tiistai 20. syyskuuta 2011

Hei me osataan!

Maanantaina meillä oli kesäkauden toiseksi viimeiset treenit Ylökk:llä ja sen kunniaksi treeniryhmän kesken epikset. Carita oli tehnyt meille hyppärin ja Nina agilityradan. Jeriko meni aivan sika hyvin, molemmilta radoilta 0! Kyllä se siis osaa olla pudottamatta rimoja aivan hyvin, kisoissa vaan on kierrokset niin korkealla että tippuu herkemmin. Ehkä ja toivon mukaan tähän auttaa se, kun tulee lisää kisakokemusta... Caritan hyppärillä oli kyllä pari täpärää tilannetta, kun Jeriko lukitsi vähän vääriä esteitä, ensin keppien sijaan oli hypylle lähdössä, mutta tuli hyvin takaisin kun huusin kovempaa "kepit", keppien jälkeen lukitsi edestään putken ja ehti ihan metrin päähän, mutta kun huusin "hyppy" kääntyi hyvin pois putkelta. On se sellainen partiolainen. :) Toinen rata meni sitten jo aivan virheettömästi ja hienosti, ja tosiaan kummaltakaan ei pudonnut yksikään rima. Tällaista menoa sitten virallisiin kisoihinkin! :)
Myös tämän päiväiset agilitytreenit meni kivasti, niistä ei enempää sanottavaa.

Isä kävi eilen tuomassa meille ison kasan tekemiään tunnarikapuloita. Jotain taikaa niissä kapuloissa kyllä on, kun tänään Jeriko sitten otti ja teki peräkkäin viisi hyvää toistoa! Ripottelin siis häiriökapuloita ehkä 15 ympäriinsä maahan ja sinne vaan sekaan oma, vähän niin kuin olisi käpykasa. Näin tehtiin sunnuntainakin Tuijan kanssa treenatessa, mutta silloin Jeriko selkeästi haparoi, maisteli vääriä kapuloita (vääriin käpyihin ei tosiaan ikinä koskekaan!?) ja toi ensin mulle väärän, vaikka selvästi kyllä työskenteli ja käytti nenäänsä. Tänään kuitenkin oli jo aivan eri meininki, haisteli hyvin ja bongasi tarkasti oman kapulan ja toi sen mulle. Yhdellä kerralla otta muutamaa kapulaa huuliensa väliin, mutta ei kunnolla edes nostanut niitä maasta. Ja siis pääosin meni niin, ettei koskenut niihin vääriin enää ollenkan. Nyt sitten vaan toivon ettei tää ollut pelkkä väliaikainen mielenhäiriö, vaan sama meno jatkuisi..
Ja iskälle kiitos "taikakapuloista"! :)

Mites sitten ne muut VOIVOI-liikkeet..
Seuraaminen: Käännökset paikallaan onnistuu hyvin, askelsiirtymiä ollaan myös jonkin verran otettu ja hyvin on mennyt. Lisää toki treeniä, mutta periaatteessa onnistuu.
Istuminen seuraamisen yhteydessä: Osaa.
Luoksetulo: Osaa tosi hyvin. En varmaan edes hirveästi viitsi treenailla ettei sitten ala ennakoimaan tai käy tylsäksi, tätä tehdään siis joskus, mutta ei ole oikeastaan edes mitään suurempaa hinkattavaa.
Ruutuun lähetys ja kutsu seuraamaan: Vaatii vielä melko paljon treeniä. Ruutuun lähtee ilman alustaa noin 10 metristä, varmuutta ja etäisyyttä vielä lisää. Maahan menee kyllä tuolta etäisyydeltä, sitä en treeneissä aio ottaa ettei opi ennakoimaan. Seuraamaan kutsuminen pitäisi varmaan ottaa erillisenä treeninä ohjelmistoon.
Hyppynouto: Aikas hyvällä mallilla, helppo liike koiralle (ja tosi kivaa!) kun osaa jo molemmat osatekijät ja molemmat on kivoja.
Metallinouto: Vaatii vielä paljon työtä, inhottaa Jerikoa tällä hetkellä.
Tunnari: Tästä en sano mitään ennen kuin näen mitä seuraavalla treenikerralla Jeriko tekee.
Kaukkarit: Hyvin Jeriko suorittaa lyhyeltä etäisyydeltä, pitäisi sitten pikku hiljaa sitä etäisyyttä kasvattaa.
Paikkamakuu 4 min: Onnistuu.

Yhdeksästä liikkeestä tällä hetkellä valmiita on siis käytännössä viisi. Ainahan siis treenattavaa niissäkin on ja kokeessa voi aina sattua ihan mitä vain, mutta periaatteessa. Ollaan siis oikeastaan voiton puolella. :) Tunnari ja metallinouto on pahat, ei osaa yhtään arvioida kuinka niissä edetään, edetäänkö nopeasti vai etanatahtia. Mutta ei tämä lainkaan pahalta näytä. :)

Lisäys: Itse asiassa tänään sisällä treenatessa ei metallikapulakaan ollut mikään ihmeellinen, ihan perusnouto vaan. Lisäksi Jeriko oli aivan innosta piukeena ja meinasi syödä mun sormet, siis meidän mr. Calm! :D Aivan sika magee kontakti ja into koko ajan, hyvä kun pysyi nahoissaan käännöksissä ja sivuttaisaskelissa, näyttävää oli! Tänään on kyllä joku ihme päivä.... kohta kai mä herään.... :D

Ei kommentteja: