lauantai 18. tammikuuta 2014

Kaksi nollaa

Tänään lähdettiin kimppakyydillä Vellun ja Theban kanssa agilitykisoihin Janakkalaan. Theballa oli juoksut niin sanotusti "hyvässä vaiheessa" ja rakastavaiset erotettiin takakontissa väliseinällä, jonka raoista sitten oltiin välillä nenut vastakkain eikä pieniltä vikinöiltäkään ihan kokonaan säästytty vaikka pääosin olikin hiljaista. Menomatkalla "lupasin" Jerikolle, että jos tekee triplanollan, otan kotimatkaksi väliseinän pois. ;)

Radat siis Anne Saviojan käsialaa, ekana agiradat ja viimeisenä hyppäri. Ekalta radalta tulikin sitten heti nolla, palkinto ilmeisesti niin hyvä, että viitsi vähän nostella jalkojaankin ja tehdä kepit huolella. ;) Ainut vähän kökkö kohta oli puomin ohi putkeen vienti, muuten ihan jees rata. Videolta taas kyllä näyttää mun meno ihan hölköttelyltä, miksi en osaa kunnolla painattaa? Jeriko myös teki sekä puomin että A:n todella hitaasti! En ymmärrä mistä kiikastaa, kun viime kisoissa viikko sitten kontaktit oli vauhdikkaat ja samoin tällä viikolla treeneissä... Ihan ok etenemä tuli, jotain reilu 4,3 m/s..


Toinen rata lähti ihan kivasti kulkemaan, mutta sitten itse mokasin pakkovalssin enkä vaihtanut ohjauspuolta riittävän ajoissa ja voimakkaasti ja Jeriko tulikin väärältä puolelta ja ohi muurin. Melkein pääsi putkeenkin jo menemään ja näin jälkikäteen ajateltuna ei olisi varmaan kannattanut sitä sieltä pois kutsua, kun Jeriko on muutenkin varsinkin viime aikoina ollut liiankin kiltti eikä ole yhtään ottanut vääriä esteitä. Muutamat väärät esteet olis ihan positiivistakin välillä, kertoisi siitä että koira irtoo eikä oo liian kuuliaisesti koko ajan ohjauksessa kiinni. ;) Kontakteilla hidastelusta ja ylimääräisestä kiemurasta päästiin sitten yliajallekin.


Viimeinen rata oli hyppäri ja se olikin todella kivan näköinen heti alkuun, oikein kunnon tykitysrata! :) Ei olisi mullakaan sitten niin varaa jäädä sipsuttelemaan ja ihan kivaa menoa meillä olikin. Jotenkin Jeriko kuitenkin näyttää videolta vähän jäykältä/jähmeältä.. Painoiko sitten päivä kovassa pakkasessa jo, vaikka pidinkin Jerikoa häkissä sisällä ja lämmittelin/jäähdyttelin/kävelyttelin vähän väliä..? No, joka tapauksessa tältä radalta myös nolla, etenemää en tullut katsoneeksi, kun lähdettiin sitten vaan kotiin. Jerikolta jäi kuitenkin triplapalkinto saamatta. ;)



Jatkossa pitää kiinnittää oikeasti huomiota omaan liikkeeseen ja kunnon yrityksen meininkiin, eikä vaan haahuilla radalla. Jerikolle pitää myös nyt yrittää taas uudelleen vahvistaa esteille irtoamista, vaikka sitten niille väärillekin, mitä se on aiemmin paremmin tehnytkin. Nyt Jeriko on jotenkin liian hallussa koko ajan. :D Eli yritetään päästä johonkin sellaiseen parempaan fiilikseen ja yritetään hioa noita kontakteja paremmiksi. Voihan toki olla, että tänään ei nyt vaan ollut Jerikon paras päivä niiden osalta, kun noin hitaita kontakteja se ei ole kyllä tehnyt aikoihin.. Mutta katsotaan. :) Huomenna sitten kisat Ukon kanssa, toivotaan nollia sieltäkin! ;)

3 kommenttia:

Janika Karenmaa kirjoitti...

Mä luulen, että nuo kontaktit oli noin hitaita sen takia, että tietää ettei kisoissa vaadita mitä treeneissä vaaditaan. Rossilla kun sain kontaktit treeneissä kuntoon, niin yhdet kisat piti tuhlata siihen, että vaatisin ne sielläkin. Eli jos ei tullut täysillä alas, niin "oho" ja este uudestaan, sitten kehut ja pois :) Sen jälkeen ei ole yrittänyt tuota vaanimista, että saisko jo loikata...
Ja kiitti perjantain treenistä!!! :)

Sabina kirjoitti...

Joo, voipi olla juurikin sitä. Tai sitten edellisviikonlopun hyvät ja nopeat kontaktit oli vaan säkää ja kontakteja pitää vaan edelleen hioa kunnolla kuntoon.. :D Ottaa se kosketusalusta sieltä pois ja hioa treeneissä kuntoon ainakin nyt ensin.

Vaatii kyllä hieman kanttia itseltä pistää puomi tai A uusiksi, jos tekee nollaa muuten siihen asti. Pitäis kyllä "uhrata" sitten jokunen rata siihen jos näyttää että tollanen jatkuu vaikka sais ne treeneissä aina toimimaan. ;) Keskimmäisellä radalla mun olis kyllä jo pitänyt tehdä niin, kun vitonen alla.

Kiitos itselleni treeniseurasta ja vinkeistä, niillä päästään hyvin eteenpäin. :)

Sabina kirjoitti...

Siis kiitos itselleSi. :D Hyvä kirjoitusvirhe ;)