torstai 28. helmikuuta 2013

Turhat jarrut pois!

Tiistaina käytiin Peltsulla hiihtämässä, tarkoituksena taas vetää niin lujaa kuin vaan jaksaa ilman mitään himmailuja, ja kaksi kierrosta. Johanna tuli hiihtämään Ukon kanssa, lähdettiin siitä peräkkäin ennen kuin kukaan muu oli ladulle ehtinyt. Pojat sai aikamoisen mekkalan aikaan lähtöön kaksistaankin, olisi voinut luulla, että siellä on enemmän koiria. Jeriko haukkui ja syöksähteli narussaan malttamattomana, Ukko kiljui ja ujelsi täyttä kurkkua, että häntä ei sitten saa jättää. Varmaan se, että ekaa kertaa pojat oli lähdössä samaan aikaan nosti myös kierroksia. :D Vellu tuli onneksi auttamaan Johannaa ja piti Ukkoa lähdössä. :) Ukko ja Johanna hiihti siis meidän perässä yhden kierroksen ja aika hyvin pysyi mukana, vähän vaan jäi meidän vauhdista. Toiselle kierrokselle lähdössäkin Jeriko vielä kiihdytti oikein, kun ohitettiin "maali", mikä oli tietty hieno juttu. Edelle oli just Taisto lähtenyt, mutta sen verran kauas, että en edes tiedä näkikö Jeriko niitä, ehkä haistoi...

Toisella kierroksella meinas pikkasen usko horjua ennen pahinta nousua, kun Jeriko kröhäisi pari kertaa. Mietin, että kehtaako sitä nousua sitten edes mennä, mutta puskettiin kuitenkin se ylös eikä Jerikokaan sitten enempää kröhinyt. Sain itse asiassa taas toisella kierroksella paremman rytmin ylämäkeen ja mentiin se aika hyvin, vaikka vähän epätoivoiselta mun kehut Jerikolle kuulostikin. :D Jeriko veti kuitenkin super hyvin! Viimeisen alamäen jälkeen Maria tuli just meistä ohi, mikä olikin tosi hyvä boosti loppusuoralle! Mainio treeni! :)  Toisaalta taas jälkikäteen mietin, että olisko sitä vieläkin enemmän voinut itsestään irti saada..? Kyllähän mä meinasi piiputtaa aika pahasti siihen mäkeenkin ja taistelin vaan eteenpäin, mutta himmasinko liikaa sen jälkeen, olisiko pitänyt edelleen vaan puskea kovemmin..? Joka tapauksessa saatiin aika johon olin ihan tyytyväinen noin Peltsulla hiihdetyksi, kun Äänekoskella ei pitäis olla sitten tollasia nousuja: keskinopeus 19,8 km/h eli keskivauhti 3:02/km, matkaa kertyi 4.59 km. Katsotaan nyt sitten sunnuntaina Haavistolla saisko itsestään vielä jotain enemmän irti. ;)

Tänään oli sitten Ylökkin agilitytreenit omatoimitreeneinä. Tuota puomin kehikkoa olen nyt miettinyt ja päätin sitten tehdä siirron, että otin kehikon puomin sivuun ja Ukolle naksuteltiin jos vaan osuu minnekään kontaktialueella, ei mitään marginaaleja. Ja kylläpä alkoikin sujua! Ukko alkoi oikeasti enemmän keskittymään puomiin ja lakkas katsomasta muhun, joka kerta osui kontaktille vaikka en nyt välttämättä ihan väittäis, että Ukko siihen olisi tähdännyt. Pääasia kuitenkin, että teki vauhdilla ja keskittyi puomiin. Ehkä se kehikko on jotenkin ollut tosiaan Ukolle vähän huono siinä kontaktialueella, se on hirveesti katsellut mua ja varmaan musta hakenut jotain apua tai varmennusta siihen, että meneekö oikein ja sitten on usein mennyt ohi koko puomista! :D Mutta siis nyt lähti mun edelläkin hienosti puomille, osui kontaktille ja hienosti teki alastuloskontaktitkin eikä vapautunut mun liikkeestä kuin pari kertaa, muuten tosi hienot nopeet alastuloskontaktitkin. Myös rengasta ja keinua Ukko teki tänään treeneissä hienosti, tosi hyvä meininki! :)

Jerikon kanssa tehtiin vauhtirataa joka äkkiseltään väsättiin. Ja vauhtia kyllä olikin taas kymmenen astetta enemmän kuin tavallisesti! Kepit oli todella nopeet ja muutenkin Jeriko paineli oikein kunnolla menemään ja silti tosi tarkasti! A:n alastuloskontaktille kerran jouduin palauttamaan kun vapautti itsensä mun persjätöstä, mutta muuten mainiot kontaktitkin. Jätin Jerikon treenin sitten ihan yhteen vuoroon, että jäi tää hyvä fiilis lauantaina kisoja varten. Upeita poikia molemmat! :)

Ei kommentteja: