lauantai 11. lokakuuta 2014

Tokoilua

Kyllä, luitte oikein: tokoilua! Tarkastelin tuossa pk-kisakalenteria ja totesin, että 3-luokan jälkikokeet oli tältä vuodelta sitten siinä. Ukon kokeen taas peruin luonnollisesti noiden laukausten vuoksi. Niinpä sitten päätin vaihtaa tokoiluun, jospa sitä vaikka ihan kokeeseenkin lähtis.. :D ;)

Tehtiin eilen pientä tokoa Tuijan kanssa lääkiksen parkkiksella. Ukolla siis yli vuoden tauko tokoilusta, Jerikolla 11 kuukauden. Vähän oli turhan huono valaistuskin kentällä, mutta hienosti silti meni. Ukko tuntui tykkäävän tokoilusta. Muisti ruudun tosi hyvin, virittelystä haki ruudun katseellaan ja hakeutui ruutuun hienosti. :) Toki mulla oli siellä tällaisen tauon jälkeen kosketusalustakin oikeaa paikkaa vahvistamassa, mutta otettiin nopsaan pois ja hienosti haki ruutuun. Alkoipa vielä sitten tarjoilemaan ruutua vielä uudelleenkin, kun meinasin jo seuraavaan harjoitukseen siirtyä. Siis tarjosi, ihan oikeasti, Ukko! :D Ukko teki myös seuraamista ja noutoa ja aikas kivoja molemmat. :)

Jeriko teki ruutua merkin kautta ja hienosti meni, tosin vähän olis ollut intoa turhankin paljon mennä ruutuun. ;) Palkkailin sitten pelkästä merkistä ja kun loppui ruutun katseli merkiltä, niin sitten lähetys. Ruudussa Jeriko ennakoi maahanmenoa, mutta parilla toistolla sekin jäi. Tuija kehui Jerikon toistojen kestoa ja kyllä kieltämättä on hienoa, kun voi vaan ottaa uudelleen ja uudelleen ja odottaa sitä haluamaansa suoritusta. :) Seuraaminen myös Jerikolla hienoa, toki pilkun viilaajana vielä vähän parempia täyskäännöksiä toivoisin. Mutta vire korkeella eikä pihaustakaan ääntä. :) Ohjattu se vasta hieno olikin! Ensin vasen kapula ja siitä ihan 1,5 metrin päässä oli meidän reput ja muu tavarakasa, mutta ei häirinnyt yhtään! :)

Tänään sitten uudelleen tokoilemaan. Tarkoitus oli tehdä Ukolle ampumistreeni, mutta toisella puolella tietä olikin belggareiden rotumestaruustottikset ja suojeluosa, enkä sitten viittinyt ylimääräisiä laukauksia siellä ampua. Ehkä kivempi muutenkin, että Ukko sai keskittyä ihan vaan tokoon, koska kentään ehdollistuneena (ja kun samaan aikaan kentällä treenas mali) se selvästi aluksi odotti, että koska paukkuu, mutta rentoutui sitten lopulta.

Tuija kuvasi meidän tokoilut ja koostin niistä videot, että pääsee pitkästä aikaa seuraamaan miten meni ihan videoltakin. :) Ruutua taas ja se oli ihan ok. Merkkiä otettiin myös, en edes muista onko sitä koskaan otettu. Ihan jees se meni, vaikka ei nyt vielä mitään varmuutta tietenkään ole ja kertaalleen Ukko meinaskin lähteä takana olevaan ruutuun. :D Kaukkareihin selvästi kannattaa hakea tuolla namilla terävyyttä vaihtoihin ja vasta sitten lisätä etäisyyttä, ilme pitää olla oikea ettei mene jähmimiseksi. Loppua kohden seuraaminenkin oli ihan kivaa. :) Ja ihan lopuksi Ukon lemppari eli eteen lähetys, jossa pieni häiriökään ei haitannut.. ;) Tein vielä kotipihassa Ukolle luoksetulon stopilla (en muista olenko tätäkään aiemmin koskaan tehnyt) ja se meni tosi hienosti, pysähtyi niin että nasahti! :D Kahden toiston jälkeen alkoi ennakointi, mutta jos pysäytys sujuu noin hyvin, niin ei sitä paljoa tarvi hinkatakaan. ;)


Jerikon kanssa tehtiin pikku check-uppi, kaikki liikkeet siis läpi. Eipä juurikaan ole huomauttamista mistään, ruudussa eka lähetys meni mönkään, kun Jeriko ei kerta kaikkiaan nähnyt punaista merkkiä nurtsilla. Kun vaihdettiin keltaiseen, niin hienosti meni. Maahanmenon ennakoinnin vuoksi jätin Jerikon ruutuun seisomaan. Ohjatun joutui myös ottamaan kahteen kertaan, kun kapulat hävis niin nurtsin sekaan, ettei meinannut löytyä, toinen toisto hyvä. :) Ei huonosti näin vähillä treeneillä. ;)Ei kommentteja: