torstai 4. helmikuuta 2016

Agiliitelevät uimarit

Maanantaina Jerikon treenit oli samalla kentällä missä Santtu Stenbergin koulutus edellisenä päivänä. Ei sitten tietenkään hinkattu samaa rataa kokonaisuudessaan uudelleen, mutta tein lyhyitä vauhtipätkiä, joissa palkkailin Jerikoa siitä, että spurttasi käännöksen jälkeen. Asennetta oli kyllä taas ja paljon, ja ihan lyhyellä treenillä saatiin kieli vyön alle, kun niin täysiä mentiin. Hyvä treeni. :)


Keskiviikkona käytiin aamupäivällä tekemässä hyppytekniikkatreeniä. Sveta ja Chili oli meidän seurana ja käytiin yhdessä lämmittelemässä ja jäähdyttelemässä. Tarkoitus oli tehdä Susan Salon kirjan ohjeiden perusteella kääntymisharjoitusta, mutta vaikka se näytti menevän oikein hyvin pojilla, niin itsellä pieni ymmärrysvirhe oli käynyt englanninkielisten termien "stride" ja "bounce" välillä. Siis että mitä kirjoittajalla näillä tarkoittaa missäkin tilanteessa ja olin ymmärtänyt juuri väärin päin. Luulin siis, että meidän tekemä harjoitus olisi muka pitänyt onnistua ilman välilaukkaa ja eihän se onnistunut, vaikka sitten molemmilla ja varsinkin Jerikolla yhdellä välilaukalla tuli tosi sujuvaa suoritusta. Siirryttiin sitten tutumpiin harjoituksiin, kun iski epävarmuus, mutta illalla sitten tajusin, että juuri oikein pojat teki ja itse vaan olin ymmärtänyt väärin. :D On meinaan kyllä sellaista tekstiä toi hyppytekniikka-asia englanniksi, että saa ihan ajatuksella lukea. ;)

Tehtiin sitten myös etäisyyden arviointisarjaa ja nyt menin lelun eteen seisomaan, koska kirjassa mainittiin, että taakse jääminen saattaa merkittävästi hidastaa koiraa. Jerikolla tämä tekikin tosi ison vaikutuksen, se tuli LUJAA ja ilman väliaskelia viimeisen välin kaikilla väleillä 9-14 jalkaa. :) Aivan loistavia suorituksia oli. Vähän kyllä etäisyyden kasvaessa jäi hypyn kaaren huippukohta hypyn etupuolelle, mutta pääasia, että nyt venytti. :) Ja kun sitten ottaa väliaskeleen lopulta, niin sitten varmasti myös hypyn kaari asettuu paremmin.Ukolle tuli tässä joku aivopieru. :D Mun edessä seisominen sai sen ihan hämilleen ja se pysähteli kesken viimeistä hyppyä, ennen lelulle tuloa jne., ihan niin kuin ei olisi varma, että vahdinko mä sitä siellä edessä ettei saa lelua ottaa. Ukko alkoi myös nopeasti ottamaan väliaskelta mukaan. Putkeenkin muistin lopulta lähettää (Jerikoa en muistanut ollenkaan), kun putken olin sinne laittanut, ja sinne lähettämällä Ukko vähän vapautui.Sitten vielä hevosenkenkäharjoitusta ja tämä meni molemmilla tosi kivasti, tosin tässäkin Ukolla omat säätönsä. ;) Jerikolla toi vastapäivään käännös on kyllä heikompi, myötäpäivään pystyy tulemaan selvästi tiiviimmin. Mutta niinhän me ihmisetkin ollaan oikea- tai vasenkätisiä. :)

Illalla oli vielä Ukon omat agilitytreenit, paljon tuli nyt yhteen päivään, mutta oli kyllä reilusti lepoaikaa välissä. Tehtiin tuota Santun rataa ja jos se ei nyt mennyt ihan yhtä upeasti ja jouhevasti kuin Jerikon kanssa, niin kyllä Ukonkin kanssa ihan kivasti. Olin erityisen positiivisesti yllättänyt siitä, kuinka Ukkokin irtosi hienosti mun ohi ja eteen pituudelta seuraavalle viistossa olevalle hypylle, vaikka se oli vastakkaisella puolella kuin missä mä juoksi. Luki siis hienosti itse rataa ja sain myös Ukon takaaohjattua hienosti kääntymään putkeen. :)

Tänään käytiin taas uimassa ja tällä kertaa otettiin vähän vepetreeniä. Enhän mä nyt kauhean tarkkaan tiedä edes mitä olen tekemässä, mutta jotain kuitenkin.. :D Harjoiteltiin siis lelun vientiä ja tää osas kyllä olla vähän haastavaa. Uittaja tuli sitten auttamaan ja alkoi tämäkin sujumaan ison kannustamisen kanssa (Jerikolle oli vieläkin vaikeampaa), mutta voi pojat kun varsinkin Ukko innostui hukkuvan hakemisesta, siitä tulee varmasti Ukon lempiliike! :) Ihan estoitta syöksyi heti ekasta kerrasta avustajan luokse eikä tarvinnut kuin vähän köyttä vilauttaa, ja sitten veti ilman mitään sen kummempia ongelmia "hukkuvaa" mun luokse eikä häiriintynyt yhtään taakasta tai siitä että sivulla/perässä tuli jotain. Ihan huippua nähdä Ukko niin innoissaan ja niin pätevänä. :)

Ei kommentteja: