keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Trimmausta, pedikyyriä ja rokotuksia

Onpa ollut taas kiireinen viikko, joka päivä jotenkin heti töiden jälkeen on pitänyt kiiruhtaa jonnekin ja sitten taas hetken päästä jonnekin. Maanantaina meille tuli harjoitteleva keritsijä parturoimaan lampaat ja ainakin mun silmään teki tosi hyvää työtä. :) Itse siistin lampaiden sorkat ja jälki oli välillä ihan hyvääkin... Toi yksi turkissekoitus on kyllä järkyttävä vauhko voimanpesä, selkeetä pata-materiaalia jos vaan olis varaa luopua yhdestäkään, mutta tällä hetkellä ei vielä ole. Aikanaan siitä tulee kyllä hieno talja.. ;)Kuten kuvasta näkyy, en oo oikein ollut maanantain jälkeen kotona ennen hämärää...


Lisäksi saatiin ladon lattian korjaus ja väliaita rakennettua valmiiksi, sekä korjattua seinien reiät. Eilen tuli vielä ämpäri- ja heinäteline ja sitten kun saan haettua lämmityskaapelia vedelle, niin ollaan valmiina talveen. Lämpölampunkin voisi vielä ostaa... Joka tapauksessa lampaat näyttää nyt voivan aika hyvin. Pari aikuista, jotka alkukesästä oli vähän laihoina on lihonneet oikein terveeseen kuntoon ja karitsatkin on ihan ok kunnossa. Viime viikolla tuli ensimmäinen pyöröpaali, joka nyt on jo aikalailla syöty ja levitelty maahan. Siihen asti, että saan pyöröpaalihäkin taidetaan mennä noilla pikku paaleilla.


Lampaiden parkkipaikka

Koirien kanssa ollaan ihan vähän ehditty paimennellakin. Jakoa ollaan harjoiteltu molempien kanssa, Jerikolla yritelty singleä ja pikku hiljaa alkoi löytyä idea. Yllättäen Ukko teki jakoa niin kuin vanha tekijä! Lampaat jakaantui Ukon edessä tosi hyvin ja rauhassa, mutta Ukon tiukka silmä piti huolen ettei kellekään tullut mieleenkään kääntyä ympäri. Ukko myös vaihtoi porukkaa tosi kevyesti mun käskystä ja sillekin alkaa muotoutua "käänny" -käsky. Aika loistavaa. :) Jotenkin luulen, että näiden ns. vaistonvastaisten juttujen tekeminen aukaisee muitakin asioita Ukolle, kun ei enää vaan kerätä ja tuijotella. ;)

Tänään koko karvainen porukka (8,5-vuotiaat Lulu ja Lalli kissat mukaan lukien siis) kävi rokotuksilla, koirat hakemassa vain kennelyskärokotteet ja kissoille koko sarja. Töistä ajelin taas kiireellä kotiin, sitten äkkiä kissat laatikoihin ja menoksi. Kissat oli selvästikin siinä toivossa, että pääsisi ulos, kun mä tulin, mutta toisin kävin. Protestiksi Lulu kakkasi ja pissasi laatikkoonsa. :/
Eläinlääkärillä koko porukka sai kehuja hampaiden kunnosta ja hoikasta ulkomuodosta. Tai no, Lallia ei kehuttu jälkimmäisen osalta.. ;) Lulu olisi kuulemma mennyt nuoremmastakin kissasta, niin hyvässä kunnossa se oli kauttaaltaan. :)

Kuin kaksi marjaa

1 kommentti:

Ronja Ryövärintytär kirjoitti...

Teidät on haastettu! http://hobitteja.blogspot.fi/2014/10/pitkasta-aikaa-kuvahaaste.html