tiistai 12. tammikuuta 2016

Agilitytreenit ja Nokin juoksut

Sunnuntaina käytiin Nassun ja Milon kanssa lenkillä. Meinattiin vähän oikeista järven jäänkin yli, kun siinä oli paljon muitakin jälkiä, mutta sitten kun jää paukahti kaksi kertaa niin, että jaloissa tuntui, niin tuli kiire rantaan. :D Niinpä jäi mun aiemmin suunnittelema vetohiihto järven jäällä poikien kanssa.

Sunnuntaina saatiin myös kivoja uutisia, Nokin juoksu oli alkanut. Nyt sitten vaan odotellaan. :) Noki käy progessa ensi viikolla ja sitten katsotaan tuloksen perusteella, koska sovitaan treffejä, todennäköisesti ensi viikon viikonlopulle. Onpa jännää. :)

Eilen oli Jerikolla agilitytreenit. Ratana oli ihan hauska, mutta melko yksinkertoinen valssiharjoitus. Tai siis periaatteessä siinä sai montaa muutakin harjoitusta tehtyä, esimerkiksi takaaleikkausta. Otinkin asiakseni harjoitella takaaleikkauksia ja onnistuihan se, vaikka ei nyt ihan ekalla yrittämällä. Jeriko ohjautuu kyllä takaaleikkauksellakin tosi nätistä ja itse voi lähteä tosi ajoissa leikkaamaan takana ja Jeriko kyllä aina ottaa esteen silti hienosti. :) Tommi keksi myös radalla vähän jatkoa, jonka seurauksena saatiin ottaa takaaleikkauksella 180 asteen käännös kepeille sulkukulmaan (olipa selvä selitys) ja sitten aika vaikeaan avokulmaan tuloa. Varsinkin sulkukulma Jerikon takana leikaten ja Jerikon siis itsenäisesti tehden onnistui hienosti, kääntyi hyvin ja itsenäisesti haki keppien oikealle puolelle ja lähti pujottelemaan.

Keppien jälkeen tehtiin myös poispäinkäännöksellä lähetys keinulle ja keppien leijeröinti. Siihen tarvittiin vähän lelupalkkaa avuksi, että Jeriko lähti kääntymään oikeaan suuntaan ja irtosi kepeiltä eikä lähtenyt sitten pujottelemaan niitä takaisin. Parin leluavustuksen myötä lähti kuitenkin hienosti sujumaan ja sitten sujui jo radallakin. :)

Avokulmaan tultiin hypyltä ikään kuin päällejuoksena ja jos tein päällejuoksun kunnolla, eli menin kunnolla edelle, niin ei mitään ongelmaa. Halusin kuitenkin kokeilla tätä myös jäämällä vähän jälkeen ja antaa Jerikon itsenäisesti hakea kepit. Ekalla yrittämällä meni tokaan väliin, mutta toisella kerralla muistin käskyttää keppejä jo kunnolla ennen hyppyjä ja sitten Jeriko haki hienosti itsenäisesti oikean välin. On sen kanssa vaan kiva kikkailla kaikkea vähän vaan kikkailun vuoksikin, kun se on niin taitava, vaikka radalla oikeasti tekisi ihan toisin. Ja niin me sitten juostiin rata myös läpi niin, että tein "niin kuin oikeasti tekisin" eli valsseilla siksakkiohjaukset ja hienosti kyllä meni mielestäni. :)

Ei kommentteja: