keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Kolmospäivä

Tänään oltiin sitten molempien poikien kanssa tokokokeessa Ikaalisissa, jossa myöskin tuomarina Juha Kurtti. En voi väittää, että olisin tulokseen tyytyväinen, mutta enemmän Jerikon tulos harmittaa, kuin Ukon, koska Ukosta oli tiedossakin ettei se nyt ihan valmis vielä ole. Yllätyksiä tuli silti, molemmilla. Tällä kertaa olin ihan yksin matkassa eikä sitten videota ole, tosin ei paljoa jälkipolville kerrottaa olekaan.

Ensin oli evl-luokka eli Jeriko vuorossa.

Paikkaistuminen 0: Taas n. puolessa välissä maahan. Tätä tehtiin jo ennen kehien alkua ja jouduin kyllä muutamaan kertaan palauttelemaan Jerikoa istumaan siinäkin, ei tullut yllätyksenä kun piilosta tulin, että Jeriko on maassa. Nähtävästi yksi epäonnistunut paikkaistuminen riittää pistämään koko homman pipariksi, kun kerran pääsee hoksaamaan, että voihan tässä vaikka maatakin... Nyt sitten vaan kovasti paikkaistumistreeniä ja pitää saada Jeriko taas tajuamaan, että siellä istutaan.

Paikkamakuu 10: Ei kommentteja.

Yksilöliikkeet aloitettiin ruudulla joka oli 9,5: Jeriko jäi vinoon merkin taakse ja ruutuun lähtiessä kaatoi merkin. Muuten ei valittamista, aika lailla keskelle meni ja vauhdilla seuruuseen, siitähän Jeriko tykkää.

Ohjattu nouto 5: Arvoimme vasemman kapulan. Jeriko meinas taas juosta merkin ohi ja lukitsi oikean kapulan, kun liikkuri jäi sinne lähelle. Sain pysäytettyä, mutta taisi vaatia toisen pysäytyksen ennen kuin sain korjattua Jerikon hakemaan vasemman puoleisen kapulan. Toi sentään sen oikean!

Kaukkarit 5: Tuplakäskyjä tuli aika paljon, mutta kaikki liikkeet suoritettiin. Maasta istumaannousu tuotti nyt vaikeuksia ja Jeriko taisi yhden seiso-istu -vaihdon ensin lysähtää maahan ja siitä sitten lisäkäskyttelyllä istumaan.

Seuraaminen 9: Nyt oli aika hyvää seuraamista, ei mitään ihmeellisyyksiä. Videolta taas näkis paremmin mistä pistevähennykset, nyt en osaa sanoa. Ei muuten edes äännellyt yhtään! :)

Toinen sarja alkoi sitten tunnarilla, joka oli 10: Tosi varmana haki oman todella voimakkaassa tuulessa. :)

Zeta 0: kaikissa meni maahan. Tää oli ihan yllätys, selvästi Jeriko vaan päätti tässä että hän käy maahan kaikesta eikä kuuntele mitä sanon. Heti kehän ulkopuolella liikkeet oikein ilman mitään ongelmaa tai epävarmuutta.

Luoksetulo 10: Tosi hyvä luoksetulo taas. Vähän meinasin seisomisesta kutsumista itse hätiköidä, liikkurin käskytyksen päälle jo kutsuin, mutta mitäs pienistä. ;)

Metallinouto 10: eipä tässäkään mitään erityistä.

Välissä oli sitten avoin luokka ja odoteltiin Ukon vuoroa. Ukko nukkui autossa ja sinänsä ei ollut yhtään väsyneen oloinen. Toisaalta kuitenkin väkisinkin tuollainen päivä väsyttää. Mutta kun lähdettiin kokeeseen vähän niin kuin SM-kisaharjoituksena, niin tavallaan tällainenkin odottelu kuuluu hyvin isona osana niihin kisoihin, niin tavallaan hyvä, että sekin tuli tähän. Koepaikalla Ukko leikki aivan hurjana verkkopallolla niin kuin aina, eikä sinänsä ollut häiriintynyt ympäristöstä. Pallon poislaittamisen jälkeen kuitenkin vire lähti nopeasti laskuun.

Paikkamakuu 0: 5-10 sekuntia ennen ajan täyttymistä Ukko päätti lähteä leikittämään vieressä makaavaa hollanninpaimenkoiraurosta. Onneksi ei turpaan tullut, taisi olla vastapuolikin ihan yllättynyt, että kun tullaan niin liehittelemään. :D Onneksi Kurtti tulkitsi tämän toisen kannalta niin, että häiriö oli ylivoimainen ja toinen koira sai 10 paikkamakuusta, ettei sitten sabotoitu heitä. Mutta tämä oli kyllä yllätys. Ja toisaalta tuli aika vahva flash back Jerikon ensimmäiseen tokokokeeseen. Mikä näissä mun pojissa on, ettei treeneissä koskaan lähde, mutta ekassa kokeessa pitää sitten mennä leikittämään vieruskaveria? Vaatii nyt paljon treeniä, että saadaan varmaksi.

Seuraaminen hihanssa 10: Ehkä mun arvostelulla ei ihan näin hyvä, olisi voinut olla tiiviimpi, mutta sinänsä Ukko oli hyvällä vireellä mukana ja tarkkana.

Seuraaminen vapaana 8,5: Tässä alkoi vire jo vähän laskemaan ja sihteerin pöytää kohti kävellessä Ukko unohtui sitä katselemaan eikä meinannut täyskäännöksestä tulla mitään.

Liikkeestä maahanmeno 10: Seuraaminen lähti tosi kivasti, Ukko oli skarppina ja lakos maahan nopeasti. Mutta sitten kentän päädystä tuli mies kahden collien kanssa pusikosta ja lähti kävelemään kehän laitaa. Ukko jäi niitä katsomaan silmä kovana ja jouduin kyllä antamaan tuplakäskyn istumaannousuun, tämän Kurtti katsoi sormien läpi muiden suorituksista poikkeavan häiriön vuoksi.

Luoksetulo 5: mies collieidensa kanssa käveli tässä vaiheessa samansuuntaisesti kehän päätyä kuin luoksetulo oli ja Ukko lähti hirveelle kaarelle pois päin niistä, jumitti mun eteen ja tarvi tuplakäskyä niin eteen istumiseen kuin perusasentoonkin.

Liikkeestä seisominen 0: Tämä olisi herkästi nollaantunut ilmankin häiriötä, ei ole vielä ollenkaan riittävän varma Ukolla.

Hyppy 8,5: Tämä oli itse asiassa positiivinen yllätys! :) Hyppy ei ole ollut ollenkaan varma liike Ukolle, sitä on tehty liian vähän ja ilman mun liikettä Ukon on ollut vaikea tajuta lähteä hyppäämään. Siis treenin puutetta on. Mutta Ukko lähti yhdellä käskyllä hyppäämään ja seisahtui esteen taakse ihan hyvin. Perusasentoon istuminen vaan oli taas pirun hidas.

Kokonaisvaikutus 7: Kurttikin totesi, että collieiden ilmestymisen jälkeen Ukko oli ihan muissa maailmoissa eikä päässyt enää kunnolla mukaan fiilikseen. Vire ei vielä kanna ja sitä pitää treenata. Palkkaamattomuuttahan ei olla myöskään otettu vielä ollenkaan (!), joten onko toi nyt ihme? :D Eli lisää treeniä. ;)

Ukon kanssa emme siis enää lähde tokoa kokeilemaan ennen SM-kisoja, liikkeet ja kokonaisuus on vielä niin kesken, että mitä turhaa? Nyt rauhassa treenaillaan ja rakennellaan kokonaisuutta kasaan, että SM-kisoissa sitten saatais hyvä tulos isosta häiriöstä huolimatta. :)

Jerikoon sitä vastoin olen hieman pettynyt ja suorastaan ärsyyntynyt. Hieman alkaa hihat palaa ton sen omapäisyyden kanssa, kun pitää itseään niin fiksuna ettei suurin piirtein mua kehään tarvikaan! Ohjatun merkki on kokeissa (tai kokeenomaisissa treeneissä) ollut ihan surkee, Jeriko selvästi tietää ettei palkkaa ole tulossa ja jättäis koko merkin väliin. Lisäksi se ei merkillä katsokaan muhun päin, ei mitään katsekontaktia kysyäkseen, että "mihin suuntaan?", kun Jeriko on päättänyt jo mihin on menossa ja odottaa vaan merkillä vapautusta mennä. Ärsyttävää! :D Jatkossa Jerikolle tehdään ihan sikana kuuntelu -treeniä, ei mitään kokonaisia liikkeitä normaalisti, vaan aina jotain omituista väliin ja että on pakko kuunnella ja katsoa mitä mä näytän. Toivotaan, että siitä on apua ton Herra Liian-fiksu-omaksi-hyväkseen kanssa. ;)

2 kommenttia:

Sanna Hyytiäinen kirjoitti...

Onhan se ärsyä jos koira vaan kikkailee kokeessa, tiedän tunteen!!! :) mutta teillähän oli paljon hyvääkin tuossa suorituksessa, kymppejäkin tuli! Ei se varmastikaan ole paljosta kiinni. Kun Jeriko olis kuulolla niin alkaa tulosta napsua!

Ja nyt todistan, etten ole robotti :)

Sabina kirjoitti...

Kiitos sympatioista. :D Joo, pienestähän se on kiinni ja se onkin ehkä kaikkein ärsyttävintä tässä. :D Jos Jeriko vaan kuuntelis eikä soveltais omiaan, niin hyvin menis. Nyt onkin tosiaan tiedossa aika paljon kuuntelu-treeniä. ;)

Ps. välillä on tosi vaikea todistaa, ettei ole robotti ;)