torstai 19. toukokuuta 2011

Mölliagility

Ollaan tässä kolme viimeistä viikkoa tosiaan treenattu agilityä ahkerasti kaksi ohjattua treeniä viikossa ja kun Jeriko on nyt kontaktitkin tajunnut todella hyvin, niin päätin lähteä mölliagilityyn. Ihan kivasti meni, varsinkin kun sai ottaa toisenkin kerran. ;) Ensimmäisellä kerralla Jeriko kiersi muurin (ei olla taidettu tehdä täyskorkeeta aikoihin, ehkä sen vuoksi....) ja sitten jostain syystä päätin vain jatkaa rataa, siitä ensimmäinen hyl, toinen heti perään kun ohjasin Jerikon putken väärään päähän ja 5 virhepistettä riman putoamisesta. Kontaktit Jeriko kyllä otti todella hyvin ja niihin olen tyytyväinen. :)

Toinen ratasuoritus sitten perään, nyt katsoin varman päälle että muuri onnistuu, mutta ohjasin putken huolimattomasti ja lähdin valssaamaan ennen kuin Jeriko oli "lukinnut" putken, meinasi lähteä sitten taas väärälle putken suulle, mutta sain kutsuttua siitä takaisin, tästä kielto. Sitten jatkui ihan hyvin, mutta yksi rima tippui, en tiedä oliko musta kiinni vai siitä ettei olla treeneissä noita 60 cm esteitä hypätty, lähinnä 45 cm. Tästä olisi siis kuitenkin tullut ihan hyväksytty rata, 10 virhepistettä. Möllimaxeissa oli vain kolme koirakkoa ja tällä tuloksella tultiin ensimmäisiksi. :)

Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen, oli hauska päästä kokeilemaan ja kyllähän siinä itse taas oppi ettei sovi hätäillä ohjauksen kanssa. Kontaktit on Jerikolla nyt todella hyvät. Mietin tässä vähän ja olen tullut siihen tulokseen, että jatkan tässä omaa linjaani enkä käy palkkaamassa kontakteille, en mölleissä enkä treeneissä. Nakki ei ole Jerikolle kovin hyvä palkka ja näen asian niin, että lelulle tai esteelle vapautus palkitsee Jerikon paremmin. Aion toki kuitenkin kontakteilla pitää Jerikoa epäsäännöllisiä aikoja ja edellyttää että pysyy siinä kunnes vapautan, jos tekee väärin niin otan Jerikon pois radalta kokonaan eikä saakaan heti uutta yritystä. Kun onnistuu ja pysyy vapautukseen asti, niin saa sen parhaimman palkan eli jatkaa rataa tai leikkiä lelulla. Uskon, että tällä tavalla kontakteista tulee meillä vahvimmat, palkkion laatu on sellainen että Jeriko työskentelee sen eteen, ja rangaistus on myös tuntuva. Tiedän, että varmaan useimmat käy palkkaamassa kontakteilla, mutta näen tämän meidän kannalta parhaana ratkaisuna, edellytän siis Jerikolta yhtä lailla malttia, mutta en vaan vie nakkeja sille. Sitä paitsi yleensä aina sählään nakkien kanssa niin, että kontakti menee välillä piloille jo sen vuoksi. :D

Tässä on vielä linkki videoon mölliagilityn toiselta radalta. :)

http://www.youtube.com/watch?v=vbH0o4CbUxs

Ei kommentteja: