sunnuntai 5. elokuuta 2012

Peltojälkeä ja tottista

Piti kovasti tehdä jälkeä viikonloppuna, mutta toisin kävi. Lauantaina mentiin syömään Matin mummulle ja piti tehdä lähimetsään jälki, en vaan ollut tajunnutkaan, että se "metsä" oli vaan pieni onneton pläntti jonka takana heti taas pelto. Siis peltoja muutenkin niin paljon jokapuolella, ettei satelliittikuvastakaan oikein löytynyt isompaa metsäaluetta johon olisi jäljen tekaissut. Siihen hätään sitten Matti teki Jerikolle noin 450 metrin jäljen pellolle. Tarkoitus oli myöhemmin sitten ajella vaikka vähän kauemmaksi ja tehdä metsäjälki, mutta se jäi sitten kun peltojälkeä ajamaan mennessä huomasin, että olin unohtanut sekä jälkivaljaat- että liinan kotiin parvekkeelle kuivumaan perjantain jälkeen! Prkl! ;(

Peltojälki kuitenkin ajettiin niin, että päästiin vaan Jerikon normihihnan roikkumaan perään ja annoin Jerikon mennä vapaana. Jälki vanheni reilun tunnin. Sää oli tosi tuulinen ja arvelinkin, että se vaikeuttaa kyllä tehtävää huomattavasti. Ei ole Jeriko muutenkaan mikään FH-jälkikoira.
No, FH-jäljestä poiketen tehtiin kuitenkin janalähetys mikä meni aika lailla perseelleen. Ensimmäisellä lähetyksellä Jeriko kyllä irtosi, mutta lähti takajäljelle, jatkoi sen verran pitkään ja pellon rajallisen tilan vuoksi jäljen loppukin oli suhteellisen lähellä ja kutsuin sitten takaisin. Toisella lähetyksellä Jeriko jäi vähän pyörimään, mutta kyllä se jälkikin sitten lopulta löytyi. Itse jäljestys oli ihan ok, olosuhteista ja jäljestystyylistään johtuen Jeriko joutui tarkistelemaan aika paljon, mutta teki kyllä hyvin itsenäisesti töitä ja kepit nousi hienosti. Kaksi viimeistä oli kyllä haastavat, toisessa tuuli suoraan sivulta ja vaikka korjasin Jerikon uudestaan jäljelle ennen keppiä, niin tuuli vei hajua niin sivuun, että Jeriko edelleen jäljesti 1,5 metriä jäljestä vasemmalla eikä huomannut keppiä. Viimeisen kepin kohdalla tuuli suoraa takaa, enkä osaa nyt ihan tarkkaan sanoa, menikö Jeriko kepin yli vai miksi se jäi. Mutta en nyt siis ihan täysin pettynyt ole, pitäis päästä tekemään kokeenomainen metsäjälki, niin näkis mikä se todellisuus on, onko mitään järkeä mennä kokeeseen.

Tänään iltapäivällä mentiin läheiselle urheilukentälle vielä tottistelemaan. Ihan alkuun Matti vei Jerikon eteenmenolelun kentän laitaan. Aloitettiin taas yhteisleikillä mikä sujui taas vieläkin paremmin. Matti otti nyt välillä Jerikoa pannasta ja hetsasin ja innostin sitä, ja sitten kun se näytti yhtään nostavan intensiteettiä niin Matti päästi irti ja Jeriko pääsi takaisin leikkiin. Ukonkin kanssa uskallettiin nyt kokeilla, Ukko jäi yllättävän rauhallisesti kiinnipidettäväksi, Matti sai pyydettyä sen istumaankin eikä mitään raivareita ehtinyt tulla. Toki ei sitten odotettukaan kuin se muutama sekuntti mitä kesti saada Ukko istumaan ja sitten se pääsi takaisin mukaan, mutta silti tosi lupaava alku harjoitukselle! :)

Ukko teki sitten kaukkareita ja nouti vaan lelua omalla vuorollaan, ja sitten taas maksamakkara-kongin ja Matin kanssa odottamaan ja oli itse asiassa muuten ihan hiljaa paitsi inisi, kun oli niin hurmiossa kongistaan. :D Jeriko teki ensin yhden tasamaanoudon ja sitten eteenmenoa. Ensimmäisellä lähetyksellä jäi taas puoliväliin pyörimään, rohkaisulle jatkoi eteenpäin. Toisella kertaa mulla oli lelu kädessä ja Jeriko lähti hyvin eteen ja naksautin hyvästä lähdöstä ja heitin lelun eteen. Kolmannella kerralla vein lelun itse valmiiksi ja kun Jeriko yritti jo virittelystä "eteenmeno" varastaa, päätinkin kokeilla "eteen"-käskyä ja sillä Jeriko lähti aivan eri asenteella kuin ylipäätään "mene"-käskyllä. Jotenkin se kai vaan on Jerikolle loogisempi, vaikka käytän sitä agilityssäkin, niin se on sentään hyvin samanlainen tilanne, kun sitten taas tosiaan mene-sanaa on tullut käytettyä vähän missä sattuu. Eli taidetaan nyt pari tottistreeniä vielä ehtiä ottaa ja käytän tota "eteen"-käskyä ja todennäköisesti sitä sitten kokeessakin, jos kokeeseen ylipäätään jäljen puolesta kehtaa mennä..

Sitten, kun Ukko oli siinä hienosti rauhassa Matin kanssa odottanut, Matti päästi sen vapaaksi ja otettiin vielä loppuleikit. Tosi kivat treenit oli! :)

2 kommenttia:

Mirkku kirjoitti...

Hieno juttu, jos Kongista on ollut apua! Ostin tänään meillekkin sellasen, kun oli tavarakojun alekopassa... :D

Sabina kirjoitti...

Kyllä se maksamakkaran kanssa ainakin toimii. Tossa perjantaina, kun maksamakkara loppui kesken ja laitoin makkaraa tilalle niin ei ollenkaan sama vaikutus! :D Mietin, että voisi jotain tuorejuustoakin kokeilla, että jos sekin maistuisi hyvin niin pystyisi vähän vaihtelemaan niitä eikä sitten ainakaan kyllästyisi..