lauantai 28. helmikuuta 2015

Happy :)

Jos viimeksi väsytti kovasti, niin perjantaina väsymys ja alakulo kyllä helpotti. :) Pääsin nimittäin melkein kolmen vuoden tauon jälkeen ratsastamaan! :))) Tuttavan kautta tuli ilmi tarpeesta saada hevoselle ratsastajaa joksikin aikaa, kun omistajalla on jalka paketissa ja niinpä lähdin kokeilemaan. Esitietoina mulla oli ikä (10v.), rotu ja sukupuoli (sh ruuna) ja tausta (ex-ravuri, jolla ratsastettu vuosi). Mietin, että tää voi olla kiva tapaus tai ei ollenkaan niin kiva. :D Onneksi Flipper oli ensimmäiseen kategoriaan sopiva ja tuntui, että sen kanssa löytyi heti yhteistä kieltä ja varmasti jatkossa vielä enemmän. Menohaluja oli, mutta ihanan avoin kuuntelemaan. Tykkäsin siis kovasti ja jatkossa olis tarkoitus käydä säännöllisesti ratsastamassa. Toivon mukaan sekä ratsastaja että hevonen kehittyy. :) I'm Happy. :)

Tänään kävin treenaamassa Tallilla. Jerikolle tein pk-hyppyä. Pienestä se on kiinni milloin hyppää rennosti ja itsevarmasti ja milloin taas epäröi hyppyä. Molemman tyyppisiä suorituksia tuli, lopetin taas 90 senttiin. Sitten tehtiin vielä jääviä, jotta tuli jotain vähän hauskempaakin tehtyä ja pysähdykset oli nyt aika napakat. :)

Ukon kanssa tehtiin kaukkareita hypyn takaa. Istumaannousut oli napakat, pari kertaa jumitti nyt maahanmenoa. :D Pääasiassa kuitenkin tosi hyvä. :) Sitten otettiin hyppyä. Aluksi heitin lelua hypyn yli ja vapautin vaan lelulle. Sitten pari hyppyytystä, joissa heitin lelun vasta Ukon jo hypättyä. Sitten yritin vielä istuttaa Ukon hypyn taakse, mutta sitten iski Ukkoon taas hämmennys ja jähmetys. Ukko valui seisomaan aivan kiinni hyppyyn ilmeellä: "Siis mikä istu?" Lisäkäskyillä kyllä istui, mutta hitaasti. Jumijumi. Haluasin saada Ukon kauemmaksi hypystä istuttamista varten ja niinpä sitten laitoin kosketusalustan hypyn taakse ja palkkasin siitä pariin kertaan. Sitten naksu kosketusalustan koskemisesta ja istu-käsky... Ja sehän istui, heti ja melko napakastikin!

Ukolle on selvästi tää liikeosien ketjuttaminen jotenkin tosi vaikeaa. Se jää ajatuksissaan kiinni siihen hyppyyn jos ei saa palkkaa tai merkkiä siitä, että meni oikein, eikä se pysty toteuttamaan seuraavaa osaa. Kosketusalustan koskemisesta naksauttamalla sainkin Ukon ymmärtämään, että teki oikein ja se osa oli siinä, jolloin Ukko pystyi kuuntelemaan ja toteuttamaan seuraavan osan. Vautsi mikä havainto, oon itsekin ihan ylpeä tästä! :D Kyllä me edistytään. ;)

Luoksetuloja otin muutamia suoraan, sitten yksi pysäytys suullisella käskyllä ja pysäytys oli itse asiassa aikas napakka ja naksusta takapalkalle. Tää kahden lelun systeemi toimii nyt kyllä tosi hyvin. Pysäytyksen jälkeiseen sivulle tuloon pitää vielä saada vauhtia, mutta nyt Ukko tuli suoraan sivulle, kun ensin pari kertaa patukalla hetsasin. Hyvä tästäkin tulee. Meidän vaikeat liikkeet alkaa näyttämään aika hyviltä. :)

Ei kommentteja: