lauantai 10. syyskuuta 2011

Ei ollut meidän päivä...

Tänään oli NPKH:n agilitykisat Nokialla. Tea tuli seuraksi ja kuvaamaan, kiitos Tea! :)
Ei nyt ihan putkeen mennyt, itse asiassa vähän huonommin kuin noissa aiemmissa kisoissa, mutta varsinkin toinen rata oli jo aika haastava ykkösten radaksi..

Ensimmäiseltä radalta siis 15 virhepistettä, kaksi rimanpudotusta ja yhden esteen Jeriko tuli ensin ohitse. Videolta kyllä hyvin näkee, että olisi pitänyt alkaa valssaamaan aikaisemmin, nyt juoksin liian pitkään suoraan ja Jerikokin meni sitten vaan suoraan ja oli jo ohi esteestä kun aloin kääntämään. Teki siis niin kuin ohjasinkin.. Ensimmäinen rimanpudotuskin on kai otettava omaan piikkiin, kun käskytin putken riman päällä, toinen rima tippui juuri ennen maalia, olikohan mun ohjaava käsi sitten liian alhaalla vai alkoiko Jeriko itse vaan maalisuoralla hätiköimään..?

http://www.youtube.com/watch?v=ZtOgU0ljMeY

Toinen rata oli kyllä jo aika kieputtelua, alku meni kyllä ihan hyvin, mutta vaikeudet alkoi jota kuinkin puomilla. Ennen puomia multa lensi taskusta auton avaimet (pitikin unohtaa ne taskuun!!) ja siihen pieni hämmennyksen hetki. Puomin jälkeen hyppy hyvin, mutta Jeriko meinasi lähteä putkelle ja jouduin huutamaan takaisin. Tie keinulle oli sitten huno ja ehkä osittain senkin vuoksi Jeriko ei sitten hidastanut ja tuli lentokeinu. Taisi myös jäädä kunnon komento antamatta, että hidastaisi.. Ärsyttää vaan, että pitää kisoissa toisella radalla mokata keinu, niin kuin Ylökk:n kisoissakin..Nätisti -käskyn sijaan voisin kyllä kokeilla käyttää samaa kontaktikäskyä kuin puomilla ja A:llakin, ja katsoa mikä vaikutus sillä on asiaan..
Noh, keinun jälkeen sitten oli itsellä hieman vaikeuksia keräillä itseäni ja ohjausta, mutta taas mentiin, A:n kontaktilta Jeriko lähti ennen aikojaan ja siitä taas minä vähän jähmin kun olisi vaan pitänyt juosta täysiä että ehtisin ohjaamaan tulevan hypyn. Olin sitten auttamatta jäljessä, sain Jerikon kyllä hypylle, mutta hyppäsikin saman uudestaan sen sijaan, että olisi tullut sivusta mun mukaan.. Että niinkin pienestä taas kiinni. Kyllä harmittaa.

http://www.youtube.com/watch?v=jKFC6985bhM

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

kovasti käytät takanaleikkauksia kohdissa, mihin ne eivät istu. Lisäksi valssit valuvat pitkiksi (peruutat, kun pitäisi kääntää koiraa).
Rataprofiilit näyttivät ihan kivoilta.
Kyllä ne nollat tulevat kohta sieltä, kun saat kisakokemusta ja ohjauksen pikkuvirheet karsiutuvat pois, kun saat enemmän ratasilmää:)!

Näin, jos sallit pienen kommentin,

t. Rina

Sabina kirjoitti...

Kiitos vinkistä! Valssit kyllä varmaan välillä ja erityisesti tossa ensimmäisen radan virhekohdassa tuppaa olemaan liian pitkiä.. Ja Jerikohan kyllä menee aika kuuliaisesti sinne minne ohjaan, oli se sitten oikein ohjattu tai ei.. :D

Ja välillä on kyllä myös vaikeuksia päättää miten oikein ohjaisin ja varmaan teen huonoja ratkaisuja sen suhteen.. Eli kai niitä nollia tulee kun itse opin paremmin ohjaamaan ja lukemaan rataa. :)

Anonyymi kirjoitti...

Moi vielä:),

ekalla radalla hypyille 3 ja 11 ne valssit.
Loppuradan hypynohitus menee ehkä osittain koirankin kokemattomuuden piikkiin (ei muita esteitä näköpiirissä). Mutta sä olet vähän myöhässä kääntämisen kanssa ja ehkä myös liian lähellä hypättävää hyppyä (liike vie koiraa ohi).

Tokalla radalla valssi hypylle 3. Valssi ennen puomia valuu ja sä lähes pysähdyt. Ennen keinua ehkä haltuunotto myöhästyy, koira ei tiedä hypyllä seuraavaa suuntaa. Muurin jälkeiselle hypylle & hypylle 16 samantyyppiset jutut. Koira ei tiedä hypylle mennessään jatkosuuntaa ja riman päällä lähtee sun liikkeeseen mukaan. Oletteko tehneet pieniä kulmauksia? Mä tekisin omalle koiralleni sellaisen noissa radankohdissa.

No, tulipahan katsottua videot ja katsomosta on helppo osata:). Tsemppiä jatkoon!

t. Rina

Sabina kirjoitti...

Pieniä kulmauksia? :) En ole edes varma mitä sillä tarkoitat, mutta eipä sitten kai juuri.. Joskus on jotain käännösharjoituksia tehty niin, että on palkattu heti siivekkeen vierestä/takaa..

Sabina kirjoitti...

Niin ja tosiaan olisi varmaan pitänyt ekalla radalla valssata noille 3 ja 11 hypyille, ajattelin Jerikon etukäteen kai kääntyvän nopeammin ja valssin olevan tiellä ja turha hidaste...

Tokalla radalla en kyllä edelleenkään tekisi valssia kolmoshypylle, kääntyi mun mielestä noin hyvin ja ihmisillä jotka valssasivat meinasi mennä koiran hyppy enemmän pitkäksi.
Ennen puomia tosiaan melkein pysähdyn, kun hätkähdin sitä että auton avaimet lensi. :D
Ja muurin jälkeen ja 16 hypyllä tosiaan Jeriko ei hypylle lähtiessään tiennyt yhtään mihin ollaan seuraavaksi menossa. Jos pienistä kulmauksista on tuohon jotain apua, niin kerro ihmeessä mitä sillä tarkoitat! :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

kulmaus on sitä, että käännät koiran jo ennen hyppyä (tai muuta estettä) siihen suuntaan, mihin hypyn jälkeen ollaan menossa. Ylimääräinen kulma (vekki) siihen, ei liian lähellä rimaa.

En osaa sanoa, tarvitseeko Jeriko kulmauksia (kun en ole teidän treenejä erityisemmin nähnyt), mutta ainakin jonkin viestin siitä, mikä on oikea suunta:)-.

Tokan radan takanaleikkaus hypylle 4 taisi olla ainoa sujuva leikkaus.

t. R

Sabina kirjoitti...

Aaa... no ei me sellaisia olla tehty. Yleensä ottaen on ollut tarkoitus vartalon kääntymisellä kertoa mihin suuntaan ollaan menossa ja yleensä on sillä onnistunutkin.

Valssaaminen hidastaa koiraa aika paljon enkä valsseja siksi haluaisi joka väliin tehdä ja onhan se koirakohtaistakin mikä on hyvä tapa ohjata..

Hypyille takaaleikkaukset on treeneissä mennyt tosi hyvin ja Jeriko on niissä kääntynyt hyvin. Takaaleikkaukset joita yritin olisi siis pitänyt kyllä mennä sujuvasti treenien perusteella, mutta tänään ei tosiaan ollut meidän päivä. :D