lauantai 2. helmikuuta 2013

Lauantaitokoilut

Treenaaminen on taas alkuviikon hiljaiselon jälkeen päässyt vauhtiin ja päivitystä pukkaa. ;) Tänään käytiin Tuijan ja Ronjan kanssa tokoilemassa, kyllä on Ronjasta tullut "tankki". :D

Jerikon kanssa aloitettiin treeniä ruudulla, mutta itse asiassa päädyttiinkin vahvistelemaan vain merkille menoa eikä ruutuun lähetetty kertaakaan, koska Jeriko on alkanut niin hirveesti ennakoimaan tulevaa, ettei malttais tehdä kunnollisia merkkejä. Unohdettuja on ne hienot suorat "tasapainoon" menot, nyt jäädään vinoon jo odottamaan, että koska pääsis. Palkkailtiin sitten pelkästä merkistä ja odotin, että Jeriko korjas asentoaan. Lopulta vein merkille kosketusalustankin, että sai vähän Jerikoa ajatukset merkin oikeaan suorittamiseen ja kyllähän sitten hienoa suoritusta tulikin! :)

Zetaa tehtiin myös ensin maahan ja istu, istumisesta vapautus takapalkalle. Sitten maahan, istu ja seiso, seisomisesta heti vapautus. Hienosti meni, ei arpomista, mutta oli todennäköisesti vain hyvää onnea.. ;) Olen kyllä alkanut seisomiseen käyttämään "top"-käskyä ettei ässä suhisis siinä ollenkaan, ollaan tätä lenkeillä harjoiteltukin jo. Ehkä sekin auttaa..? Seuraaminen oli ihan jees, Jeriko ei pahasti poikitellut tai keihunut, mutta seuraamisiin lähdöissä tuli ynähdykset. Pitää siis niitäkin enemmän harjoitella, ettei nouse kierrokset niissä liikaa.

Viimeisenä Jeriko teki ohjattua vaikka tässäkin liikkeessä pääpaino oli kyllä merkin vahvistamisessa ja siitä palkkailussa. Muuta merkiltä palkkaus ja viimeisenä lähetin oikealle kapulalle, kauhea suoraan Jeriko sinne lähti (nätti pullea kaari siis puuttuu), mutta ei yhtään epäröinyt joten tästä palkka ja lopetus pallon kyttäilyleikkiin. ;) Tiina itse asiassa tossa kerran puhui, että jossain tokokoulutuksessa oli tuomari sanonut, että hän tulkitsee sääntöä niin, että koiran pitää edetä suoraviivaisesti kapulalle ja että pullea kaari olisikin sitten virhe... No, oli miten oli, pääasia että oikea kapula nousee.

Ukko teki nakkipalkalla seuraamista muutamia askelia ja Tuija naksutteli. Meinas varmaan tulla taas liian pitkä sarja, mutta Tuija sitten sanoi että alkaa hiipumaan ja lopettiin siihen. Ruutua tehtiin ihan pari toistoa, hienosti kyllä irtoo alustalle. Sitten vielä noutoa yhteensä neljä toistoa, kahdella ensimmäisellä kapula oli vinosti suussa enkä viitsinyt siihen jättää, kolmannella otti ihan kapulan päästä kiinni enkä siitä palkannut sitten ollenkaan, niin viimeinen olikin hieno tasainen ote kapulaan. Tosin pientä syöksymistä kapulalle on havaittavissa... Täytyypi miettiä miten tätä jatkossa treenataan, mutta tällä kertaa lopetettiin tähän korkeaan vireeseen. :)

2 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Juu siis tuo pullea kaari on ns virhe ja siitä voidaan sakoittaa.... Kapulalle pitää sääntöjen mukaan edetä suoraviiviasesti ja Uuno tuosta "pulleasta" kaaresta juuri Vantaalla sakotettiin!! :)
Kyseessä ei kyllä ole mikään iso juttu mutta ei niitä kannata liiaksi vahvistaa ja toisille tuomareille sillä ei ole mitään väliä meneekö koira sinne aivan suoraan vai vähän kaartaen!! ;)
Mun mielestä pääasia on et koira varmasti hahmottaa sen oikea kapulan mitä pitää hakea ja menee sinne varmasti!

Sabina kirjoitti...

Niinpä! :) Tärkeintä ehkä tässä onkin vaan vahvistaa sitä, että merkille mennään suoraan sen taakse eikä jäädä mitenkään vinoon, koska se sitten altistaa sille, että bongaakin keskimmäisen kapulan sieltä... Sillä miten sinne oikealle kapulalle mennään ei nyt niin väliä, kunhan se on varma, että aina se reunimmainen löytyy. :)