraa tyyliin: ensimmäisellä kerralla anna maistaa sormesta, toisella kerralla sivele vähän sormella hampaisiin, seuraavalla kerralla anna maistaa harjasta, sitten seuraavalla harjaa ihan yksi hammas jne. jne. taakse päin hammasrivistössä edeten. Skip skip skip skip. :D Ukko mastoi tahnaa sormesta, hieman epäluuloisena, mutta mikäs siinä. Tahnan tarjoaminen harjasta, maistui ok. Sitten vaan harja suuhun ja hankaamaan poskihampaita (mun kokemuksen mukaan Jerikon perusteella etuhampaat on ne inhottavammat) ja Ukkohan tuntui ihan nauttivan samaan tapaan kuin Jerikokin nauttii poskihampaiden harjaamisesta. ;)
Se jää nähtäväksi kuinka kauan jaksan tällaista hampaiden huoltoa pitää yllä...:D

Mainitsin aikaisemmin, että Jeriko ja minä vilahdettiin ShowHaun 2. jaksossa vetohiihto-osiossa. Tässä linkki jaksoon: http://vimeo.com/64062570#at=0

Tänään tuli ShowHaun 3. jakso ja siinä Jeriko ja myös Ukko vilahtavat ruokaosiossa, kun saivat maistaa Murren Murkinan ruokia treenien jälkeen. :) Uusintä tulee lauantaina aamupäivällä ja vielä joskus myöhemminkin, en tiedä koska. :D

Ei kommentteja: