perjantai 26. helmikuuta 2016

Hiihtoa, lainaohjausta agilityssä ja karitsoiden odottelua

Maanantai pidettiin Jerikon agilitytreeneistä suunnitellusti taukoa, mutta kävin kyllä kouluttamassa omaa ryhmääni. On se kouluttaminen kyllä kivaa ja siitä saa itsekin tosi paljon, kun hoksaa jotain mikä auttaa koulutettavaa eteenpäin. :)


Tiistaina käytiin hiihtotreeneissä Peltolammilla. Ihanaa, kun vihdoin on lunta ja pääsee vähän säännöllisemmin hiihtelemään! Vedettiin Peltsun lenkki kaksi kertaa ympäri, kerran vaan kaaduin. ;) 4,31 km aikaan 13:26, keskivauhti 3:06/km ja maksiminopeus 36,8 km/h. Vielä jäätiin viime talven huippuvedoista, mutta ihan jees silti. :) Pojat vieti hienosti ja mäkin jaksoin yllättävän hyvin.


Keskiviikkona oli Ukon agilitytreenit, mutta tällä kertaa Tero kokeilikin Ukon kanssa. Tätä tosiaan pohdin joskus aiemmin ihan tosi paljonkin, että meniskö Ukko agilityä paremmin jonkun muun kuin mun kanssa, mutta silloin ei oikein sopivaa lainaohjaajaa osunut kohdalle. Pohdin, että onko mulla niin kova auktoriteetti Ukkoon, että ei "uskalla" tehdä virheitä, vaikkei niistä ole koskaan toruttukaan..


Mietin tuota Ukkoa ja musta tuntuu, että mä olen saanut siihen muodostettua niin syvän suhteen ja Ukko tuntuu todella haluavan tehdä asioita nykyään ihan vaan tekemisen ilosta mun kanssa ja myös palkkautuu sosiaalisella palkalla tosi hyvin. Vetotreeneissä joku pohti sitä, että mille se oma koira vetää. No, Ukkohan vetää ihan vetämisen ilosta, mutta myös tuntuu, että se selvästi nauttii siitä yhteisestä tekemisestä ja olen vetojen jälkeen palkannut ihan laumavietillä eikä mitään leluja tai ruokaa ole ollut. Ukko on vähän sellainen oma persoonansa, joka ei kaikille ihan heti aukene, mutta olisko se kuitenkin niin, että mulle se antaa parhaiten kaikkensa.. Nyt tämä oli Teron kanssa tosiaan lähinnä uteliaisuudesta sovittu testaus.


Ukko oli alkuun vähän epävarmana, että ihanko tosi sen pitäis mennä jonkun muun kanssa ja erityisen epäilyttävää oli lähdössä vapauttaminen eikä Ukko meinannut lähteä liikkeelle ollenkaan. :D Sitten kun se lähti, niin kyllähän se ihan hienosti meni Teron kanssa ja rentoutui treenin loppua kohden. Kyllä Ukko Teronkin ohjausta katsoi tosi tarkkaan ja huolella teki kaiken. Ei se koira karvoistaan pääse. ;) Hienosti veti kuitenkin nollana rataa, joten ehkä Tero saa vielä pari kertaa ainakin kokeilla Ukon kanssa ja sitten voisin ilmoittaa ne kisoihin.. ;) Ei olla kyllä vielä mitään oikeasti sovittu. :D Mutta katsotaan nyt vielä joku treeni, ehkä Ukko vielä saattaa tuosta lähteä irrottelemaankin.


Lelulla leikki myös tosi voimakkaasti Teron kanssa eikä siinä yhtään ikävöinyt mua. Ukko uskalsi heti myös "komentaa" Teroa jos leikki loppui ja Tero lähti kävelemään kohti radan alkua, että on se kyllä silleen ihanan avoin ja simppeli muillekin ihmisille. :)


Eilen käytiin Haavistolla hiihtämässä. Mä ihan villiinnyin ja kävin ensin ilman koiria hiihtämässä sen 4 km lenkin, sitten Ukon kanssa kaksin ja vielä viimeiseksi molemmat koirat vedossa. Vielä on vähän kysymysmerkki, että pääseekö Ukko Ilonan kanssa piirinmestiksiin, mutta varmuuden vuoksi kannattaa kestävyyttä nyt vähän yrittää treenata. ;) Unohtui laittaa sports tracker päälle, kun Ukon kanssa kaksin vedettiin ja muistin sen vasta viimeiseen vetoon. Mä olin siinä kohtaa jo tosi väsynyt, välillä reidet hapotti niin pahasti, että oli pakko mennä pertsan uraan lykkimään etten lennä nenälleni. Siitä huolimatta ihan ok tasoa oleva veto, kun keskivauhti oli sama 3:06/km kuin tiistainakin.


Lisäksi tässä on herännyt vähän sellainenkin hullu ajatus, että pitäiskö itse lähteä hiihtämään Ukon kanssa Kuhmoon valjakkohiihdon SM-kisoihin... Hauduttelen asiaa tässä vielä loppuviikon. :D


Karitsoitakin näyttäisi olevan tuloillaan ihan millä hetkellä hyvänsä ja myös tämän yhden lisäksi myös toisella on utareet kasvaneet varmana tiineyden merkkinä. Eilen jo luulin, että nyt niitä alkaa tulemaan, mutta ei vielä kuitenkaan. Eiköhän ne pian tule! :)

Ei kommentteja: