tiistai 19. helmikuuta 2013

Tokoilua ja vetohiihtoa

Maanantaina käytiin taas tokoilemassa, pientä intoa ilmassa siis! ;) Molemmat pojat oli taas superpäteviä. Jeriko teki nyt merkkiä ohjatun noudon yhteydessä ja sitten yhden noudon vasemmalle. Merkit meni hienosti ja noutokin tosi varma ja kaikin puolin moitteeton. Jeriko selvästi myös tykkää tästä liikkeestä. :) Luoksetulossa otin nyt samanlaiset vinkupallot käyttöön, toinen takapalkkana ja toinen mulla, ja johan alkoi tulla sopivaa vauhtia ja hyvää stoppia sekä hieno maahanmeno. Lisää vaan treeniä niin hyvä tulee! :) Seuraamiseen ollaan nyt kiinnitetty huomiota ja kiinnitetään jatkossakin, treeneissä Jerikolla on niin hirveet kierrokset, että edistäis ja poikittais aivan hulluna vaikka esim. lenkillä seurauttaessa on tosi siistiä tekemistä. Nyt siis seurauttelin taas hitaasti ja Tiina naksutteli kun oli suora. Vaatii kyllä työtä ja lisäksi meinaa pienen pientä vinkuvaa huohotusta tulla, mutta korjaamalla Jeriko kyllä hiljeneekin. Tosiaan nyt on alkanut ulos lähtiessä vinkunaa taas ilmetä ja tähän on täytynyt taas enemmän puuttua. Mutta eiköhän se taas tästä.

Jeriko teki myös merkkiä ruudulle ja siitä pari ruutuunlähetystä. Ensimmäisellä meni kyllä ihan ruutuun, mutta jäi vähän etuosaan, ehdin siitä kuitenkin jo palkata. Otettiin sitten toinen ja Jeriko jäi taas turhan eteen, pyysin korjaamaan ja hienosti korjasi keskelle ruutua. Pitäisi sitten kokeessakin tarpeen tullen olla malttia pyytää korjaamaan. :D Jeriko teki myös kaukkareita istu-seiso-maahan-istu jotka meni 15 metrin matkalta täysin puhtaasti. Hitsi Jeriko on kehittynyt. :)
Mitäs vielä? Tais olla Jerikon treenit siinä.

Ukko teki seuraamista ja se on kyllä kans mennyt nyt tosi paljon eteenpäin. Liikkeestä jääviä tehtiin myös, seisahtumiseen alettiin hakemaan pienellä vartaloavulla terävämpää stoppia. Pari vauhtiluoksetuloa jalkojen välistä, jotka oli tosi hyviä! :) Sitten vielä muutama ruutuun lähetys ja Ukko oli nyt selvästi varmempi kuin lauantaina, meni tosi varmasti ja vauhdilla ruutuun vaikka alustakin oli ihan näkymättömissä lumen seassa! :) Tosi hienosti Ukko teki! :) Lisäksi tehtiin (ja ollaan tehty tässä muutenkin) kehikkoa, joka alkaa olemaan jo oikeasti kunnolla varma Ukolle. Lisäksi tänään aloitin tekemään rappusissa alastuloskontaktia ja sekin näytti oikein hyvältä, mutta vielä viilaillaan. :) Lauantaina on Suoknuutin koulutus, niin täytyy äkkiä vähän treenailla, etten ihan nolaa itseeni kuinka olen huonosti koirani kouluttanut. ;)

Sunnuntaina oltiin Haavistolla hiihtämässä ja ihan kivasti meni. Aikamittaukset vaan on mennyt nyt mönkään, kun olen unohtanut sammuttaa sports trackerin. Toisaalta kyllä puolessa matkaa Jerikon kanssa tajusin, että voisihan sitä vähän enemmänkin yrittää eikä vaan rennosti hiihdellä ja loppumatkan sitten vedin vähän kovempaa. Helposti näköjään jää vaan chillailemaan. :D Ukon kanssa mentiin myös koko lenkki, mutta ei kyllä sitten ollut muita hiihtäjiä ja pysähdeltiin sitten aina välillä. Vielä meinaa vähän hepulointeja tulla, mutta toisaalta kun pysähdyn ja ärähdän, ja sitten heti pyydän uudestaan vetämään niin lähtee uudestaan hyvin menemään. Hassu kakara.

Tänään käytiin sitten Peltsulla hiihtämässä ja olin oikein päättänyt, että nyt sitten vedetään kunnolla eikä mitään chillailuja! Saran sain onneksi pitämään Jerikoa lähdössä, koska pitäjää todella tarvitaankin! :D Sarallakin Jeriko riuhtoi valjaissaan, raivosi ja haukkui, just oikeaa vetokoirameininkiä siis! ;) Ja parempi tosiaan, että on toinen jalan pitämässä koiraa niin saa itsensä lähtövalmiiksi eikä tarvi koko ajan kieltää, parempi että vaan keräilee kierroksiaan siinä lähdössä. Hauska kyllä, että on joku laji, jossa Jeriko saa ja uskaltaa oikeasti raivota ja komentaa mua, tekee varmaan hyvää itsetunnolle. ;) Mentiinkin sitten Jerikon kanssa paras aika tähän mennessä, keskinopeus 21,1 km/h eli keskivauhti 2:50/km, ei ollenkaan huono. :) Pahimpaan mäkeen ensin vauhti vähän tyssäs, kun en saanut ankkatyylistä heti rytmistä kiinni. Jeriko kuitenkin veti ja avusti hienosti, niin pääsin hiihtämään ja sitten mentiin lopun puolikas hienosti ylös. :) Silti musta tuntui jälkikäteen, että itse asiassa vielä hieman enemmän olisi voinut itsestään antaa, kun en maalissa kuitenkaan ollut mitenkään erityisen kuollut. Eli sunnuntaina vielä enemmän pökköä pesään. ;)

Ukon kanssa hiihdettiin myös sama lenkki. Siinä lähti muutama koira meidän eteen, mm. Sara ja Theba. Annettiin etumatkaa ja Ukko kyllä kans pitää lähdössä sellaista ujellusta, että ei jää epäselväksi etteikö koiralla menohaluja olisi. :D Otettiinkin Sara ja Theba aika äkkiä kiinni ja mentiin ohikin, mutta sitten heti sen jälkeen Ukko alkoi riehumaan hihnan kanssa. Annoin uudelleen etumatkan ja uudelleen otettiin kiinni, sitten meni ohituskin hyvin ja Ukko jatkoi matkaa. Jyrkimpään mäkeen Ukolta loppui veto, mutta runsaalla kannustuksella kyllä jatkoi ja sain Ukon kanssa nyt paremmin itse rytmistä kiinni ja mäki meni suht kivuttomasti. Ukon kanssa keskinopeus 19,2 km/h eli 3:07/km, ei ollenkaan huono sekään tuollaiselle nuorukaiselle. :)

Ei kommentteja: