perjantai 13. helmikuuta 2015

Balls to the wall

Tiistaina käytiin vetotreeneissä ja otin nyt Jerikon yksin vetoon. Vedettiin kaksi kierrosta Peltsulla, aika jäistä oli, mutta radan puoli oli parhaassa kunnossa mitä se on koko talvena ollut! Ihan jees veto, keskivauhti 3:10 min/km ja matkaa siis se 4,22 km. Kyllä se Ukko taitaa olla vähän vahvempi ja nopeampi vetämään, mutta Jeriko on kyllä ehdottomasti sinnikkäämpi ja vetää maaliin asti kunnolla siinä missä Ukko alkaa jo 50 metriä ennen himmailemaan. ;)

Ukko pääsi sitten tämän jälkeen agilitytreeneihin ja olihan sillä vähän enemmän menohaluja, kun ei ollut hiihdossa itseään väsyttänyt ja oli toisaalta v-tuuntunut siitä, ettei päässyt vetämään. Mutta ei se nyt mitään tykitystä kyllä silti ollut ja kontaktit on tosi hitaat. Rataa mentiin tosi sujuvasti, mutta sitten keskityin vaan puomia hinkkaamaan eikä se siitä oikein miksikään parantunut, niin lopetettiin treeni siihen.

Torstaina Jeriko Huittisen Harrin treeneissä. Täytyy myöntää, että agility Jerikon kanssa on ihan eri laji kuin agility Ukon kanssa. Jerikon kanssa on vaan niin mahtavaa tehdä agilityä. Rata meni ihan kertakaikkisen upeesti vaikka itse sanonkin ja Jeriko on niin upea, kun se suorittaa aina täydellä sydämellä ja se on teknisesti niin varma, että voin huoletta jättää sen suorittamaan estettä/käännöstä ja pinkoa täysillä jo toiseen suuntaan ja luottaa siihen että Jeriko kyllä hoitaa homman ja ottaa mut sitten kiinni. Se tunne, kun ollaan täydellisesti samalla aaltopituudella ja samassa rytmissä on jotain aivan mahtavaa. :)) Oon vaan ihan älyttömän kiitollinen mun omasta kultakimpaleesta.

Tänään oli sitten Ukolla se päivä, kun se pääsi palleistaan. Tätä on pohdittu jo pitkään. Ukollahan on "vähän" taipumusta nylkyttää vieraita meillä. Lisäksi se on vähän liiankin kiinnostunut hajuista ja pissojen nuolemisista. Lisäksi Ukko ottaa välillä itselleen sellaisia nylkytyskohteita muista koirista, eikä se vaan millään komennolla lopu, vaan on suorastaan pakkomielteistä. Kesällä kisoissa Katjan kanssa Ukkohan sitten myös pysähtyi tolppakoiraa liehittelemään. Toivon siis, että pallien vieminen vähentään nylkyttelyhaluja ja tuo lisää keskittymiskykyä muihin asioihin kuin näihin sukupuoliviettiin liittyviin. En tiedä onko siitä paljoa apua harrastuksiin, mutta monta rohkaisevaa tarinaa olen kuullut kuinka siitä on apua ollut, joten en usko ainakaan että huonompaan mennään.

3 kommenttia:

Katja ja karvakorvat kirjoitti...

Hei, meidän Hessu kastroidaan myös ensi viikolla ja olisi mielenkiintoista jatkossa lukea, miten teillä kastraatio tulee vaikuttamaan Ukon käyttäytymiseen. Paranemista Ukolle.

Sabina kirjoitti...

Juu, tietty kirjoittelen! :) Ja kiva sitten seurata miten teillä menee.

Saanko kysyä miksi Hessu leikataan? Onko samanlaista ongelmaa kuin Ukolla?

Katja ja karvakorvat kirjoitti...

Hessu leikataan juurikin tuon "naisenkaipuun" takia. Toivon tuon auttavan siihen, että kaikkia tyttöjen jälkiä ei tarvitse enää lutkutella kieli täristen ja kuola valuen. On ollut myös vaikeuksia siinä, kun on jollain narttukoiralla juoksut, saattaa Hessu lähteä kuin "koomassa" hajun perään (vaikka kesken treenin). On myös ominut narttuja ja räyhännyt sitten toisille uroksille. Toivon siis, että luonne kaikin puolin tasoittuisi, kun ei hormonit niin kovasti hyrräisi. Ja kun kuitenkaan ei ole jalostukoira kyseessä, niin päädyin sitten kastraatioon.