torstai 11. huhtikuuta 2013

Päivänpaistetta risukasaan

Tällä viikolla tokoilut sujuneet aikas hyvin. :) Jerikon kanssa ollaan tehty ohjattua noutoa osissa ja molemmat osat sujuu, tosin vielä vähän olisi parannettavaakin. Leikitellen merkille lähettäessä vauhtia on hyvin, mutta liikkeenomaisena Jeriko menee merkille hitaammin, kylläkin varmasti eikä kyttää kapuloita. Palloilla suuntien leikittelyssä on suunnat menneet ehkä 90% oikein. Leikittelyssä ehkä se ongelma, että Jeriko saattaa jäädä välillä enemmän kiinni heitettyyn palloon kuin jos takana olisi kapula, ja jumittaa siihen niin paljon ettei edes katso mitä näytän. Keskiviikkona tähän avuksi teinkin niin, että otin kolmannen lelun (lempi verkkopallo) jalkoihini ja vapautinkin takaisin mun luokse/taakse, kun luopui heitetystä pallosta ja katsoi muhun. Kyllä saa kikkailla ton koiran kanssa, kun aina se keksii jotain! :D

Ruudun merkki menee nyt tosi hyvin eikä ole mitään ongelmaa, ruutuun en ole katsonut tarpeelliseksi edes lähettää. Tiistaina, kun oltiin Tiinan kanssa treenaamassa tehtiin Jerikolle myös seuraamista ja hitsi kun se oli hyvää!! Ei kuulunut pihaustakaan, seuraaminen oli tiivistä mutta suoraa eikä painanut yhtään ja käännökset mageita. Ääntä ei tullut yhtään edes juoksussa tai askelsiirtymisissä, jotka on ne haastavimmat! :)

Keskiviikkona oltiin Tuijan ja Ronjan kanssa tokoilemassa (sunnuntainakin itse asiassa), kun Ronja on kotiutunut mammalomaltaan. Kiva kun saa pitkästä aikaa taas enemmän treeniseuraa! :) Ohjatun leikittelyn ja ruudun merkin lisäksi tehtiin kaukkareita ja tekniikka kyllä pelittää, mutta pari kertaa seiso-istu menikin maahan istu-käskyllä. Saatiin kyllä tähän onnistuminenkin, enpä tiedä mistä johtui tuo pieni haparointi siinä. En ole huolissani, kun jumittamista ei ollut kuitenkaan. ;) Jerikolla ollaan myös muistettu ottaa paikkamakuun aloitusta ja lopetusta, tiistaina viimeksi Tiinan kanssa meni sika hyvin! Sunnuntaina kun Tuija käskytteli, niin Jerikon oli vaikeampi olla tottelematta.. ;)

Ukon kanssa tiistaina tokotreenit meni kyllä hyvin, Tiina piti mut aisoissa etten tehnyt liian pitkään. ;) Stoppi oli hieman ongelmallinen ja alettiin ottamaan sitä tolpan kiertona (vihdoinkin kun lumet on sulaneet ja kenttä oli kuiva niin onnistui!) ja hyvinhän se siinä meni. Myös hypyn takana seisahtuminen on Ukolla ollut hyvä, mutta jos itse liikun/peruutan, niin tulee hirveen vahvasti mun liikkeen mukana. Seuraaminen vapaana on kyllä aika hyvää, mutta ei siinä olla juurikaan edistytty mun mielestä, vaikka Tiina olikin eri mieltä. Tosin, edistymisen varmasti näkee paremmin kun ei olla hetkeen treenattu yhdessä... :)

Hihnassa seuraaminen sitä vastoin on aika tuskaista, sitä on nyt otettu sunnuntaina ja maanantaina. Ukko kai ottaa siitä hihnasta aika paljon painetta jätättää välillä tosi paljon eikä seuraamisessa ole kyllä ollenkaan sellaista viettiä mitä toivoisin. Enemmän sellaista jähmimistä, jätättämistä ja jumittamista. Okei, tollasellakin seuraamisella moni menee ihan helposti alokasluokan läpi ja hihnaa ei sitten myöhemmin tarvikaan (paitsi BH-kokeessa), mutta mua ärsyttää aika paljon tollanen paimennus shitti muualla kuin lampailla. ;) Mietin, että pitääkö vaan jatkaa harjoituksia ja seuruuttaa hihnassa vai auttaisko joku vähän erilainen harjoitus, jossa totuttaisi siihen hihnaan ja vähän suurempaankin hihnan tuomaan paineeseen (seuraamisessahan se kuitenkin on ihan löysä, mutta silti selvästi vaikuttaa Ukkoon)... Esim. kun Ukolla kuitenkin taistelutahtoa löytyy, että jos hihnaa vastaan pistäis sitä repimään lelua..? Auttaiskohan se..?

Tavallaan toi Jerikon tyyli, että se keksii välillä jotain ihan kummallisia oikoreittejä ynnä muita liikkeisiin, on kiitollisempi "virhe" kuin tollanen "en tee mitään ja jähmetyn, jos tuntuu yhtään vaikeelta"... Ehkä eniten harmittaa tossa se, että tuntuu vaikealta edetä, kun Ukko ei paranna yrittämistään haasteen edessä, vaan jumittaa sitten. Esim. noi epäsäännölliset seuraamiskaaviot ei tunnu toimivan ollenkaan samalla tavalla kuin Jerikolla, jonka kanssa seuraaminen kehittyi rakettimaisella vauhdilla kun otettiin epäsäännölliset seuraamispätkät käyttöön...

Molemmat pojat on tehneet pään laskemista maahan ja Jeriko on hiffannut sen tosi hyvin. Tosin tiistaina kun yritin treenikentällä sitä ottaa niin tarjottiin taas vähän kaikkea muutakin siinä sivussa. ;) Sisällä onnistuu kuitenkin tosi hyvin ja Jeriko oikein tykkää liikkeestä, syöksyy perusasennosta leuka lattiaan ja häntä vispaa hullun lailla. :D Ukko sitä vastoin ei oikein ole hiffannut tota perusasennosta maahanmenoa vaikka välillä on jo näyttänytkin siltä, että tajuaisi. Toisella kertaa jumittaa ihan täysin perusasentoon eikä tee mitään.

Eilen päästiin pitkästä aikaa Ukon kanssa ulos tekemään keppejä, liukkaat tässä inhottavasti katkaisi meidän treenit just, kun olis tarvinnut vaan nopeasti paljon treeniä, niin oltais edetty nopeasti 12 keppiin. Nyt siis edelleen kuutta keppiä ja siihen haetaan nopeuttaa, oikeaa rytmiä ja varmuutta. Kokeiltiin ensin niin, että Tuija palkkaa edessä, mutta jotenkin siinä itse jää vahingossa liian passiiviseksi. Sitten kun pidinkin lelun itse ja kiritin Ukkoa, niin alkoi tosi hyvä matala tekniikka löytyä ja uskon, että nyt tästä päästään pian 12:sta keppiin. :) Tänään päästään varmaan ylökkin vuorolla treenaamaan ja elättelen toiveita, että tässä ehtis muutenkin pihalla treenaamaan (tosin meidän piha on vielä aika jäinen ja siellä missä ei ole jäätä on asfaltti), mutta vähän taas rikkoon suunnitelmia toi liikkeenohjaajakurssi joka vie käytännössä koko viikonlopun. En tajunnutkaan kuinka aikaa vievä projekti se , kaikkeen sitä itsensä laittaakin! :D

Ei kommentteja: