sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Vindoinkin sitä janatreeniä

Tänään käytiin Tuijan kanssa Kyötikkälässä treenaamassa. Tuija tallasi Jerikolle kolme jäljenpätkää, tehtiin siis janatreeniä. Janaksi valittiin nyt Niemisen Sarin neuvoa seuraten polku, jotta on joku joka auttaa näin alkuun koiraa etenemään suoraan. Jälki siis kulki polun yli ja Jerikon annettiin nähdä, kun Tuija ylitti polkua, sitten otin Jerikon pois hetkeksi. Jäljet ei juurikaan vanhenneet, tässähän on pointtina lähinnä se irtoaminen, ei se kuinka vanhan hajun koira pystyy nostamaan. Parempi näin alkuun, että mielikuva on vielä hyvässä muistissa, kun lähettää. Ensimmäinen meni ihan ok, Jeriko ehkä oikaisi aivan aavistuksen juuri ennen jälkeä, en ole varma, kun ei oltu merkattu kohtaa. Jeirko myös paahtoi loppupalkan ohi ja jatkoi Tuijan poismenojälkien seuraamista, ei oikein olisi malttanut siihen lopettaa. :D

Seuraavaan Tuija sitten merkitsi kohdan missä ylitti polun. Lähetyksessä Jeriko lähti alkuun aivan vinoon ja otin Jerikon heti takaisin. Lähetin sitten heti uudestaan ja Jeriko eteni hyvällä vauhdilla ja aivan tikkusuoraan ja nosti jäljen hienosti! :) Loppupalkankin malttoi nyt syödä.

Sitten kolmas jälki ja nyt lähtösuunta oikealle, kun kaksi edellistä oli vasemmalle. Jeriko lähti nyt tosi hyvin irtoamaan ja vauhdilla juoksi janaa, olisko tässä ollut 20 metriä jäljelle..? Jostain syystä Jeriko nyt kuitenkin nosti takajäljen, olisko sitten suurempi vauhti teettänyt vähän malttamattomuuttakin..? No, joka tapauksessa jätettiin harjoitus tähän, koska oltiin saavutettu se mitä haettiinkin, eli Jeriko eteni janalla nopeasti ja suoraan. :)

Mentiin sitten tottiskentälle treenaamaan. Kenttä olikin sopivasti juuri ajettu. Seuraamista otettiin joitain pätkiä ja sitten pk-esteitä. Jälkikäteen tehtiin vielä parkkiksella seuruuta vähän lisää, että saatiin lisää kuvia. ;) Sinänsä se oli hyvä treeni muutenkin, kun Ukko huusi autossa vieressä ja Jeriko silti pystyi nyt keskittymään tekemiseen eikä mennyt paineeseen. Tässä kuitenkin kuvasatoa treeneistä. :)


Pientä poikittamista... ;)

 Oikenihan se perä :D
Jerikolle myös ammuttiin, yksi leikissä, pari seuraamisessa eikä kummassakaan tilanteessa kiinnittänyt mitään huomiota. Paikkamakuuseen otettiin nyt myös ensimmäisen kerran. Otin Jerikon melko lähelle Tuijaa, ehkä 25 metriä etäisyyttä suoraan sivulla, luotan niin Jerikon laukauksiin. ;) Ensimmäisellä yllättyi sen verran, että vilkaisi, sitten taas katse muhun. Olin siis koe-etäisyydellä. Toiseen ei kiinnittänyt mitään huomiota, kun olin katse Jerikoon päin. Kolmas niin, että olin selin, Jeriko kuulemma vilkaisi laukauksen suuntaan, mutta ei mitään kummempaa.

Eihän Jeriko koskaan ponnaa esteestä.. ;D Jerikon puolustukseksi sanottava, että toi nurmipohja on vielä liian haastava Jerikolle (epätasainen eikä kovin vankka), hiekkapohjalla menee paremmin.. Ja tässä Jeriko meinasi ensin tulla ohi ja aivan edessä korjasi takaisin hypylle, hieman huono hyppykulma siis. :D

Toinen hyppy oli jo parempi, mutta vaatii edelleen harjoitusta. Tähän kuitenkin jätettiin tällä kertaa.


 Jessss!

 Jeriko lentää pk-esteelle


 Öööö... Pitäiskö/voiko jotenkin opettaa ettei ihan noin korkeelta tarvis tulla alas..?



 Ihana Jeriko <3









Ei kommentteja: