lauantai 4. toukokuuta 2013

Lähes täydellistä ajan ja rahan haaskausta

Nimittäin näyttelyt. Miksi ihmeessä taas menin ilmoittamaan Jeriko Tampere KV-näyttelyyn, vaikka vuosi sitten vannoin etten enää ikinä näyttelyyn Jerikoa veisi? Mikä sai mut luulemaan, että joku olisi toisin kuin vuosi sitten, kun jo silloin sain Jerikon esiintymään tosi hyvin verrattuna nuoruusikään? Miksi ylipäätään pitää yrittää metsästää jotain näyttelymenestystä? Taas palataan siihen, että kun Jeriko on kuitenkin showlinjainen, niin jotenkin tuntuu, että sen kuuluisi saada edes se ERI ollakseen "hyvä showlinjainen". Siis tästä ajatuksesta pitäis kyllä päästä eroon, mutta myöhäistä sen osalta, että olin jo ilmoittanut kolmeen (!?!) muuhunkin näyttelyyn! Huoh.

Ei siis mennyt hyvin. Jerikon arvosana oli H Veli-Pekka Kumpumäen arvostelulla:

Komeapäinen, hieman lyhytrunkoinen ja niukasti kulmautunut uros. Hieman korkea otsa, raskaat korvat. Kaipaa lisää eturintaa, hyvä (?) luusto. Seisoo takaraajat rungon alla ja liikkeessa kaipaa parempaa draivia. Häntä nousee. Kaunis karvapeite. Miellyttävä luonne.

Sain mielestäni Jerikon juoksemaan hyvin, häntä ei noussut kertaakaan selkälinjan yli, tosin ei ollut missään kintereen tasollakaan. Seisottaessa yritin asetella takajalat hyvin, kun Jeriko välillä muutteli asentoaan kun sitä innostin nostamaan korvia, mutta ilmeisesti silti jäi huonosti. Tuosta luuston arvostelusta en nyt sitten ole varma mikä sana siinä oli, lähinnä jäi sellainen käsitys että tuomarin mielestä uroksen pitäisi olla huomattavasti raskasrakenteisempi... Ja se, että Jeriko ei ole niin raskas onkin vain hyvä asia, en haluaisikaan, että olisi yhtään raskaampi. Mutta siis Jeriko ei miellyttänyt tuomarin silmää sitten ollenkaan, Jeriko taisi olla ainut H:n saanut (yhtään EVAa lukuunottamatta).

Voi että harmittaa toi rahan haaskaus. Että osaa ihminen olla tyhmä! Ja se vielä, kun vielä kolmeen kertaan täytyy käydä toteamassa sama asia, Jeriko ei tule koskaan saamaan ERIä.

No, jotta ei nyt menisi aivan synkistelyksi ja kun ei niillä näyttelytuloksilla väliä olekaan (harmittaa toi rahanmeno siis lähinnä!), niin päivässä oli hyvätkin puolensa: tulipahan harjattua ja puunattua Jeriko kerrankin kunnolla, kun oli vähän kurakeleissä takkuuntunut mahanalunen ja kaula. :D Kehien jälkeen oltiin kaverikoirien rapsuttelupisteellä jossa vierähti tunti oikein mukavasti vaikkei paikka mikään paras mahdollinen ollutkaan. Jeriko on kyllä niin mainio kaverikoira, ihana halinalle. :) Lisäksi Jeriko sai oikein mieltälämmittäviä kehuja Hennalta luonteestaan. :) Että jos ei nyt ole näyttelytähdeksi, niin onneksi moneksi muuksi eikä luonnekaan ole hullumpi. :))

Huomenna on sitten agilitykisat Janakkalassa, toivotaan että siellä menis hyvin. :) Joka tapauksessa agilitykisoista jää aina parempi mieli, kävi miten kävi. ;) Ukko on muuten nyt kehittynyt tosi hurjasti, tekee 12 keppiä jo radassakin ja tosi kivasti alkanut vauhtia löytymään ja kehittymään. :)) Siirsin 2by2 -kepitkin jo autosta pois, kun piti tehdä tilaa takapenkille ja näyttäis siltä ettei niitä enää tarvita ainakaan ihan heti. :)

5 kommenttia:

Veera Tervasmäki kirjoitti...

No hei, eipäs nyt synkistellä. Kyllä sielä sai usea muukin H:n ja lisäksi tuomari jakeli kyllä noita värehjä koko skaalalla! Ja Jeriko näytti hienolta. Ei ne tuomari kaikkea ymmärrä. Rudi on aikoinaan saanut jos jonkun näköistä muovilappua ja joltain jopa sellasia että sertit on kasassa (meiltä uupuu käyttökoe valiosta) ja cacibejakin on saatu. Joten uutta matoa vaan koukkuun, maksettua harjoitusta sekin on :)

Sabina kirjoitti...

Kiitos tsempityksestä ja kehuista, munkin mielestä Jeriko kyllä näytti ihan hyvältä. ;) Se vaan kun näillä käymisillä ei vielä kertaakaan ole EH:ta parempaa tullut alkaa tuntumaan, ettei varmaan koskaan tulekaan. Mutta rahojanihan en takaisin saa, joten minkäs sille sitten mahtaa, kai sitä pitää hakata päätä vielä vähän lisää seinään.. ;D

Veera Tervasmäki kirjoitti...

Mä olen niin kyllästynyt ainaiseen vertailuun käyttö ja näyttölinjojen välillä, joten Jerikohan on oiva esimerkki että ei se ole linjoista kiinni se osaaminen. ;)

Maija kirjoitti...

Toi sama tuomari oli tammikuussa Lahden ryhmiksessä, eikä tykännyt kenestäkään ;) Dreamooren koirista yksi taisi saada erin, muut T-EH ja muutkin bortsut siis saivat todella nihkeästi eriä. Mutta siis seli seli, ymmärrän todella hyvin että rahanmeno ärsyttää! :D

Marja kirjoitti...

Samainen tuomari antoi Hitille ERIn sillon kun Hit oli vielä aivan kesken kehityksen. Eli arvostaa kyllä kevyttäkin koiraa, Hittihän on luustoltaan oikeasti aika kevyt ja rimpula verrattuna Jerikoon :) Samassa näyttelyssä tuomari kuitenkin sijoitti PU- kehässä todella raskasluustoisen uroksen. Mä veisin tälle tuomarille uudestaankin. Tuomareiden mieltymykset vaihtelee, kannattaa rohkeasti kokeilla uusia ;)