maanantai 4. tammikuuta 2016

Lenkkiä ja ell käynti

Saatiin aamulla Sara sekä Theba ja Jätkä seuraksi lenkille ja lähdettiin tutustumaan tuosta meidän läheltä lähtevään Birgitan polun osaan. Kartasta ei ihan selvää tietoa pituudesta saanut, mutta arvioin lenkin olevan noin 10 km. Onneksi löytyy muitakin tällaisia viripäitä, että saa tuollaiselle lenkille seuraa myös -15 asteen pakkasessa. :D Aurinko kyllä paistoi kauniisti ja sää oli mitä parhain. Onnistuin jopa pukeutumaan sopivasti, mitä nyt alkumatkasta sormet vähän jäätyi. Matkaa kertyi 8,5 km ja vähän alle kahteen tuntiin vaihtelevassa maastossa tämä lenkki tehtiin. Hyvää kinkunpolttoa. ;) Sanoinko jo, että todella kauniita maisemia? Elettiin niin hetkessä ja nautittiin säästä ja seurasta, että kuvia ei tullut otettua.

Iltapäivällä lähdettiin sitten Ukon kanssa eläinlääkäriin eli Reviiriin Pipsalle. Ukko on kyllä hassu koira eläinlääkärissä. Odotusaulassa se on rento ja hyvällä mielellä, tykkäisi tehdä kaveruutta kaikkien kanssa, erityisesti eläinasiakkaiden, mutta ihmistenkin rapsutukset kyllä kelpasi kun viereen istui joku pahaa-aavistamaton asiakas. :D Sitten kun mennään tutkimushuoneeseen, niin reipas-Ukko muuttuu surku-Ukoksi, häntä menee jalkojen väliin ja Ukko seisoo sen näköisenä, että toivoisi maan nielaisevan itsensä. :D Huvittava tyyppi. Ei kuitenkaan varsinaisesti panikoi eikä pyri karkuun eikä varsinkaan purren vastustele, mutta ei myöskään diggaa. Vähän niin kuin laukaukset nyt vaikuttaisi olevan; ei oo ihan Ukon juttu ja Ukko kyllä näyttää sen, että ei oikein tykkää, ällöttää, mutta ei sitten sen kummempaa.

Pipsakin totesi Ukolla vasemmassa takajalassa lihakset hieman oikeaa puolta heikommiksi/pienemmiksi, toisaalta ihan ok määrä lihasta kyllä siinäkin jalassa. Lihaskireyttä vasemmassa takajalassa myös oli ja sitten lanneselän lihaksissa oikealla ilmeisesti heijastejäykkyyttä, kun on käyttänyt oikeaa puolta paremmin ja varonut vasenta jalkaa. Reflekseissä ei erityistä. Selkärangassa ja nikamisssa painellen ei erityistä.

Ukon lantio, rinta- ja lanneranka kuvattiin. Laitan alle vielä kuvat, mutta löydös oli siis erittäin mieluinen, eli selkä täysin siisti, ei minkäänlaista spondyloosin alkua tai muutakaan poikkeavaa. :) Lonkat oli lähinnä entisenlaiset. Ja LTV-muutostahan Ukolla ei ole. :) Eli oletuksena nyt on, että Ukko on tapaturman jälkeen varonut vasenta jalkaa, jonka vuoksi se on heikentynyt oikeaan puoleen verrattuna ja kun se on heikompi, niin koira mieluummin suosii vahvempaa jalkaa ja soppa on valmis. Nyt jatketaan sitten uimalla kuntouttamista, 10 kerran kortti uinteihin hankittukin ja tälle viikolle seuraava aika varattuna. Agilityn ratatreeniä pidetään tauolla, mutta hyppytekniikkaa tehdään ja erityisesti vasemmalle kaartavaa "hevosenkenkää" on varmasti hyvä tehdä tuon vasemman takajalan herättelyksi. Fyssarikäyntiä myös eläinlääkäri suositteli ja varmasti käydäänkin, mutta katsotaan nyt missä välissä, kun Kaiperlan seuraava aika on tämän kuun lopussa. Mutta siis tästä nyt sitten vaan eteenpäin ja huoli pois minkään vakavamman suhteen. :)1 kommentti:

Mia kirjoitti...

Hienoja uutisia! <3