sunnuntai 12. elokuuta 2012

Eka SM-nolla

Lähdettiin tänään Siirin ja Riesun kanssa Vihtiin agilitykisoihin kuuden aikaan ajelemaan, tosin mun piti olla Siiriä hakemassa 6:15 ja tajusin kotona joskus vähän yli 6, että helkkari, kello on jo yli kuusi ja olin siis laittanut herätyskellon soimaan tuntia liian myöhään! Olin siinä aamulla vaan seurannut minuutteja digikellossa, että mitä pitää olla tehtynä milloinkin ja meinasin just alkaa keittämään meille kahvia termariin ja tekemään eväsleipiä, kun vihdoin tajusin, että mun pitäis olla jo hakemassa Siiriä!! :D Siitä sitten vaan äkkiä autoon, koirien ulkoilutus ja aamupala jäi, mutta onneksi sentään olin pakannut kisakirjan ynnä muut valmiiksi, ettei ne siinä kiireessä unohtuneet! :D

Ihan ok aikaan päästiin kuitenkin lähtemään, oltiin onneksi hieman ylimääräistä aikaa itsellemme varanneet. Nokian navigaattori teki myös tenän, ei löytänyt koulun osoitetta missä kisat oli (siis tajuttiin tää jossain Hyvinkään nurkilla, että siinä on väärä kohde) ja hetki siinä pähkäiltiin miten löydetään perille, kun yhteyshenkilön puhelimeenkaan ei saanut yhteyttä. Verkkokin välillä katosi navigaattorista, mutta kyllä se sitten perinteisen sammuta-käynnistä -operaation jälkeen alkoi taas toimimaan ja löytyi sentään pelkkä Vihti ja kun Vihdissä alettiin olla, niin onneksi näkyi jo kisaaja koiransa kanssa ja koulukin löytyi. Ja juuri ehdittiin ilmoittautua puoli tuntia ennen rataan tutustumista! :D
Kisan järjestelyt oli hyvät, kaikki maksiradat putkeen joten päästiin sitten ihan hyvään aikaan lähtemään kotiinkin. Aikataulukaan ei venynyt päivän aikana 10 minuuttia enempää. :) Kiitos kivoista kisoista siis Hiiden Haukuille! :)

Ensimmäistä rataa ei kuvattu, koska mulla oli numero 41 ja Siirillä ja Riesulla 45, ei siis uskallettu ensimmäisellä radalla alkaa säätää. Eikä siitä paljoa jälkipolville olisi jäänyt kerrottavaakaan, pari rimaa tippui ja sitten tuli hylky kun oli keinu ja puomi vierekkäin ja päästin Jerikon selkäni taakse siksi hetkeksi, että se ehti lähteä puomille keinun sijaan. Muutenkin olin vähän pihalla, jotenkin tuntui etten ehtinyt riittävästi suunnitella rataa. Ja etukäteen jo vähän osasi sanoa, ettei ole ihan meidän tyylinen rata, liian paljon liian pienessä tilassa.. :D

Toinen rata jo sitten kuvattiinkin, kun nähtiin että ehtii siinä välissä kuitenkin vaihtaa. Kännykän kameralla kuvattuna tosin tapahtumat on niin kaukana, ettei siitä paljoa erota.. Tältä radalta tulikin sitten nolla, aika -8,55! Sijoitus kuitenkin 7. (nollia oli ihan sikana!) eli valiokelloja ei vielä käynnistellä, SM-kisoihin tää kuitenkin kelpaa. ;)
Kaiken kaikkiaan kiva rata, ei mitään erityistä muuta kuin että kontaktit pitäis saada vielä nopeammiksi, A:lla minä itse hidastelin sen vapautuksen kanssa. Ja siis ylipäätään pitäis saada mun ohjaus ja meidän yhteispeli saumattomammaksi, että nipistettäis sillä vielä ajasta pois, aina tollaset pienetkin kohdat jossa koira ihmettelee mihin sitä ohjaan vie aikaa.. Mutta kai me ne valiokellotkin vielä käynnistetään.. ;)




Kolmas rata oli hyppäri ja se olikin aika jännä. Siinä oli heti alkuun pituuden jälkeen hyppy ja kepit, joiden ohjausta hieman jäin miettimään. Suurin osa kilpailijoista kierrätti koiransa hypyn kauemman siivekkeen ympäri, mutta itse päädyin ottamaan Jerikon pituuden ja hypyn välistä lähemmän siivekkeen ympäri. Kauemman siivekkeen kiertäminen tuntui hieman vaaralliseltä vaihtoehdolta, koska Jeriko olisi voinut hyvin lukea suoraan edessä olevan esteen tai jos olisin kiertoa ennakoinut liikaa olisi voinut hypätä neloshypyn väärään suuntaan.. Näin jälkikäteen ajatellenkin tää saattoi olla meille paras vaihtoehto, edelleen vaan pitäis saada sitä saumattomuutta niin tollasetkin ohjaukset menis paremmin. Tai sitten olis pitänyt ottaa se toinen siiveke, anyway se kohta meni ihan hyvin. Kaksi rimaa tippui, toisesta vaan en tiedä että missä kohtaa. Radan jälkeen harmittelin yhtä rimaa eikä Siirikään tiennyt mistä toinen oli tullut! :D No eipä sen nyt niin väliäkään. Aika -7,35.




Ihan kelpo reissu siis, saatiin se eka kolmosten nolla ja vaikkei riittänytkään vielä valionollaksi, niin kai se vielä sieltä tulee. :) Siiri ja Riesu nappasi reissulta triplanollan, suuret onnittelut siitä!! :)

Ei kommentteja: