lauantai 9. tammikuuta 2016

Lomaviikon touhuja

Maanantain päivityksestä jäi pois Jerikon agilitytreenit. Kentällä oli vaihteeksi tosi yksinkertainen rata, joka näin mölliryhmää vetävänä oli positiivinen asia. Päätin myös Jerikon kanssa tykittää melko suoraviivaista rataa ja tavoitteena oli saada Jeriko vaan tykittämään lujaa ja irrottamaan kontrollista. Sehän on hyvin rimavarma ja muutenkin hyvin varma suorittaja, mutta se hulluus puuttuu. Rimat taisi olla edelleen 50-55 cm jos ei joku niitä ollut nostanut (ei kai). Sain Jerikoon oikein hyvää vauhtia ja spurttia. Yhdellä suoralla pätkällä Jeriko spurttasi niin lujaa, että tiputti riman! Olin siitä itse asiassa vaan todella tyytyväinen ja iloinen, että Jeriko tosiaan vähän irrotteli vielä tavallista enemmän. Hauska treeni. :)

Todella tiukat pakkasen iski päälle tällä viikolla, mutta siitä huolimatta käytiin keskiviikkona Netan ja Foxin kanssa heittämässä pitkä lenkki Birgitan polulla. Ukon kohdalla -25 asteen pakkasessa hieman mietin, että tarvisikohan loimen, kun pohjavillaa on niin vähän, mutta en sitten laittanut eikä näyttänyt palelevan yhtään. Jeriko innostui Foxin seurasta aivan todella, juosta rallatti kuin pahainen pieni pentu tai vähintään nuori pojan kölvi. :D Tottahan toki Jeriko nartuista aina tykkää, mutta nyt heittäytyi aivan todella lapselliseksi. ;)

Torstaina käytiin uimassa toista kertaa. Pojat tietty tunsi jo paikan ja tiesi mitä oltiin tultu tekemään. Sain myös molempia nyt houkuteltua uimaan ympäri allasta ettei mene pelkästään veteen hyppelyksi lelun perässä. ;) Ukko ui kyllä todella nopeasti ja voimakkaasti, Jeriko ottaa paljon rennommin eikä sitä oikein saa houkuteltuakaan niin nopeaan uintiin. Ukko the Sammakkomies. ;)


Perjantaina käytiin tekemässä hyppytekniikkatreeniä Netan kanssa. Tehtiin etäisyyden arviointisarjaa eli 6-6-6-9 sarjaa, josta viimeinen väli sitten kasvoi 9-17 jalkaa ja siitä takaisin. Ukko todella takaa katsottuna selvästi kaartaa vasemmalle aina sarjan aikana, mutta itse asiassa Jerikokin tekee sellaisen pienen banaanin sarjan aikana, ensin taittaa vasemmalle ja sitten korjaa keskelle. Etäisyydenarviointisarjalla Ukko ensin venytti hienosti ja otti välilaukan vasta 15 jalan kohdalla, mutta takaisin päin tullessa ottikin välilaukat kaikkiin väleihin viimeistä lukuunottamatta. :D Itse hypyt oli mun nähdäkseni aika hyviä ja osui kohdilleen. :)Jeriko taas otti heti 11 jalan välistä saakka väliaskeleen, mutta teki sen ihan luontevasti. Hypyn korkein piste tuli välillä vähän liian aikaisin eli treeni tekee varmasti hyvää.Toisena treeninä tehtiin 6-6-6-9 sarjaa niin, että viimeinen väli pysyi samana, mutta korkeus vaihtui. Tätä tehtiin pk-hypyllä. Ukolle tämä on niin mahdottoman helppoa, että sitä on vaan ilo katsoa. Todella pitkä tauko pk-hyppytreeneissä, ja 90 tai 95 cm nostettiin kun meni niin helposti. Alaspäin korkeuksia tullessa Ukko kyllä sitten näyttikin, että väsytti, kun hypyistä alkoi puhti loppua. Ylitti siis edelleen hienosti, mutta meno oli vähän väsähtänyttä.

Jerikon harjoituksesta olin ihan yllättynyt. Odotin, että sillä voisi pitkän tauon jälkeen olla ihan reippaasti vaikeuksia asian kanssa, mutta ei itse asiassa kuitenkaan. Jeriko kyllä otti tähän 9 askeleen väliinkin välilaukan, mutta ei tehnyt sitä silleen epävarman oloisesta, vaan tuntui vaan tuumivan, että siten saa parhaiten ponnuun voimaa. Lyhensin välin sitten 8 jalkaan, mutta siihenkin tuli välilaukka, kunnes sitten este nousi 90 senttiin, jolloin Jeriko jätti väliaskeleen pois ja hyppäsi ihan hyvän näköisesti! :) Tästä ei korkeampia otettu, mutta hyvällä mallilla ollaan.

Näistä sarjoista en viitsi videota nettiin ladata, koska tuo Xperian outo videokamera oli haukkaillut näiden harjoitusten lopuista pois niin paljon, että valtaosa päättyi jo ponnistuksen nousuvaiheeseen. Toi videokamera on kyllä mysteeri.. Olen itsekin esim. setpoint -treenissä saman huomannut, että vaikka katkaisee videon vasta kun koira on lelulla, niin "älykäs" ohjelma jostain silti päättelee että parempi kohta katkaista oli jossan aikaisemmin. Not. Jatkossa täytyy sitten kuvata reilummat pätkät loppuun, ettei toi pääse tuollaista tekemään. Mikäköhän idea tuossa oikein on...

Lämmittelylenkillä

Käytiin myös mun kaverin Emmin luona kylässä ja oli mukava huomata, että Ukko on päässyt tai pääsemässä myös pelostaan lapsia kohtaan. Ukkohan pikkupentuna oli täysin luonteva lasten kanssa, mutta sitten Linnainmaalla naapurin lapset säikäytti Ukon pahanpäiväisesti nuorena koirana juoksemalla isolla porukalla kiljuen suoraan kohti. Tämän jälkeen Ukko on pelännyt lapsia jopa niin, että säikähtäessään jotain äkkinäistä saattoi irvistää lapsille. Nyt Ukko on kuitenkin rentoutunut taas lasten seurassa, meni Leon telttaan eikä hätkähtänyt, kun Leo tuli perässä. Olisi varmaan jäänyt Leo vierellään nukkumaan jos vaan tuo 2-vuotias olisi ollut päiväunien tarpeessa. ;) Kun teltta alkoi heilumaan liian kovaan vauhtiin, Ukko poistui, mutta palasi hetken päästä taas ihan viereen torkkumaan ja katsomaan legojen rakentelua. Muutenkin oli koko ajan nukkumassa mun jaloissa aivan tapahtumien keskellä. Hieno Ukko. :)
Ukko oli tänään myös kaverikoiratestauksessa. Aika paljon systeemi muuttunut siitä mitä se oli, kun Jerikon kanssa toimintaan lähdettiin mukaan. Nyt oltiin Tampereella Taatalan palvelutalossa, jossa nähtiin ihan oikeita asukkaitakin, vaikka virallisen testauksen suorittikin sitten kokeneet kaverikoiraohjaajat. Ukko otti siinä odotellessa jo kontaktia palvelutalon asukkaisiin ja työntekijöihin eli sinänsä hyvältä näytti. Ukko vaan koki sitten järkytyksen meidän testausporukassa olevan ranskan buldoggin osalta. Ukko oli ensin normaaliin tapaansa menossa tekemään tuttavuutta, mutta sitten kuonoton, hännätön röhkivä koira saikin Ukon aivan hämilleen ja Ukko ihan säikähti tätä tuttavuutta. Itse testaus meni kuitenkin ihan ok ja Ukkokin saa aloittaa toiminnassa mukana. Katsotaan nyt sitten miten rytmittelen poikia..

Jeriko yllätti mut yksi ilta tulemalla myös sohvalle nukkumaan.

Leluja on heitelty ja kyttäilty.

Kohta lentää...


Ai niin, rakentelin myös omia agilitysiivekkeitä. Vielä maalia pintaan ja jotkut riman kannattimet pitää keksiä, niin hienot on vaikka itse sanonkin. :) Samalla tuli purettua (jo aiemmin syksyllä) ruma vanha aita pihasta, purettua siitä lautoja välistä ja saatiin kivat elementit karitsakammareita varten ja autotallin nurkassa lojuvaa puutavaraa tuli myöskin käytettyä. Kahdeksan siivekettä siis täysin ilmaiseksi. :) Tolppa-aines loppui kesken, mutta onneksi on aikaa kesään vielä. ;)
Ei kommentteja: