perjantai 1. helmikuuta 2013

Agsaa

Pojat sai viettää (ihan ansaittua) vapaata alkuviikosta, kun mulla oli maanantai- ja tiistaina-iltoina päivystykset ja muutenkin niin kouluhommaa, että peruin keskiviikolla sovitut tokotreenitkin Tiinan kanssa. Eikä tällä viikolla ole päässyt vielä kertaakaan hiihtämäänkään, kun tiistainkin treenit jäi väliin. :( Mutta siis koirille varmaan tekee ihan hyvää. :D

Torstaina sitten viikon ensimmäiset treenit (koska näin olisi käynyt viimeksi?) ja hitsi kun olikin kivaa! :) Jeriko tykitti oikein kunnolla menemään, tehtiin vähän irtoomista putkelle renkaalta ja pussilta. Pussia ei ollakaan aikoihin otettu ja oli kyllä hyvä juttu, että sekin tuli. Lisäksi aika kinkkinen ohjaus putkeen puomin taakse silleen, että putken suu oli ehkä ylösmenon puolessa välissä. Sai kyllä ihan tosissaan rytmittää menoaan ja varsinkin, kun tää kohta tuli suoraan putkelle irtoamisen ja juoksemisen jälkeen, niin piti oikein keskittyä oman vauhdin hidastamiseen, että rytmitys tuli oikein. Jeriko teki kuitenkin hienosti ja kaikki radalla olleet käännökset aivan priimasta, kun keskityin koko ajan ohjaukseen ja näytin jokaisessa käännöksessä ponnistuskohdan. Jeriko oli huippu! :) Lisäksi Jeriko teki vähän puomin ylösmeno-kehikkoa maassa (viime viikolla tutustui siihen myös), mutta vähän meinas olla pasmat sekaisin kun puomin ja keppien välissä tehtiin, että eikö tässä tosiaan pidä mennä millekään esteelle?? :D Olen kuitenkin ajatellut, että opetan tota kehikkoa nyt Jerikollekin, koska Jerikon ylösmenot on aina niin nipin napin osumisia...
Jeriko teki myös harjoitushyppyä, siis sellaista lautaestettä. Varsinkin toi Ylökkin hallilla oleva este jostain syystä kammottaa Jerikoa, mutta Sarin avustuksella saatiin oikein hyviä ylityksiä 85 sentistä. Sari sanoikin, että hyvä siitä tulee, jos en van panikoi asiasta. Helpommin sanottu kuin tehty... ;)

Ukko pääsi tekemään kokonaista puomia ja Sari nosti esiin, että miksi en käytä naksua ylösmenokontaktilla, kun käytän sitä kehikkoa maassa harjoitellessa. No, syy siihen oli, että kun sitä joskus kokeilin niin Ukko hyppäsi sitten heti pois puomilta ja luovuin koko ajatuksesta. Liian nopeasti selvästikin, koska nyt kun Sari naksutti etutassun kosketuksesta Ukko oikein ampaisi eteenpäin naksun kuullessaan. Selvästi odotti sitä, että kerrotaan selkeästi, että meni oikein. Niin Ukkoa... :D Mutta siis hienosti meni, Ukko oli pätevä! Lisäksi tehtiin rengasta missä onkin ilmentynyt yllättävä ongelma. Olen tehnyt Ukon kanssa matalaa rengasta ja selvästi sitten liian kauan, kun matalana se onnistuu radan osanakin vailla mitään epäilystä, mutta heti kun nostaa maxikorkeuteen, niin Ukko alkaa hyppimään mistä sattuu, ei yhtään katso missä rengas on. En olis osannut odottaa, että tällainenkin ongelma voi tulla, mutta opinpahan tästäkin, rengasta ei pidä tehdä liian pitkään matalana jos oikeasti on maxi-korkeus tai koira jää siihen kiinni...

Tänään sitten Wuf-hallilla oli vaihteeksi puomikin koottuna, tosin sitä tilaa puomin päiden jälkeen ei ole kuin max pari metriä... Hienosti Ukko otti ylösmenokontaktia, mutta alasmenolle alkoi himmailemaan ja vaanimaan?! En kyllä todellakaan odottanut tätä, kun olen alusta asti kosketusalustalla opettanut! Mutta jotenkin Ukko on kuitenkin käsittänyt, että "koske" tarkoittaa "pysähdy siihen", vaikka alun perin se on ollut käsky koskea alustaa.. Otettiin sitten pari alustan kosketusta erillään puomista ja sitten alkoi puomin alasmenotkin sujua vauhdikkaasti. :) Ukolle otettiin myös putkelle irtoamista ja hienosti meni! :)

Jeriko teki putkille irtoamista ja mä lähinnä seisoin keskellä ja heittelin putkille. Lisäksi pientä radan pätkää. Kontaktit on Jerikolla nyt kyllä tosi hyvät! :) Alkutreenistä Jeriko oli kyllä vähän liiankin menossa eikä malttanut yhtään kuunnella, toiselle vuorolle tullessa Jeriko olikin ihan nöyrää poikaa, mutta edelleen yhtä vauhdikas. :D Jeriko teki myös sekä kangas- että lautaharjoitusesteitä. Wuf-hallilla oleva lautaeste on Jerikosta selvästi aika kiva ja 85 cm meni oikein kivasti. Kangasesteen sain viritettyä lopulta ehkä 90 cm (ärsyttävät kiristysruuvit vähän hankaloitti säätöä) ja yli mentiin mennen tullen, mutta kovasti otti kyllä tukea. Mutta kyllä tämä tästä. Oon ajatellut, että noita harjoitushyppyjä otetaan agilitytreenin lomassa nyt viikottain koko kevään ajan, eiköhän se siitä sitten. :)

Treeneissä oli myös Maijun ja Aten kaverin Janne kuvaamassa. Hän harrastaa valokuvausta ja oli Maijulta kysynyt voisiko tulla harjoittelemaan liikkuvan kohteen kuvausta. Tämä oli siis Jannen ensimmäinen kerta, katsotaan saataisiinko jotain hienoja kuvia tänne näytillekin kunhan Janne ehtii niitä läpi käymään. :)


Tässä niitä kuvia sitten on, suuri kiitos kuvista Janne Teivoselle! :) Kyllä tuli hienoja vaikka oli ensimmäistä kertaa kuvaamassa eikä noi hallin valaistusolosuhteet ole todellakaan parhaimmasta päästä. Mutta kyllä se onnistuu, kun osaa ja on hyvät välineet. ;)

















 Niin ja Ukko sai tänään oman uuden BOT:n. Tosin verkkoloimen vaikka mielestäni olin tilaamassa sitä paksumpaa. Mutta olin kyllä etukäteen kovasti miettinyt, että kumpaa tilaisin, taisi nyt tällä ratketa se asia. Verkkoloimi on ja jos tulee kovempia pakkasia niin päälle Pomppa. Jeriko saattaa kyllä myös lainata välillä verkkoloimea (ainakin ennen kuin saa oman), ehkä jo sunnuntaina kun on kisat ja jos on tälleen lauhempaa... ;)

Jännä kyllä, että Ukko on jo vuoden. Se on niin erilainen kuin Jeriko tuossa iässä, Jeriko oli jo niin aikuista että! :D Ukko taas olis kaikkien kaveri, tänään aamullakin olisi leikittänyt yhtä kääpiövillakoiraa joka kuulemma yleensä pelkää kaikkia, mutta Ukon kanssa olis leikki luonnistunut jos ei olis ollut flexi tiellä. Ja kun haettiin BOT, niin M&M:ssä oli westie aitauksessa ja tuo pösilöhän oli ihan innoissaan, vastapuoli ei välttämättä niinkään.. :D Ja kun westie ei innostunut, niin Ukon piti mennä vielä häki toiseen laitaan tarkistamaan koirapehmolelu, että jos se alkaisi leikkimään. Hyvä ettei leikkikumarrellut sille! :DD

Pennuista puheen ollen nyt on aika paljon pennuntuoksua ilmassa, kun Ronjalle on tulossa pentue, jota varmasti tullaan paljon sitten näkemään ihan pieninä, kun pennut syntyy tossa parin kilometrin päässä meiltä. :) Lisäksi Jerikon tädille eli Ilonalle on tulossa pentue upean Lakun kanssa, mistä olen aivan innoissani! Jos tilanne olisi toinen, niin omatkin sormet syyhyäisi! ;) Iippi on aivan ihana ja Laku on itse asiassa Jerikon isän velipuoli, joten melko läheistä sukua tulee tämä pentue olemaan. Jos siis Jerikon tyyppinen koira miellyttää, niin kantsii tsekata. ;)

Ei kommentteja: