lauantai 11. elokuuta 2012

PK kenraali

Tänään käytiin treenaamassa Mutalan kentällä Tuijan ja Piian kanssa. Kiva oli ylipäätään nähdä Piiaa sekä Jerikon äitiä ja siskoa pitkästä aikaa, kyllä ne on samasta puusta veistetty. ;)
Ukon ja Jerikon kanssa tehtiin leikkiharjoitusta eikä enää mitään ongelmaa, Ukon kiljumisesta jossain välissä Jeriko meinas vähän häiriintyä, mutta itse asiassa tsemppas, kun vähän komensin sitä. Ja siis Ukolla oli pakastettua maksamakkaraa kongissa ja pääosin oli hiljaa. ;)

Jerikolle tein vähän niin kuin viimeisen treenin, yritän ainakin jättää kaikilta osin tämän tähän, koska meni niin kivasti. Ihan alkuun käytiin tallaamassa esineruutu ja Piia talloi Jerikolle kaksi jäljen pätkää janatreeniksi, suunnitelmana tehdä vain toinen jos menee hyvin. Jerikolle siis ensimmäisenä paikkamakuu ja samalla Ronja teki yksilöliikkeitä ja Piia ampui. Olin selin Jerikoon, mutta Piia sanoi ettei Jeriko edes katsonut laukauksia. Pääosan ajasta oli leuka maassa mistä tulee tietty sanomista pk-tuomareilta, mutta sellainen se nyt on, ei todellakaan ainakaan nouse! :D Eteenmenon palkan muistin viedä vasta paikkamakuun jälkeen, tarkoitus oli viedä aikaisemmin.

Yksilöliikkeet sitten, Piia leikki tuomaria jonka kävin kättelemässä, hieman Jeriko siitä oli pihalla, mutta käskyllä tuli takaisin viereen ja ei se kuulemma niin tarkkaa alokkaassa edes ole. Luulen kuitenkin, että jo tällä yhdellä harjoituksella Jeriko saattaa seuraavalla kerralla tajuta mitä pitää tehdä. Sitten seuraamisosuuteen ja laukaukset normaalisti, jatkoin seuruuttamista melkein kaavion loppuun ja siitä palkkaus. Hieman oli vetelee seuraamista kyllä, vähän huomautin asiasta ja otin uuden seuraamisen pitkän suoran johon laukaukset ja suoran päässä palkka, nyt oli hieno! Sitten Piian ympäri, ei mitään ongelmaa, henkilöryhmää ollaan nyt tehty muutamia kertoja agilitytreeniporukan kanssa eikä Jeriko enää yhtään vilkuile ihmisiä. Liikkeestä istumisen meinas mennä maahan, otin uudestaan seuraamaan ja siitä onnistui istuminen. Hitto, kun Jeriko ei meinaa sitä jotenkin tajuta, 50/50 että meneekö kokeessa oikein. Hassu miten se on nyt noin hankalaa.. Liikkeestä maahanmeno tietenkin oikein ja luoksetulo ihan ok, vauhdikkaampi saisi kyllä olla ja on ollutkin. Nyt Jerikolla on ollut jotain aavistuksen omaista jäykkyyttä etuosassa liikkeelle lähtiessä lähinnä, saattoi johtua siitäkin.. Noutokapula käytiin hakemassa telineestä, hyvin meni. Tasamaanouto myös hyvä. Hypyn otin matalana ja A:n myös harjoitusesteellä em. jäykkyyden vuoksi, hienosti meni. Sitten eteenlähetys ja se oli aivan huippuhyvä! :))

Jeriko sitten lepäili autossa välillä ja muut teki liikkeitään. Ukko teki muutaman noudon, siis ei mitään palautusasentoa, mutta kyllähän se nyt kapulan noutaa kun vaan heitän. :D Silti edelleen yritän sheipata sitä pitämistä, ei vaan olla hirveesti edistytty. :D Liikkeestä seisomista ja lyhyitä askeleen parin seuraamisia otettiin myös. Hieno vire Ukolla kyllä on, eikä häiriintynyt vaikka Ronja teki samalla omia liikkeitään. :)

Lopulta, kun oltiin tottikset treenattu Jerikon jäljet oli vanhentunut 1,5 tuntia. Ensimmäinen jälki siis aikas kivassa paikkaa, jälki kulki polun yli, maasto kyllä ihan avaraa muutenkin. Nyt Jeriko lähti hienosti janalle, nenä maassa meni reipasta tahtia, selkeästi tietäen mitä hakee. Etäisyyttä jälkeen oli sellaiset 20 metriä, hyvin meni toi etäisyys ja Jeriko näytti etenevän sillä mielentilalla suoraan eteenpäin, että olisi edennyt pidemmällekin. Luulen ja toivon siis, että toi riittää kokeeseen. Nyt oli kuitenkin todella hyvä ja jälkikin nousi oikeaan suuntaan näppärästi. Palkkapurkki valmiina noin 15 metrin päässä. Tähän siis jätin! :)

Ukko teki myös pienen herkkuruudun, mutta ei sen kummempia jälkiä nyt sille sitten tallattu.

Vielä sitten esineruutu Jerikolle, jossa kolme Piian esinettä valmiina, paikkoja en tiennyt paitsi yhden. Lähetin sitten tahallaan eri paikasta kuin siitä ja varmaan puoli minuuttia meni, kun Jeriko nosti pienen lompakon takarajan tuntumasta. Tämäkin jäi sitten tähän! Miettikää mitä itsehillintää multa! ;)

Nyt meni kaikki niin hienosti, että aattelin mennä tällä kokeeseen. Kaikki pk-puoli siis tauolle, jollen nyt sitten lenkin lomassa jotain eteenlähetystä koulun kentällä tee. Mutta ei siis mitään maastotreenejä eikä tottiksia erikseen enää. Jerikolle ensi viikolla hierontaa ja ajattelin koeviikollekin varata, että sitten varmasti on vetreenä pk-esteitä varten. Maastostahan esineruutu on joka tapauksessa ehdottomasti koekunnossa, jäljestäminen ei tuota mitään ongelmaa, kepit varmasti nousee kun muistuttelen ja janakin näyttää nyt hyvältä. En uskalla sitäkään enää ottaa, ettei menis sitten jotenkin huonosti, parempi nyt kun jää tästä hyvä mieli ja Jeriko selkeästi tietää mitä on tekemässä. Näillä siis mennään ja toivotaan ettei osu marjastajia jäljelle, kuten parilla tutulla on kokeessa osunut..

Nyt olen tosiaan Jerikoa itse hieronut ja venytellyt, ja se pieni starttijäykkyys mitä on tuntunut olevan on nyt helpottanut. Koko ajan vahtaan silmä kovana, ehkä liikaakin, mutta kun huomenna on agilitykisat niin haluan olla varma etten vie Jerikoa sinne jos on jotain jumia. Mutta siis nyt näyttää hyvältä, edelleen aion nyt illalla vielä venytellä ja sitten tosiaan ensi viikolle yritän saada Katriinalta vielä aikaa. Jep, mutta toivotaan että huomenna menee hyvin. :)

Ei kommentteja: