sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Lihakset juntturassa

Lauantaiaamuna oli tavesin puolesta järjestetty sulan maan vetolajien esittely, jossa pääsi halutessaan kokeilemaan myös kickbikea. Kouluttajina jälleen Marko ja Maria Viitahalme. Mehän sitten sinne mentiin, kun pitihän sitä päästä kokeilemaan! ;) Oltiin tutussa Haaviston maastossa, samalta lähtöpaikalta lähdettiin kuin hiihtotreeneihinkin. En ollut tajunnut ottaa kypärän lisäksi hanskoja mukaan, mutta onneksi sain Marialta ja Markolta lainaan. Ne siis pitää muistaa, kun itse vaan aattelin kaikki rullaluistelusuojia. :D

Ensin kokeiltiin vaan pieni suoranpätkä loivaan ylämäkeen ja Markon avustuksella kuljetettiin Jeriko ja Ukko lähtöasemiin. Ts. Marko roikkui narun perässä ja kun pojilla oli niin kauhee halu jousta, niin antoi niiden mennä ja juoksi perässä. Ohittivat vielä pari räyhäävää koiraakin eikä pojat korvaansa kääntäneet. :D Marko vaan totesi, että ei niitä näytä haittaavan kuka siellä perässä roikkuu. Ei voinut muuta sanoa kuin, että "ei todellakaan haittaa!". :D Noihan vetäis ihan ketä vaan perässään pelkästä vetämisen ilosta eikä ole väliä olenko mä mukana vai en. :D

Tämä lyhyt pätkä mentiin sitten oikein vauhdikkaasti eikä mitään ongelmaa, joten lähdettiin tekemään koko kierrosta eli n. 3,4 km. Koska kuitenkin nyt on huomattavasti kuumempaa kuin talvella ja siten raskaampaa, otettiin matkaan kolme tai neljä pysähdystä, joiden aikana koirat pääsi ojasta juomaan tai kastamaan mahan alustaan. Sitten päästiin taas aina uudella draivilla jatkamaan eikä vauhti päässyt missään vaiheessa hyytymään. :)

Oli kyllä todella hauskaa, mutta voin sanoa, että lihakset oli ihan hellänä potkuttelun jälkeen. Yritin kaikkeni estää lihasjumit, tankkasin palautusjuomaa heti suorituksen jälkeen, käveltiin koirien kanssa ja itse hölkkäilinkin vielä sen minkä niillä jaloilla pystyi.

Iltapäivällä meillä olikin sitten agilitykisat edessä. Palautumisaikaa oli ihan hyvin ja Jerikoa ei tuntunut yhtään haittaavan. Tosin itsellä vähän jo lihaksissa tuntui silleen höllältä... Tehtiin vain yksi rata (vaikka olin molemmat maksanut), koska mun piti ehtiä kotiin lukemaan tenttiin. Tuomarina oli Salme Mujunen, joka oli tehnyt oikein kivan hyppärin. Nolla oli lähellä, mutta kosahti hieman ontuvaan rytmitykseen vitos-hypyn takaakierrolla ja olin kai vähän Jerikon tiellä ja rima tuli alas. Mutta meni hienosti ja tultiin ihan hyvää vauhtia, tuloksena 5 vp, -13,92 ja etenemä 4,35 m/s, sijoitus 7.

YouTube ei nyt jostain syystä löydä lataamiani videoita (tai mitään mun videioita!?), lisään myöhemmin jos alkaa toimimaan.
Ei nyt vaan onnistu. Mulla on siis yhdistetty blogger ja youtube tili, joten normaalisti olen saanut vaan haettua blogiin videon suoraan youtubesta "omat videoni" valinnalla, nyt ei löydy mitään, ihan niin kuin tilit ei enää olisi yhdistetty. Kuitenkin jos olen bloggeriin kirjautunut ja avaan youtuben, niin se aukeaa suoraan mun tunnuksilla eli edelleen samat tunnutkset pelaa... Jos joku viisaampi osaa neuvoa niin kiva. :D
Tässä kuitenkin sitten linkki videoon.

Seuraavana aamuna eli tänään kuitenkin kickbike potkaisi takas: en meinannut päästä ylös sängystä, kun piti kädellä jalat avittaa sängyn laidan yli ja sukkien pukeminenkin vaati hirveitä ponnistuksia. :D
Ja kuinkas muutenkaan, kuin että aamulukemisten jälkeen olikin vuodossa Takkujen kisat, jossa tuomarina Heidi Viitaniemi. Aamulla aloin jo kauhistelemaan, että pystynkö radoilla ollenkaan juoksemaan ja Maija olisikin lupautunut ohjaamaan Jerikoa. Päätin kuitenkin raahata itseni radalle, vaikka juokseminen ei miltään kivalta tuntunutkaan rataan tutustumisessa. Itse kisaradoilla adrenaliini kuitenkin peitti tuollaiset vähänpätöiset tuntemukset kropasta, vaikka todennäköisesti kyllä näkyi mun liikkeessä ettei jalka oikein nouse. Molemmat radat oli tosi kivoja. :)

Ekalta radalta tuloksena oli 10, kaksi rimaa tippui jostain ihan hölmöstä pikku käden liikkeestä, toinen ennen A:ta vielä oikein näki kuinka Jerikon takajalka laskeutui nappaamaan riman alas. Höh. Aika oli -2,54 ja etenemä 3,83 m/s.

Video

Toiselle radalle on jotenkin huomannut pyytää ketään kuvaamaan. Olin muutenkin siinä vähän pihalla, jotenkin siinä käsityksessä että toinen rata olisi hyppäsi ja median jälkeen rata rakennettaisiin uudelleen. En siis kiinnittänyt median aikaan rataan juuri huomiota vaan luin retituolissa tenttiin. Kutsu rataan tutustumiseen tuli sitten vähän yllättäen ja sain kammeta itseni sieltä tuolista ylös äkkiä rataan tutustumaan. :D Rata oli kuitenkin kivan looginen, joten eipä tää mitään haitannut. Tältä radalta tulokseksi tuli 5, taas yksi rima tippui. Tilanne oli muistaakseni joku valssi tms käännös... Muuten rata meni tosi kivasti ja vauhti oli ihan hyvä, aika -9,33, etenemä 4,40 m/s.

Hölmöt rimavirheet, osansa kyllä varmaan teki myös mun liike joka ei millään voinut olla samanlainen kuin normaalisti. :D Ollaan kuitenkin löydetty Jerikon kanssa tosi hyvää flow'ta radoille, joten olen tosi tyytyväinen. :) Tässä pari kuvaa viikonlopun kisoista.

(c) Tytti Käyhkö

(c) Henri Luomala
(c) Henri Luomala (mun meno näyttää just niin tönköltä kuin se tuntuikin! Jeriko hoitaa omaa duuniaan siitä huolimatta hyvin. :))
Ja nyt sitten pelkään vaan huomisaamua, koska se tulee varmaan olemaan vielä pahempi kuin tämä aamu! :D

1 kommentti:

Nova kirjoitti...

I can feel your pain! Itsellä Kickbike ja kyllä sen huomaa, kun on tehnyt kovan lenkin. Ravauslenkkien jälkeen ei tule sen suurempia kipuja, mutta kun mennään täysiä, on seuraava päivä tai sitäkin seuraava aika jäätävän klohjoinen. :)