keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

Kaipa sitä voisi alkaa jo vähän kouluttaakin...

Tuli tässä joku aika sitten mieleen, että kaipa tuota Jupiteria voisi alkaa jo vähän kouluttamaankin. Kaikki mitä on tähän asti tehty on ihan puhtaasti höntsäilyä. Istumisen on oppinut ruokakupilla ja ovella ja siihen on liitetty käsky, mutta ei minkäänlaista varsinaista kestoa tai varsinkaan etäisyyttä. Maahanmenoa on vähän höntsäilty, mutta ei silleen kunnolla, että Jupiter olisi edes voinut sitä kunnolla oppia. Kahden lelun leikkiä on tehty paljon, mutta lelut ei edelleenkään tuppaa palautua mulle, vaan Jupiter jäisi niitä itsekseen hautomaan. Kosketusalustaa on harjoiteltu ja samoin kosketuskeppiä ja käsikosketusta.

Arkikäytöksen asiat uppoaa kyllä Jupiteriin todella helposti. Se osaa hienosti odottaa ulko-ovella ja takaluukussa, ja tulla vasta omalla nimellään tai yleisellä "saa tulla" vapautuksella. :)

Jotenkin sitä ei ole vaan lähtenyt vielä kunnolla tottisliikkeitä opettamaan, mutta nyt se ajatus sitten mulla syttyi, että eiköhän sitä voisi jo aloittaa. Niinpä sitten aloin opettamaan ensin kirjan päälle etutassujen nostamista ja sitten sen kiertämistä. Pieni viive tuli etenemisessä vielä mun vasta orastavan koulutusinnon vuoksi, mutta sitten tuli into jostain ja nopeasti yhden treenin aikana Jupiter oppi siirtymään mun sivulle kirjan avulla. Seuraavalla treenikerralla aloin ottamaan kirjaa pois ja jätin vain kosketusalustan, ja nyt kolmantena treenikertana/treenipäivänä on otettu kosketusalusta pois ja perusasento alkaa pikku hiljaa oikeasti valmistumaan. :) Nopea tuo Jupiterkin on oppimaan eli on tää opettaminen kyllä tuollaisen kanssa mukavaa. :)


Seuraava opetukseen noussut asia oli se istuminen ja siihen kesto ja etäisyys. Hyvin lähti sekin sujumaan. Jupiter malttaa niin hyvin, kun vaan tajuaa mistä on kyse. :) Lelun palautus/nouto olisi tarkoitus myös ottaa kunnolla treenilistalle. Tähän mennessä kerran kapulan kanssa höntsäilty, mutta vielä ei lähtenyt ihan etenemään. Ja sitten se maahanmeno silleen oikeasti. ;)

Mutta nyt kun ajatus on syttynyt ja kärpänen purrut, niin eiköhän tämä lähde tästä ihan mukavasti etenemään. :)

Jupiterilla on nyt kaikki hampaat vaihtunut. Mittasin sen tuossa yksi päivä ja sain korkeudeksi 50cm ja painoksi 13,5kg, joten eiköhän siitä ihan sopivan kokoinen tule kun vielä ehtii useamman kuukauden kasvaa. :)

Ei kommentteja: