perjantai 7. heinäkuuta 2017

HK2 Jeriko

Eilen oli Hämeenlinnassa iltakoe, tuomarina Vesa Häkkinen. Sain vietyä Jerikon aamulla Katrille ja hain sitten töiden jälkeen ja lähdettiin suoraan kokeeseen. Etukäteen vähän jännitti hakuradan ohjaus, mutta hyvinhän se meni. Olen itse asiassa jopa omaan työskentelyyni todella tyytyväinen vaikka alkuun taisi ekat pistot tulla vähän turhan tiheään. Luin kuitenkin rataa sen jälkeen ihan hyvin ja korjasin jos pisto oli vähän huonompi. Eka maalimies nousi oikealta ehkä n. 70 metristä (Jeriko eteni toiselta pistolta pitkälle). Vasemmalla ensimmäinen maalimies oli ehkä n. 50 metrin kohdalla. Viimeinen maalimies vasemmalla juuri ennen 200m merkkiä.

Pisteitä meni Jerikon lähtöhaukahduksista sekä haukun katkeamisesta, kun ekalla maalimiehellä se oli edennyt niin pitkälle ja mulla oli pitkä matka mennä sen luokse. Jatkoi kuitenkin itsenäisesti haukkua. Hieman vahvempaa työskentelyä olisi tuomari myöskin toivonut. Pisteitä henkilöetsinnästä 160/170.

Esineruutu oli aikamoista varvikkoa ja aika haastavat esineet noin niin kuin kyläkisaan. Jeriko nosti lopulta jääkiekon korkean varvikon pohjalta ja sitten jonkinlainen kumisen pienen esineen, ikään kuin lelun sisällä oleva vinku, mutta hiljainen ja hieman lelun sisältä löytyviä isompi. Kaksi esinettä löytyi, mutta aikaa kului jonkin aikaa. Pisteitä 26/30.

Tottiksessa Jeriko meni ihme kierroksille, varmistautuminen ei ollut ehkä ihan paras sitten. Jeriko äänteli nyt lähes koko tottiksen läpi, vaikka yleensä on tullut korkeintaan muutama äännähdys. Jeriko kuitenkin keskittyi ja teki pääosin ihan hyvällä ilmeellä. Hyppy jäi suorittamatta ja luoksetulossa joku aivopieru (tuli hitaasti ja suoraan sivulle), mutta muuten ei liikevirheitä. Pisteitä 73.
Viimeksi se on tainnut äännellä noin pahasti meidän ekassa 3-luokan jälkikokeessa, kun mä itse olin niin hermona, että unohdin liikejärjestyksen jne. :D En myönnä, että olisin nyt jännittänyt niin paljoa, mutta en sitten tiedä mistä tuo ääntelymäärä tuli? Vaikuttiko kuitenkin taustalla pitkä päivä ensin vieraaseen paikkaan jätettynä ja sitten suoraan kokeeseen..Näin ollen 259p, 2-tuloksella HK2. :)


En ollut asiaa ollenkaan ajatellut etukäteen, mutta kokeen jälkeen mulle tuli kirkas päätös, että Jerikon haku-ura loppuu nyt tähän. Jeriko on jo 7,5-vuotias ja aloittanut haun vasta aikuisena muutama vuosi sitten. Rahkeet ja aika ei riittäisi kuitenkaan 3-luokkaan treenaamiseen ja tässä vaiheessa haluan mieluummin alkaa keventämään Jerikon harrastuksia ja antaa sille enemmän palautumispäiviä. Palautuminen ei kuitenkaan tuon ikäiselläkään enää ole kuin esim. 3-vuotiaalla.

On hienoa, että mun hakuryhmä on ollut niin joustava, että on antanut mun treenata tähän asti kahdella koiralla, mutta nyt on heidänkin kannalta reilumpaa jatkaa treenaamista vain yhdellä koiralla. Näin ollen Jeriko käy ehkä vielä jossain treeneissä tarjoamassa kakut ja fiilistelemässä ja ottamassa vaan kehuja, mutta muuten treenaaminen loppuu ja Jupiter saa jatkaa. Iso kiitos parhaalle ryhmälle hauskoista treeneistä Jerikon kanssa :)


Jerikon kanssa on vielä pari isoa haavetta saavuttamatta ja nähtäväksi jää, tuleeko ne täytettyä. Kävi miten tahansa on Jeriko jo nyt saavuttanut huomattavasti enemmän kuin olisin koskaan uskaltanut toivoa ensimmäiseltä harrastuskoiraltani. Olen suunnattoman kiitollinen siitä, että olen saanut ilon omistaa tämän koiran, joka on mun "kerran elämässä koira", jollaista ei toista tule. Toivon, että näin ennakoimalla ja keventelmällä pikku hiljaa harrastuksissa, sillä olisi vielä monen monta tervettä vuotta edessään. :)


Ei kommentteja: