keskiviikko 13. helmikuuta 2013

We're coming EVL!

Eilen käytiin hiihtovuorolla Peltsulla. Mä keskityin oikein kunnolla tekniikkaan ja vaihtelin mobergin puoltakin ihan onnistuneesti. ;) Lisäksi siihen isoimpaan mäkeenkään ei nyt Jerikon kanssa vauhti tyssännyt mitenkään kokonaan, vaan kuokka alkoi löytymään ja sitten, kun sillä ei enää päässyt niin ankka auttoi. :D Alamäkeen nyt kiinnitin huomiota, että annan narusta koko ajan Jerikolle tukea ja luulen, että siitä oli apua myös. Tilasin nyt FitDogin Energy-jauhetta, tällä lähdetään nyt sitten tuota nesteytystä hakemaan paremmaksi ennen vetotreenejä. Ainakin leirillä Sari oli toiselle päivälle oikein kiinnittänyt asiaan huomiota ja sanoi, että huomasi todella koiran jaksamisessa! Toivon, että näkyy meilläkin positiivisesti, ei vaan hirveenä pissahätänä. ;)
Ukkokin juoksi koko lenkin ja ihan hyvällä temmolla, Vellu ja Jätkä taas jäniksinä meille. Isoin ylämäki kyllä ensin vei meiltä vauhdin, mutta oikein kunnolla kannustamalla Ukko veti loppumäkeen mulle ihan kunnolla vauhtiakin, että pääsin taas hihtämään. Pari kertaa loppumatkasta Ukolla meinas kuppi mennä nurin, mutta kun itse kielsin oikein tiukasti ja Vellu kutsui edestä, niin saatiin taas se fokus eteenpäin. Hyvä treeni. :)

Tänään mentiin pitkästä aikaa tokoilemaan, Tiina ja Kide ja Kuje seurana. Ennen Tiinan saapumista tein Ukolle vähän maassa kehikkoa, kun tuntuu että se ei edelleenkään ole Ukolle ihan selkee. Tai siis toisina päivinä on ja toisina ei, ja toisaalta siihen pitäis saada enemmän vauhtia ja tarkkuutta. Mitään valaistumista ei kyllä tapahtunut nytkään, mutta täytyy vaan jaksaa tehdä noita harjoituksia erikseen nyt vaikka ihan päivittäin, kun koulukiireetkin helpotti. Pakko sen lampun on lopullisesti jossain vaiheessa syttyä.

Jeriko pääsi ensin tokovuorolle. Tehtiin merkkiä muutamat toistot alustalle ruudun yhteydessä ja nyt meni joka kerta tosi hyvin suoraksi taakse. Viimeisellä sitten lähetin ruutuun ja meni hienosti, vaikka matkan varrella olleet tavarakassit meinaskin vähän kiinnittää huomiota. Pienestä notkahduksesta matkalla niiden kohdalla huolimatta Jeriko jatkoi suoraan hyvällä vauhdilla ruutuun ja keskelle meni. :) Vieläpä sain Jerikon pysähtymään seisomaan, vaikka olen tosi pitkään käskenyt suoraan maahan. Tämä seisomaan pysäyttäminen ensin voisi kuitenkin olla vähän turvallisempi vaihtoehto. :) Sitten Jeriko teki merkkiä ohjatun noudon yhteydessä ja tässäkin meni heti suoraan merkille eikä yhtään yrittänyt ennakoida kapuloita. Viimeisellä toistolla otettiin kosketusalusta pois ja Jeriko teki nappisuorituksen siitä huolimatta. Siihen jätettiin ensimmäinen vuoro ja Jeriko hyvässä fiiliksessä autoon. :)

Ukko teki aluksi perusasennossa kontaktia ja perusasentoon tuloja nakkipalkalla. Nyt oli taas jo selvästi parempi meininki kuin viimeksi cittarin hallissa, nyt oltiin siis ulkona. Sopii selvästi Ukolle jotenkin paremmin. Otettiin muutamia seuraamispätkiä ja hienosti Ukko teki. :) Lisäksi Ukko teki ruutua muutaman kerran, ihan kivasti menee. :)

Toisella vuorollaan Jeriko teki tunnarin kaksi kertaa, molemmilla kerroilla meni aivan suoraan oikealle kapulalle vaikka oli eri päissä riviä eri kerroilla, en tiedä saiko ilmavainun jo matkalla vai voiko olla vain sattumaa. :D Joka tapauksessa suoraan oikealle kapulalle oli se oikealla tai vasemmalla ja heti toi varmasti mulle. Ensimmäisellä toistolla meinas ennakoida perusasentoon siirtymistä ja inahtikin vähän luovutuksessa, toisella kerralla malttoi paremmin ja palkkasin makkaralla eteen.
Zetaa tehtiin myös, ensimmäisellä suoralla seisominen ja siitä vapautus takapalkalle, toisella toistolla seiso-maahan-istu ja istumisesta suoraan vapautus. Maahanmenon Jeriko meinas ensin jäädä seisomaan (voi näköjään sellaistakin sattua), mutta sitten kun otti kokonaan alusta niin meni hienosti kaikki asennot. Istumista Jeriko oli hieman miettinyt, mutta istui kuitenkin ihan riittävän nopeasti. erityisen tyytyväinen olin siihe, että Jeriko teki koko Zetan aivna hiljaa, nyt ei äännähtänyt seuraamaan nousuissakaan, ilmeisesti on auttanut, kun olen niitä treenannut vähän lenkkien lomassa. :) Seuraaminen oli kyllä muuten aika huonoa, Jeriko edisti aika reippaasti ja painoo jalkaa niin, että hyvvä kun pystyi kävelemään suoraan! :D Siispä tehtiin ihan seuraamista ja päädyttiin tekemään taas pientä vasemmalle kääntyvää neliötä, että saatiin Jeriko kääntämään takaosaansa sisään. Hyvinhän se alkoi vaikuttamaan, pitäis muistaa tällaisia tehdä useammin! Lisäksi pitäis muistaa Jerikon kanssa tehdä myös luoksetuloa, koska en edes muista milloin ollaan sitä viimeksi tehty! :D Ja viimeksi kun tehtiin niin ei se ihan nappiin tainnut mennä... :D

Ukko teki toisella vuorolla muutamat jäävät, maahanmeno oli tosi nopea ja sähäkkä, mutta seisomiset meinas ensin mennä myös maahan. Parin korjauksen jälkeen alkoi seisominenkin sujua ja sitten tuli pari oikein nappipysähdystä. :) Pari kertaa Ukon kanssa luoksetuloa. Tätä on treenattu aivan liian vähän ja on vielä Ukolle ihan epäselvää mitä pitäis tehdä. Mietin jo itsekin, että pitäiskö Ukolle kuitenkin opettaa luoksetulossa tulemaan sivulle vai aionko todella kisata Ukonkin kanssa jäljellä... Tuntuu nimittäin, että toi eteen tuleminen on Ukolle hirmu vaikeaa, menee vähän paimenkyttäämiseksi ja hidasteluksi, sivulle tuleminen voisi olla helpompi ja siitä ehkä saisi helpommin vauhdikkaan... Mutta ei olla tosiaan nyt treenattukaan ollenkaan riittävästi jos jotain edistystä haluaisi nähdä, jotenkin ehkä nyt katsotaan mitä saadaan jos vähän treenailtaiskin.. ;)

Olin kyllä todella tyytyväinen tän päivän tokoiluihin. Ihan meinaa tokoinnostus taas nostaa päätään! ;) Varsinkin Jeriko oli oikein erityisen hyvä, upealla fiiliksellä teki ja vauhtia riitti, Tiina antoikin oikein erityiskehuja Jerikon vauhdista. :) Alkaa taas EVL-tavoitteet siintämään mielessä... ;)

Ei kommentteja: