perjantai 20. toukokuuta 2011

Uusi ilme ja jäljestystä

Tulipa sitten tänään sellainen olo, että halusin muuttaa blogin ulkoasua. :) Nyt sitten vaivauduin oikein kunnolla muokkaamaan, ja löytyihän meiltä oma kiva kuvakin tähän tarkoitukseen. Tealle vielä iso kiitos kuvauksesta paimennuspäivänä 24.4. :) Lisäksi vanhassa mallissa ärsytti kun tekstialue oli niin kapea, että lyhyemmätkin päivitykset venyi kilometrin pituisiksi, toivottavasti tätä on siis mukavampi lukeakin. :)

Ollaan käyty tässä jäljestelemässä ja esineruutua tekemässä, noin viikko sitten Tuijan kanssa ja tänään ruutua tekemässä Saran kanssa ja illalla jälkeä tekemässä Matin kanssa. Aamupäivällä tosiaan nähtiin Saraa ja samalla Saran siskon bortsupentua Rytmiä. Jeriko oli aivan innoissaan pennusta ja pisti taas parastaan leikittämisessä, kyllä oli hauska seurata. :) Leikkien jälkeen tehtiin ruutua, kolme esinettä. Ensimmäinen noin 10 metriin, toinen 15 metriin ja kolmas ihan lähelle ehkä 5 metriä. Kaikkia haki hyvin, työskenteli hyvin kahden ensimmäisen löytämiseksi, kolmas olikin ihan nähtävillä.

Jäljen kävin tekemässä tässä illemmalla. Luin tänään Mika Myyryn kirjoittaman artikkelin (suojelun/pelto) jäljestä ja siinä oli kyllä paljon hyviä ajatuksia. Ostin sitten Jerikolle maksakeksejä ajatuksena, että tekisin ruudun alkuun ja laittaisin jäljelle niitä, mutta eihän ne kelvannut tolle ollenkaan, sylki vaan suustaan. Vielä voisi kokeilla kuivattua naudan/lampaan keuhkoa mitä artikkelissa suositeltiin, jos nämäkään ei kelpaa niin sitten tarvitsee kyllä nostaa kädet pystyyn! :D

Jälki oli aikas suora, ehkä noin 150 metriä pitkä. Vanheni noin 1,5 tuntia. Tehtiin lenkki siinä välissä. Jeriko kävi uimassakin kunnes sitten ärtyisä joutsenpari tuli häätämään meidät rannasta. :D Tein Jerikolle uimarannan parkkiksella pienen treeninkin, seuraamista ainoastaan. Ihan hyvin meni, varsinkin kun otin loppuun hidasta kävelyä niin oikein skarppasi, olisi pitänyt enemmänkin tehdä sitä. Ensi kerralla sitten.

Jäljen ajo oli ihan ok, aluksi kyllä aika häsellystä ja varmasti se herkkuruutu alussa auttaisi jos vaan löytyisi mitään mikä tolle kelpaisi! Loppua kohden parani kyllä huomattavasti ja lopussa jäljesti jo todella tarkkaan nenä maassa kiinni ja aivan suoraan jäljellä. Jälki loppuikin sitten sopivasti kun tällaista oltiin vähän matkaa menty. Niin ja jäljellä oli kolme keppiä herkkupurkkeineen. Olen ottanut kotona nostotreeniä ja nostaa kepit nätisti, piti ottaa ennen jäljen ajoakin pieni nostotreeni, mutta unohtui sitten. Nyt jouduin jäljellä osoittamaan kepit, että nosti ne vaikka oli jo pysähtynyt siihen, mutta sitten nousi ihan nätisti. Eilisestä mölliagilitystä palkintona saatu koiranruoka herkkupurkeissa kelpasi kyllä hyvin! :D

Mutta yritetään nyt vielä löytää jotain Jerikolle kelpaavaa herkkua, jos sitten sillä herkkuruudulla saisi jäljen alunkin sujumaan rauhallisemmin. Mikään hirmuisen luja vauhti ei siis ollut, mutta jäljestys hieman epätarkkaa. Olosuhteet ihan ok, ei hirveää tuulta tällä kertaa.

Loppuun vielä pari kuvaa Tuijan kanssa tehdystä ruudusta, en jaksa alkaa viikon takaisia nyt kunnolla selostamaan. Hyvin työskenteli, vaikka olikin aluksi vähän vaikea. Tuijalle kiitos kuvauksesta. :)







3 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Hyvältä näyttää! Miten sait tuon kuvan tuonne ylös? Oon koittanut sitä alusta lähtien ja en vieläkään ole onnistunut. :D Älä vaan sano, että on joku ihan simppeli...

Sabina kirjoitti...

Kiitos! :)
No kyllä se itse asiassa oli ihan simppeli :D mutta ei kai onnistu ihan kaikilla näillä mallipohjilla, tai eri malleissa on eri kokoinen toi kuvan paikka.

Mä itse asiassa valitsin sieltä vaan tämän mallin ja siinä oli harmahtava toi yläosa, mutta sitten keksin että vaihdankin siihen ton kuvan.
Siis ulkoasu -> mallin suunnittelutyökalu -> valitsin mallin ja sitten taustaväri kohdasta saa taustakuvan vaihdettua jos se kyseisessä mallissa on mahdollista.

Sabina kirjoitti...

No ei se niin helppoa välttämättä olekaan, satuin vaan itse säkällä valitsemaan juuri sellaisen mallin johon saa kuvan tälleen kivasti.

Jos haluat tollasen yläkuvan niin tämä malli oli ainut johon sen saa, Simple-malleista toiseksi viimeinen. Muihin kuvan sovittaminen oli kieltämättä vähän hankalampaa...