sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Nyt loppui voivottelu!

Tänään oltiin taas tokokokeessa. Vaikka olin ajatellut pitää kesän tokotaukoa, päätin sitten kuitenkin ilmoittautua oman seuran kokeisiin, jos vaikka kotikenttäetu auttaisi.. Eilen vielä lupaili sadetta tälle päivälle, mutta aamulla olikin ihan kirkasta. Itse asiassa rankkasadekin olisi sopinut meille paremmin, oli nimittäin niin kuuma ja seisova painostava ilma, että tiesin heti ettei Jeriko hirveesti jaksa, kun se ei tykkää kuumasta ollenkaan. Vesisateessa sen sijaan tykkää kirmailla eikä haittaa maata vaikka kuralätäkössä.. ;) Kaunis sää siis, mutta itsellekin tuli hirvee hiki eikä siinä mielessä ollenkaan ihanteelliset olosuhteet. Vaikka käytin Jerikon uimassakin ennen luokan alkua, niin se kuivui hetkessä paikkamakuun aikana ja oli taas yhtä kuuma. Oman luokan jälkeen jäin talkoisiin AVO ja ALO-luokkiin ja niiden aikana aurinko meni pilveen ja alkoi vähän tuulemaankin, kävi kyllä vähän kateeksi se sää.

 Nyt ei ollut ketään kaveria mukana ja kamerankin unohdin kotiin. Kännykällä olisi voinut joku ehkä kuvata, jos ei olisi ollut akku siitä ihan lopussa ja puhelin kiinni tupakansytyttimessä.. ;) Videota ei siis ole, höh. :(
No, mutta tuloksiin. ;)

Paikkamakuu 10: Meidän virittely on kyllä melkein liiankin tehokas, Jerikolla alkaa melkein silmät lurpsua, kun sanon "tehdään paikkamakuu" ja silitän rintaa. Pelkään aina, ettei se kuuntele enää maahanmenokäskyä.. Tai nukahtaa. :D Mutta siis hyvin meni taas, turha pelko.

Seuraaminen 8: Nyt oli virettä ihan hyvin, ennen yksilöliikkeiden alkua hetsasin Jerikoa vähän ja se innostui haukkumaan. Ensimmäiseen liikkeelle lähtöön ja juoksuun lähtöön tuli haukahdukset, muuten oli hiljaa. Seuraaminen tiivistä (Jeriko tuntui reiden sivussa! :)) ja suoraa, kontakti pysyi koko ajan ja vire tosiaan hyvä. Ainut, että askelsiirtymisissä vähän herpaantui ja reaktio tuli hieman viiveellä.

Liikkeestä istuminen 9: Kävelin tarkoituksella hieman hitaampaa kuin normaalisti, seuraamisessahan mennään aika reippaasti. Tästä vauhdista Jeriko suoritti istumisen ihan hyvin, tosin luulin jo että se meni maahan, kun kuului sellainen "ylimääräinen" hiekan rapsahdus. Yllätyin aika paljon, kun Jeriko istuikin! :) Istuminen oli kuulemma kuitenkin hieman hidas, taisi Jeriko olla silti vähän epävarma..

Luoksetulo 8,5: Rivakammin olisi voinut tulla, pysähdykset kyllä aikas napakat.

Ruutu 10: Ihana toimiva virittely! :) Täysillä ruutuun ja ensimmäisellä maahan, seuraamaan vauhdilla ja suoraan hyvään seuraamisasentoon. Tää on kyllä meidän molempien lempiliike! :))

Hyppynouto 9: Ennakoi perusasentoon siirtymisen, muuten hyvä.

Metallinouto 9,5: Palautus olisi voinut olla aavistuksen nopeampi.

Tunnari 9: Tässä kohtaa Jeriko viimeistään oli jo aivan uupunut kuumuudessa. Oikeastaan jo metallinoudossa alkoi näkyä. Tunnariin Jeriko lähti ravilla, haisteli kapulat, oman kohdalla heti nosti ja lähti rauhalliseen tahtiin tuomaan. Perusasentoon siirtymiset ja kaikki muu priimaa, mutta aivan puhki oli jo koira!

Lisäys: Tästä olin erityisen tyytyväinen, koska viime kokeissa on mennyt ihan sähellykseksi, kun Jeriko on tarkistellut ja pyöritellyt kaikkia vääriäkin. Nyt kun sitten treenillä saatiin sitä kuntoon, niin eilen ostin rimaa ja leikkasin uusia tunnarikapuloita, ja yhtäkkiä meillä oli taas ongelma: Jeriko ei meinannut ollenkaan tunnistaa omaa! Siis alkuun oli ihan hämillään, kai siksi, että se rima on niin paljon sileämpää ja haju tarttuu kai huonommin. Onneksi kuitenkin tuli kokeiltua sitä lauantaina, keksin sitten ratkaisunkin eli hieraisin myös leikatut päät käteen. Näki kuinka Jeriko oikein erikseen haistoi päät, että "joo, tää se on". No, jottei olisi liian helppoa, niin mokailin vielä ennen koetta: olin tekemässä tunnaritreeniä, kun pikkusisko soitti, laittelin siinä samalla kapuloita. Puhelun jälkeen laitoin Jerikon etsimään ja ihmettelin, kun vaan pyöri eikä mitään edes kunnolla merkannut, saati sitten nostanut. Kunnes tajusin, että olin nostanut kaikki kapulat pihdeillä, missään ei siis ollut mun hajua!! :D Jerikolle on kyllä siunaantunut harvinaisen tyhmä ohjaaja! :D Onneksi on fiksu koira eikä koskenut vääriin. ;) Sitten uusi toisto niin, että mukana oli oma ja nousi hienosti. Onneksi meni sitten kokeessakin niin hyvin. :))

Kaukkarit 0: Voihan kaukkarit. :( Jos meillä on kaukkareissa muutenkin ongelmaa jumittamisen kanssa, niin painostava ilma ja kamala kuumuus ei sitä ongelmaa ainakaan auttaneet! Jeriko oli tosiaan aivan uupunut, istumaan nousi maasta, mutta sitten seisomaan ei millään. Pylly aina vähän liikahti käskystä, mutta ei sitten kuitenkaan tarpeeksi. Takaisin Jerikon luokse mennessä pysähdyin sitten lähemmäksi ja annoin siitä käskyn ja Jeriko nousi, pääsin sitten siitä kehumaan.

Tuloksena ei siis enempää eikä vähempää kuin 256 pistettä ja VOI1!! :DD Ainut ykköstulos saatiin (selvästi kuumuus vaivasi muitakin koiria) ja Jeriko sai vesilelun palkinnoksi, jota pääsikin sitten heti palkintojen jaon jälkeen testaamaan. ;)

Nyt on helpottunut olo! Voivottelu loppui tähän, mutta EVL saa kyllä "hetken" odottaa meitä, ei nimittäin kyllä mennä ennne kuin saadaan kaukkareihin edes joku toivo, että kokeessa Jeriko suorittais ne! :D Ja muutenkin on vielä vähän liikkeitä kesken, ohjattu nouto täysin aloittamatta. Ja nyt keskitytään sitten ihan oikeesti pk-puoleen ja paimennukseen. Mutta kyllä sitä sitten kerkee, nyt on vaan ihanaa, kun voi oikeasti unohtaa koko tokon hetkeksi eikä VOIVOI kummittele jossain takaraivossa. Pisteet kuin pisteet, minä olen tyytyväinen tähän. :)

8 kommenttia:

Sirkku kirjoitti...

Voi, hienot pisteet! Suuret onnittelut! Tulipas hyvä mieli teidän puolesta, mahtavaa että saitte palkinnon työnteosta :)

Sabina kirjoitti...

Kiitos hirmuisesti! Kyllä nyt tuntuu hyvältä, kun vihdoin sai sen ykkösen! Kaukkareiden kanssa vaan on vielä tekemistä.. :/

Joona kirjoitti...

Vautsi! Cool juttu kuulla teidän etenemisistänne! Hyvä Jeriko ja sä :)

Sanna Hyytiäinen kirjoitti...

Tosi hienoa!! Paljon onnea 1-tuloksesta!!! :)

Tästä on hyvä jatkaa EVL- liikkeisiin, pääsette tekemään jotain uuttakin välillä. Itseäkin ahdistaa nuo samat tylsät VOI-liikkeet jo :)

Tiia, Riitti ja Käämi kirjoitti...

Onnea hurjasti!

Sabina kirjoitti...

Kiitos! Tosiaan ihan kiva tehdä välillä jotain muuta.. nimittäin jotain ihan täysin muuta! ;) Eipä evl:ään liikkeet paljoa muutu ettei siitä niin suurta iloa ole..

Elsa kirjoitti...

Vau, hurjasti onnea! Meillä on sama tahti :D

Hanna H kirjoitti...

Paljon onnea 1-tuoksesta! Todella hyvin on mennyt liikkeet (kaukoja ei nyt muistella), wautsi! Onnea onnea siis paljon paljon :)