torstai 12. kesäkuuta 2014

Viimeistelevää kisaa, treeniä ja huoltoa

Sunnuntaina oli Tamskin agilitykisat. Tarkoituksena oli nyt noin kuukauden kisatauon jälkeen hakea Jerikon kanssa vielä sitä parasta mahdollista kisafiilistä, unohtaa liiallinen varmistelu ja hakea rajoja. Ukonkin ilmoitin sitten samalla ekoihin startteihinsa 3-luokassa.

Jeriko oli mulla ensimmäisenä, mikä olikin tätä kisafiiliksen hakemista ajatellen paras järjestys. Eka rata lähti oikein kivasti käyntiin, Jeriko tuli hyvällä sykkeellä ja kääntyi alun kiemurat tosi hyvin. A:n alastulolta tuli kontaktivirhe ja sitten pussista Jeriko tuli niin lujaa, että ehti ohittaa renkaan ennen kuin edes tajusi  mistä on kyse. Päätin ottaa saman kohdan pussilta asti uudelleen, jotta saa sen saman linjan renkaalle ja kertaalleen tehtyä tämän yhdistelmän oikein. Loppurata painettiin sitten menemään vaan täysiä, loppusuoralla okserin rima tippui todennäköisesti kun lähdin kirittämään aivan täysiä ja Jerikolle tuli sen myötä kiire. Hyvä fiilis jäi radasta kuitenkin, sain haettua juuri sitä oikeaa meininkiä ilman, että pakka kuitenkaan levisi. :)



Ukon kanssa samainen rata samalla fiiliksellä, mutta eri syistä, eli vauhtia vaan Ukolle haettiin. Alun Ukko otti yllättävänkin hyvin, kun aattelin että saattais jättää kakkosesteen välistä jos ohjaan sen niin "pienesti" kuin Jerikolle. Hyvin kuitenkin otti saman ohjauksen. :) A oli hieman jarrutteleva, pussista Ukko tuli ohi, mutta jatkettiin vaan eteenpäin. Loppusuoralla Ukolla tuli niin kiire palkalle, että taisi este tai pari unohtua.. ;)



Toiselle radalle edelleen samaa fiilistä haettiin. Vitosesteen ohjaus oli vähän liian epäselvä, vilautin vastakäden ja kontakti Jerikoon oli kuitenkin puutteellinen eikä Jeriko ehtinyt lukea estettä. Tästä kuitenkin muistui hyvin mieleen Villeen neuvo, että pitää vastaavissa tilanteissa merkata koiran puoleisella kädellä este (mutta merkata kunnolla) ja jättää vastakäsi kokonaan pois. Treeneissä Jeriko on lukenut näitä merkkauksia todella hyvin. Hylky tästä kohtaa tuli niin nopsaan ja kun jatkettiin vaan suoraan, niin puomin kontaktilla itse ihan unohdin, että hylky oli jo alla ja Matsson vihelteli meidän perään parikin kertaa, että olis jo pitänyt poistua radalta. Loppurata sitten ei niin hyvää tykitystä, kun itse jotenkin ihan sekaisin, että miksi se viheltelee.. :D Nyt Jeriko tuli A:lta niin lujaa, että itse olin seuraavalla hypyllä aivan jäljessä ja käännös levisi.



Tällä radalla Ukolle ei nyt alkuun ihan riittänyt pikku näyttö, vaan tuli ensin ohitse. Käännökset tuli muutenkin löysemmin ja otti vitoshypyn jo väärään väliin ja siitä hylky. Oikeaan suuntaan tullessa Ukollakin toimi esteen merkkaus todella hyvin. :) Loppurata muuten ihan jees, mutta loppusuoralla aloin varmistelemaan ettei tulisi ohituksia ja vedin Ukon ensin omalta puolelta ohi esteen ja sitten kun vapautin vedon Ukko ohitti seuraavan toiselta puolelta. :D



Eilen Ylökkin agitreeneissä otettiin ihan vaan viimeistelevää pikku harjoitusta. Jerikolle siis juoksu-A:ta muutamia toistoja. Pumpperia mulla ei oo nyt parissa viime treenissä ollut, kun vanha pumpperi on jonnekin ihmeellisesti hävinnyt muutossa. En myöskään ole saanut hankittua uutta ohuempaa, kun se pitäisi itse halkaista eikä meillä ole välineitä siihen.. Osumatarkkuus ei nyt kyllä ollut mitenkään mieltä ylentävä ja näin SM-kisojen alla vähän epävarmuus hiipii mieleen, että pitäiskö kokeilla vaan käskyttää vanhalla 2on2off -käskyllä vai mitä..? Ja sitten jatkossa, yritänkö edelleen saada tuon onnistumaan, vaikka vaikuttaa niin vaikeelta Jerikolle, joko tulee liian lujaa eikä saa toista askelta mahtumaan ollenkaan tai sitten toinen laukka jää lyhyeksi..



Ukkokin sai tehdä juoksu-A:ta ja Ukolla se on kieltämättä hieman parempi, osumia tulee useemmin, mutta ei silläkään ihan ideaalisuorituksia tule...



No, juoksu-A:n lisäksi tehtiin hauskaa "loppusuoraharjoitusta", laitoin neljä estettä peräkkäin niin, ettei ne olleet aivan linjassa, palkka eteen ja molemmille irtoomista tässä mun ohi ja esteet piti tietty suorittaa silti, Tuija nappas palkan pois jos tuli ohi. Jeriko on kyllä tällasissa tosi haka, tästä treenistä tuli hyvä mieli! :)

Ukolla tällainen etenemisharjoitus teki monessa suhteessa hyvää. Joutui etenemään mun ohi ja etenikin tosi hyvin palkalle eikä vilkuillut taakseen. Lisäksi Ukon loppusuoran ohitteluun tällä oli tarkoitus pureutua ja hyvin Ukko alkoi itse lukemaan esteitä ja hakeutui esteille aika vaikeissakin linjoissa. :) Hienoa! :)

Tänään molemmat pojat pääsi Katriinan käsiteltäviksi ja molemmat oli oikein hyvässä kunnossa. Kyllä on vetreän koiran kanssa kiva lähteä SM-kisoihin.

3 kommenttia:

Marja kirjoitti...

Meidän kameraan taisi eksyä pari kuvaa Jerikosta sunnuntain kisoissa. https://www.dropbox.com/sh/9tho48gjhpuiioa/AABq7fDeSnbxbLVytFtdGJAea

Sabina kirjoitti...

Niinpä näyttää. :) Saako kopsata jos mainitsee kuvaajan? :)

Marja kirjoitti...

Joo toki saa kopsata. :) Kuvaaja Janne Isohaka.