torstai 9. toukokuuta 2013

Nopea päivitys

Pakko päivittää nopeasti vaikka aikaa ei juuri olisi. Ollaan tokoiltu tässä ja Jerikolla alkaa paikkaistuminen taas sujumaan, viimeksi tehtiin niin että vieressä olevaa koirakkoa vielä käskyteltiin maahan, kun olin itse piilossa ja hyvn sujui. Ohjatun merkille on tehty kaikenlaista hauskaa ja nyt Jeriko menee merkille mua kohti kääntyen, on siis paremmin kuulolla. :)

Esineruudut on tehty kaksi kertaa, ensimmäinen aamulenkin yhteydessä ja toinen Tavesin treeneissä. Aamulenkkiruudussa molemmille kaksi esinettä eikä kyllä mitään talviruostetta havaittavissa, Jeriko otti ensimmäisestä esineestä täydestä vauhdista sivutuulesta hajun n. 5 metrin päästä, liinat kiinni, tarkennus ja nosto. Ukko toi ensimmäisen esineen niin nopeasti täydestä vauhdista juosten, etten edes ehtinyt nähdä missä kohtaa esine ilmestyi suuhun ja juostiin jo täyttä vauhtia mun syliin! :D
Tavesin treeneissä vähän haastavampi maasto ja täysin seisova ilma, Jerikolle kolme esinettä ja otti kyllä kunnon päälle, kun joutui tekemään enemmän töitä kun ei saanut tuulesta hajua, mutta hyvin hoiti homman. Ukolle näköavun kera kaksi esinettä jotka nousi "vähän turhankin nopeasti", lälly-helppo treeni siis Ukolle. ;)

Tänään oltiin vuoden ensimmäisellä "omalla" paimennuspäivällä Woollandiassa. Molemmat pojat teki tosi hienosti hommia ja itselläkin pysyi pää tällä kertaa kylmänä. :D Ukon kanssa treenattiin niin, että sai väliin aina mennä vähän vapaammin ja kiertää vaan laumaa, sitten taas käskyteltiin enemmän, mutta otettiin mukaan "odota"-käsky hidastamaan ettei tarvitse aina laittaa maahan. Tällä tavalla poispäinajoa kolmioasetelmassa ja pari kaarta, hienolta alkoi kyllä näyttämään, tällä jatketaan! :)

Jerikolla tehtiin hakukaaria ja kaaren päässä pysähtymistä, sekä flänkkäämistä. Hieman oli kaaret tiivistyneet viime kesästä, mutta kun kerran kävi tasapainosta käskemässä kauemmaksi ja palasi sitten omiin asemiin, niin johan oli seuraava kaari taas nätin pullea loppuun asti! Väliin sitten jos kävi ahtaaksi käskinkin juosta tasapainon ohi ja kutsuin sitten luokse ja uusi yritys. Kyllä näistä Jeriko tajus hienosti korjata tekemistään ja kaaret aukes sekä pysähtyi kerrasta tasapainoon, kun kerran sinne sai mennä. Lisäksi nostovauhti oli hyvä. Sitten vielä flänkkejä nostossa hieman pulleammiksi haettiin sillä, että itse siirryin hieman sivuun linjalta kutsumaan Jerikoa ja auttamaan, ja kyllähän nekin siitä heti laajeni. Näillä menetelmillä siis jatketaan, kun näin hienosti meni! :) Toki Jerikon kanssa täytyy varoa, ettei sitten kaarista simputa liikaakan, että jos saa hyvin korjattua kaarta niin sitten tehdä väliin vaan kuljetustakin, ettei juoksutella sitä ihan koko ajan edes takaisin. :D

Mutta siis todella hauska päivä oli taas vaikka välillä tulikin vettä niskaan, ei sitä melkein ehtinyt huomatakaan! :) Kuvia tuli toki otettua ja alla oleva kuva toimii linkkinä kuviin. :)


Linkit myös Nassun ja Sakken ottamiin kuviin. :)

Ei kommentteja: