lauantai 13. elokuuta 2011

2x AVO1 ja 2x luokkavoitto, ei hullumpi viikonloppu :)

Meillä oli tänä viikonloppuna kaksi avoimen luokan toko-koetta ja tulostakin tuli. Perfektionistina keksin kyllä parannettavaa suorituksissa, mutta ei kyllä voi muuta kuin olla tyytyväinen ja ylpeä koirastaan, hyvä Jeriko! <3

Ensimmäinen koe oli lauantaina Ikaalisissa, tuomarina Ilkka Stén. Tuloksena oli 174 pistettä, siis 1. tulos ja vielä luokkavoitto. :)
Liisalle ja Tuijalle kiitos seurasta ja tsempityksistä. Kiitos Liisa kuvaamisesta!

Paikkamakuu 10: Jeriko oli rivin toiseksi viimeisenä. Kyllä oli taas härdelliä ja mun sydän hakkas, kun ennen kuin edes ehdittiin piiloon rivin toisesta päästä lähti koira. Hetken päästä rivin siitä päästä lähti toinen koira. Ja sitten taas hetken päästä Jerikon viereinen koira lähti, tässä kohtaa pelotti jo aika paljon, että huudetaanko pian mutkin kytkemään koira. Mutta ei, aika huudettiin ja päästiin takaisin koirien luo, Jeriko oli epätavallisen ryhdikkäässä (kaula pitkällä ylöspäin) asennossa ja pian selvisi syykin: myös vieressä oleva koira (narttu jonka perään Jeriko oli jo aiemmin vähän haikaillut) oli arponut että istuako vaiko maata ja Jerikolla oli alkanut häntä tuttuun tapaan heilua. Tuija oli pelastanut tilanteen, kun oli saanut katseyhteyden Jerikoon ja mulkaissut pahasti. KIITOS TUIJA! :)

Seuraaminen 9: Omasta mielestäni aika huonoa seuraamista, vire oli alhainen, seuraaminen hieman väljää ja kontaktikin tippui välillä, ensimmäisessä vasempaan käännöksessä piti jyrätä Jeriko kun ei ollut yhtään kuulolla ja jäi jalkoihin. Mutta kai tämä sitten oli hyvää toko-seuraamista, ja olihan Jeriko aivan hiiren hiljaa ainakin kun virettä ei oikein ollut, mutta itse en ollut ollenkaan tyytyväinen tähän.

Liikkeestä maahanmeno 10: Lähdössä Jeriko meinasi vähän jäädä, mutta muuten ok seuraaminen ja hyvä maahanmeno. Tuossa kohtaa kentässä oli jotain mitä kaikki koirat jäi haistelemaan, monet jopa kesken noudon tai luoksetulon, jäävissä Jerikonkin nenä kävi. Olisko ollut joku juoksuinen kokeessa, kun tajusin jälkikäteen etteihän tuomari ollenkaan tarkistanut juoksuja...?
Anyway, jotenkin en ajatellut asiaa, mutta liikkeessä käytin käden taskussa kun näin varjosta, että koulutushihna yrittää luikerrella ulos, varmaan tuomarikin tämän huomasi koska ei sakottanut, olisi voinut pitää aika törkeänä apuna.. :D

Luoksetulo 5: Jeriko oli aivan pihalla kun liike alkoi, katseli minne sattui. Ihme kyllä lähti heti tulemaan, mutta eipä sitten pysähtynytkään (läpijuoksuja ei ole koskaan ennen tehnyt) ja tajusin antaa toisen käskyn liian myöhään, pikaisemmalla tuplakäskyllä olisi vielä ehkä ehtinyt pelastaa pysäytyksen...

Liikkeestä seisominen 10: Hyvä napakka seisominen, haisteli kuitenkin maata, mutta ei liikkunut.
Tuomari taisi ottaa huomioon sen, että kaikki jäivät jumiin tähän kohtaan eikä rokottanut haistelusta..

Nouto 9: Hieman hitaanpuoleinen, luovutuskin hieman hidas, perusasentoon siirtyminen hieman vajaa, taisin antaa tuplakäskynkin vaikkei kyllä videolta kuulu..... Tässä vielä paljon hiottavaa, tähän en ole tyytyväinen.

Kaukkarit 9: Ensimmäiseen istumaannousuun tuplakäsky kun Jeriko oli taas aivan muissa maailmoissa, muut vaihdot kuitenkin hyviä. Sain Sannalta vinkin, että Jerikon haluttomuus suorittaa kaukkareita voisi johtua siitä, että käytän samaa jättökäskyä kuin paikkamakuussa, ja kun se on nyt varma niin Jeriko ei ehkä kaukkareita tehdessään edes tiedä saako se oikeasti nousta vai hämäänkö vain... Joka tapauksessa olen kyllä satunnaisesti käyttänyt jätössä "kaukkarit"-sanaa ja nyt se tuli sitten virallisesti käyttöön, huomaa selvästi että Jerikolla on ihan eri fiilis kuin "odota"-käskyn pohjalta, odotan tarkoittaa Jerikolle ehkä liiaksi sitä maahan liimautumista, kun paikkamakuissa se yleensä ottaen on aivan ylirauhallinen. Eli ehkä tämän suuren ongelman ratkaisu olikin vain näin yksinkertainen... :D

Hyppy 8: Taas Jeriko aivan pihalla, jouduin antamaan tuplakäskyn lähtöön, sitten meni ihan hyvin, mutta paluussa taas jostain kumman syystä suoraan sivulle...

Kokonaisvaikutus 10: Tähän olen tyytyväinen! :) Vaikka toisaalta.... perfektionisti nostaa päätään, itse en olisi kymppiä antanut, kun Jeriko mun mielestä selvästi alisuoritti. Oli koko ajan aivan pihalla ja tosi häiriöherkkä, en tiedä mikä sillä tänään oli, mutta selvästi parempaankin pystyy!

---------------------------------------------------------------------------------------

Toinen koe oli Ylöjärvellä YLÖKK:n kentällä, kotikenttäetu siis. ;) Tuomarina Juha Kurtti. Tuloksena 185,5 pistettä, kunniapalkinto ja luokkavoitto! :)

Paikkamakuu 10: Ei kummempia, tällä kertaa ei ollut niin hirveästi härdelliäkään paikkamakuussa.

Seuraaminen 8,5: Lähti aluksi huonosti mukaan ja oli hieman pihalla, ensimmäinen käännös oikealle, pysähdys ja ja täyskäännös huonompia, mutta sitten Jeriko paransi.

Liikkeestä maahanmeno
10: Mitä siitä sanoisi, hieno suoritus.

Luoksetulo 8,5: Hyvällä vauhdilla lähti tulemaan ja pysähtyikin tosi hyvin, 10 olisi ollut tulossa, mutta sitten Jeriko tulikin puolittain perusasentoon ja jäi siihenkin väljäksi, jouduin antamaan toisen käskyn.

Liikkeestä seisominen 10: Hyvä Jeriko! :)

Noutaminen 8: Otti kapulan vähän epävarmasti ja pyöritteli suussaan. En tiedä mistä johtui, aamulla otin pari toistoa ja kyseinen kapula meinasi mennä rikki, toinen laippa taittui ja luulin jo että se oli uudestaan mennyt rikki kun Jeriko kantoi sitä niin hassusti. Ehkä Jeriko arkaili vähän kapulaa...?

Kaukkarit 9: Ensimmäiseen taas ikävästi tuplakäsky. Tuomarikin kommentoi, että vähän huonoon paikkaan jäi maahan kun pitkä heinän korsi sojotti suoraan nenään ja siitä vähän hämääntyi. Muut vaihdot kuitenkin hyviä ja tekniikka toimi niin kuin pitääkin. :)

Hyppy 10: Nyt tuli se kunnollinen eteen istuminen ja perusasentoon siirtyminen, hieno poika!

Kokonaisvaikutus 10: Tuomari kehui, että on hienoa, kun aina liikkeen alussa on koira heti perusasennossa ja valmiina, eikä välissä turhaa säätöä. Vielä palkintojen jaossa sanoi yleisölle, että oltiin esimerkkitapaus siitä, kuinka kehässä tulisi toimia. Ai että kun olin ylpeä! :)

Hieno tulos siis viikonlopulta, ei voi valittaa. Molemmissa kokeissa kuitenkin Jerikon vire oli hieman alhaisempi kuin mitä olisin toivonut, vielä tarvittaisiin lisää potkua tekemiseen. Mutta siis hienosti poika teki työtä ja suoritti liikkeet pääosin niin kuin pitäisikin, jaksoi vielä peräkkäisinä päivinä ja tsemppasi toisena päivänä.
Ei kun kolmatta ykköstä tavoittelemaan! :)

4 kommenttia:

-Heidi- kirjoitti...

Onnittelut hyvistä suorituksista! Koskas on TK2- koulari plakkarissa? Eli milloin on seuraava koe :)

Sabina kirjoitti...

Kiitos! :) Hehe, ei ole vielä varmaa tietoa, koska on seuraava koe. Paikkaa olen kysellyt 4.9. kokeesta, jos siihen ei pääse niin sitten vasta 18.9. Katsotaan ja toivotaan, että seuraavasta kokeesta tosiaan se koulari irtoaisi! ;)

Mia kirjoitti...

HEEEII!!! Mahtavaa, hienoja onnistumisia!! Onnea hurjasti ykkösistä! Olisiko tämä mukavaa kisarutiinin alkua? ;-D Mahtavaa työtä!

Sabina kirjoitti...

Kiitos Mia, toivon mukaan tämä on juurikin sitä. ;)