sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Kaksi nollaa ilman tuplaa

Tänään oltiin agilitykisoissa Janakkalassa. Tea lähti taas matkaseuraksi ja kulutettiin automatkoja tenttiin "lukemalla", toisin sanoen käytiin läpi Tean tekemiä kysymyslappuja. ;) Vähän aamulla mietitytti, että mitäköhän tästä tulee, kun normaalista poiketen annoin ruuat koirille heti kun heräsin, normaalisti siinä menee aamua joku tunti ennen kuin ruuat annetaan. Jeriko ei meinannut syödä, mutta kun Ukko alkoi änkemään Jerikon kipolle niin söi sitten pitkin hampain oman kalkkunan kaulansa, vain oksentaakseen sen parin minuutin päästä ulos. Aamulenkillä oikein tarkistin, että millaista kakkaa tulee, mutta kun se oli normaalia niin päättelin, että Jeriko ei vaan ollut vielä niin aikaisin valmis sulattamaan ruokaa.

Kisoissa siis kolme rataa ja kaikki Sari Mikkilän tekemiä. Oikein kivoja ratoja, tykkäsin. :) Haastetta oli, mutta soljuvaa sinänsä eikä liian töksähtelevää. Eka rata oli agilityrata jolta tulikin heti nolla, aika -4,12, etenemä 3,90 m/s ja sijoitus 11. Vähän oli pelastelun makua radalla, joten ei ihmekään, että vähän hidastui. Alkurata meni kyllä tosi kivasti, mutta sitten loppuradasta A:n jälkeen unohdin valssata hyppyjen väliin ja jouduin sitten takaaleikkaamaan ennen putkea, mikä hidasti Jerikoa ja olin sen verran myöhässä, etten ehtinyt antaa kunnon kääntymismerkkiä Jerikolle ja Jeriko meinas lukita keppien sijaan väärän hypyn kun tuli putkesta turhan pitkälle ulos. Sitten vielä tokavikalle esteelle olin tekemässä vastakäännöstä, kun juuri ajoissa tajusin Jerikon lukinneen takana olevan puomin ja sieltäkin piti huutaa pois. :D Nolla joka tapauksessa. :)Toinen agilityrata alkoi vähän huonosti, kun heti toiselta esteeltä tippui rima. Jatko oli kuitenkin ihan hyvä puomia edeltävään hyppyyn asti, jonka Jeriko tuli ohi. Tuossa tilanteessa Jerikon olisi kyllä kuulunut se yksittäinen hyppy sieltä lukita vaikka ehkä olenkin vähän myöhässä ohjaamassa. Ja sitten Jeriko vielä tuli kyseisen hypyn väärään suuntaan. Puomin kontaktia sitten vähän hinkattiin, kun Jeriko meinas varastaa, mutta loppurata vedettiin hyvin ja vähän itse enemmän riskiä ottaen, kun enää ei ollut mitään menetettävää. Harjoituksen vuoksi. ;)Kolmannelta radalta eli hyppäriltä toinen nolla. Etukäteen kyllä ajattelin, että tästä radasta ei kyllä tule mitään, kun tuntui että rataantutustumisaika päättyi ihan kesken enkä ollut yhtään osannut päättää miten ohjaan 5. hypyn. Mietin pakkovalssia, takaakierto-niistoa ja takaakiertoa niin, että törkkään Jerikon toisen siivekkeen ympäri. Päädyin kuitenkin lopulta niistoon vaikka koira joutuukin siinä kääntymään tiiviimmin ja siten olisi hitaampi vaihtoehto. Lisäksi pelkäsin, että Jeriko tiputtaisi riman jos laittaisin kiertämään toista siivekettä. Jeriko kuitenkin päätyi tuohon viimeiseen vaihtoehtoon ja onneksi tajusin nopeasti tilanteen ja kehaisin Jerikon vaan jatkamaan sitä kautta. :D Muuten rata meni tosi kivasti. :) Aika -4,41, etenemä 4,05 m/s ja sijoitus 9. Ykköselle hävittiin reilu 2 sekuntia, kyllä siihenkin aikaan jo monta mahtui väliin. :DOikein kiva reissu oli, ei voi muuta sanoa. Tuntui kivalta tehdä välillä nollaakin ja Sarin radat oli meille ihan sopivia ja kivoja. :) Jospa tämä tästä lähtis käyntiin ja sitten kun sais tuota ratavarmuutta niin pystyis myös vauhtia nostattamaan. Jerikossa kyllä tänään ehkä vähän näkyi pieni jäykkyys, kun torstaina Katriina hieroi ja totesikin Jerikon olevan aika jumissa. Mielestäni ei ollut normaalin rentoa menoa ja ajoittain vähän töpöttävääkin. Täytyy siis venytellä poikaa nyt oikein ahkerasti niin eiköhän se siitä. :) Lupasin Jerikolle ennen toista rataa grillimakkaran jos tulis toinen nolla ja vaikka se toinen nolla odotutti itseään viimeiseen rataan, niin Jeriko oli makkaransa ansainnut. :))

Ukko oli turistina mukana ja otin sen ihan vähän vaan kisapaikalle kokeilemaan vieraita keppejä. ;) Hyvinhän se meni, tosin mulla on nyt ongelma kun meinaan itse ennakoida liikaa palkkaamista ja siten ruokkia viimeisen välin jättämistä. Mutta siis kun vaan itse malttoi, niin hienosti meni eikä yhtään häirinnyt vaikka oli vieraat kepit, vieras paikka ja kovasti ympärillä hälinää. :)

Ei kommentteja: