sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Viittaan edelliseen otsikkoon

Tänään oli siis Ukon vuoro lähteä kisoihin. Lähdettiin kimpassa Nassun ja Milon kanssa. Suunnitelma oli, että tehtäis Ukon kanssa nolla ekalla radalla ja siirryttäisiin kakkosiin, käytäisiin välissä syömässä ja palattaisiin kakkosten radoille, mistä sitten Milo nappais viimeisen nollansa. Suunnitelma meni aika nappiin. ;)

Olin siis ilmoittanut Ukon agiradoille, koska hyppäriltä meillä on jo nolla. Radat oli Janne Karstusen tekemiä harjoittelutuomarin ominaisuudessa ja täytyy sanoa, että ykkösten agirata B oli ainakin ykkösten radaksi aikas kiemurainen. Puomi oli hidas, mutta muuten Ukko tuntui jotenkin tavanomaista nopeammalta ja mulla oli koko ajan sellainen tuntu, että se menee hieman edempänä kuin olisin kuvitellut. Puomin jälkeen suoralla jäin ihan jälkeen suunnitellusta ja ohjasin sitten vaan takaa, että "eteen" ja hienosti Ukko onneksi otti pituuden ja hypynkin. :) Ja kyllä täytyy taas sanoa, että Ukon hyppytekniikkaa on ilo katsoa, on se vaan niin vaivaton ja kaunis. Lukuunottamatta nyt sitten tokavikaa estettä, jossa kyllä meillä oli onni matkassa. Mutta ei kai se väärin ole, että meilläkin joskus tähdet osuu oikeaan asentoon. ;) Tältä radalta siis tuloksena nolla, aika -8,94 ja 3.sija, etenemä unohtui ottaa muistiin mutta jotain himpun alle neljän se oli.


Suunnitelman mukaisesti mentiin syömään välissä ja palattiin 2-luokan agiradoille. Medien rata näytti jopa helpolta verrattuna 1-luokan ekaan agirataan ja fiilis oli hyvä. Kunnes luokka vaihtui ja alettiin tekemään rataan muutoksia, muutamia estevälejä pidenneltiin, estekulmia muutettiin ja kahden hyppyesteen suoritusjärjestys muutettiin niin, että U:n mallisen kaarteen sijaan tehtiinkin silmukka kauemman esteen kautta. Tämä oletettavasti kyllä pidensi rataa, mutta rataa ei mitattu enää uudelleen. Rataan tutustumisessa kävi selväksi, että parin esteen muutetut kulmat pakotti tekemään käännöksen takaaleikkauksena, kun muuten ei olisi millään ehtinyt. Ei olla mitään takaleikkausten mestareita.

Mutta ei kun radalle. Oltiin siis luokkanousijoina ensimmäisinä joten suoraan rataantutustumisesta Ukko ulos ja radalle. Tämä taisikin sopia Ukolle ihan hyvin, koska Ukko kulki oikein hyvin, lukuunottamatta puomia joka on edelleen aivan tolkuttoman hidas. Ensimmäinen takanaleikkaus meni pitkäksi ja Ukko ehti melkein kepeille ennen kuin sain kutsuttua takaisin, mutta eipä siinä mitään. Muuten käännökset meni jotakuinkin siististi, viimeistä kertaa putkelle kääntäessä tosin meni hieman pitkäksi. Tässä Ukkoa kutsuessa Ukko piipahti pikkaisen! Tarkoittaisiko tämä sitä, että Ukko alkaa pikku hiljaa syttyä agilityyn? :) Rata mentiin sitten nollana maaliin!


Pettymys olikin sitten aika suuri, kun näin taululla tuloksen: yliaikaa 1,36 sekuntia! Tuli siellä ylimääräistä mutkaa ja puomi oli hidaas, mutta en olisi uskonut että yliajaksi menee kakkosluokassa! Kyllä hieman jäi hampaankoloon, sen voin sanoa. Jos rata olisi muutosten jälkeen mitattu uudelleen ja ihanne-aika laskettu sen mukaan, olisi todennäköisesti meidän tuloskin ollut miinuksen puolella. Makseista kukaan ei tehnyt ihanneaikaa alittavaa tulosta ja me voitettiin tämä rata harmittavalla yliaikatuloksella. Kyllä harmittaa, mutta toisaalta fiilis Ukon kanssa alkaa nyt koko ajan parantumaan ja ehkä saan kohta enemmänkin valittaa sitä kuinka en pysy sen mukana ollenkaan.. ;)
Ei kuitenkaan hullumpi aloitus 2-luokkaan eikä hullumpi kisareissu, kun myös Milo nousi 3-luokkaan. Siitä isot onnittelut Nassulle ja Milolle! :)

1 kommentti:

Nassu kirjoitti...

Kiitos ja onnea vielä myös teille! Selkeästi meillä on hyvä karma! Yhteisiä (voitokkaita) kisareissuja odotellessa.;)