sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

JK2 Jeriko :)


Torstaina oli Jerikolle kauden ensimmäinen jälkikoe. Hyppyä on tehty ahkeraan ja nyt uuteen kotiin muuton jälkeen tehtiin päivittäin kaksikin kertaa ja hyppy näytti edistyvän tosi hyvin. Sitten kävi kuitenkin pieni kolautus metrin korkealla ja taas mentiin takapakkia. Fiilikset lähteä kokeeseen ei siis olleet mitkään parhaat. Sitten vielä navigaattorikin temppuili aivan armottomasti matkalla ja näytti jo siltä, ettei päästä perille ollenkaan. Matin kotoa antaman karttapalvelun turvin löydettiin kuin löydettiinkin ajoissa perille.

Jälkimaastot Säkylässä on kyllä aivan loistavat, ei voi muuta sanoa! Niin helppokulkuista kangasmetsää, että sen kun vaan meni perässä. Janalla Jerikolla oli vauhtia vähän liikaakin ja lähti kaartamaan oikealle ja näytti lähtevän jäljestämäänkin oikeaan suuntaan. Vaihtoi kuitenkin suunnan ja siitä takajälki. Pisteitä 26.

Jeriko jäljesti aivan älyttömän tarkasti ja kepit 1-5 nousi nätisti. Tultiin jäljen loppuun joka  hyvin selkeästi tien eteen loppui, mutta kuudes keppi puuttui. Jeriko oli ollut koko ajan selkeästi jäljellä ja maasto siis hyvin selkeää sammalta, mutta mistään ei löytynyt keppiä, vaikka pistin Jerikon jäljestämään takajälkeä (tiedän, ei kovin fiksua, mutta olisin halunnut sen kepin :D ) tai annoin Jerikon hakea vapaasti ympäriltä ja itse samalla silmä kovana katselin maata. Jäljen tekijältä sain vielä varmistuksen, että kepin olisi pitänyt olla niillä paikkeilla kuin olin olettanutkin, mutta ei vaan löytynyt. Kumma juttu.

Esineeruutuun mennessä Jeriko oli aika kierroksilla. Aika paljon tullut taukoa treeneistä viime viikkoina ja nyt vielä muuttokin, joten selvästi virtaa piisasi. Ruutu hieman nousevassa rinteessa. Jeriko ampaisi lähetyksestä kuin tykin suusta, meni yli oikean reunan ja katosi näkyvistä. Tuomari meinasi jo käskeä kutsumaan takaisinkin, kun Jeriko juuri palas takarajalla näkyviin, sai tuulessa hajun keskellä olevasta esineestä ja tarkensi nopeasti siihen. Toisessa lähetyksessä meinasin mokata, Jeriko lähti taas todella vauhdikkaasti liikkeelle ja viistosti vasemmalle. Katsoin jo, että ylitti rajan ja kutsuin ”tännepäin” kunnes tajusin, että se merkki olikin keskimerkki ja Jeriko vielä hyvin ruudussa ja sitä paitsi hajulla. Jeriko ei kyllä antanut työskentelyyän häiritä vaan tarkensi todella nopeasti toiseen esineeseen. Palautukset kunnossa ja pisteet 30/30.

Tottis pelotta. Oltiin vielä viimeisessä parissa ja pikku hiljaa ilta alkoi hämärtymään. Onneksi oltiin kuitenkin ekana suorittamassa yksilöliikkeitä. Seuraaminen oli aikas hyvää, olis ehkä vielä vähän korkeammassa vietissä olla, mutta tuomari kehui, että hyvä vire ja koko ajan suorana eikä painanut. Ensimmäisessä oikealle käännöksessä hieman erkani, kun jäi katsomaan henkilöryhmän henkilöitä, toinen oikealle kääntyminen oli jo tosi hyvä. Täyskäännökset sai myös kehuja, ei jäänyt nyt vajaaksi. Henkilöryhmässä Jeriko myös vähän jätätti, mutta seuraamisesta arvosana erittäin hyvä.

Liikkeestä istuminen muuten hyvä, mutta Jeriko meni maahan. Puutteellinen.
Liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo muuten ok, mutta luoksetulo vauhti ei ollut parasta Jerikoa. Ei olla hetkeen päästy tottistelemaankaan, että ehkä siitä johtui tai sitten päivä oli jo ottanut veronsa siinä kymmenen aikaan illalla. Arvosana muistaakseni erittäin hyvä.
Liikkeestä seisominen erinomainen.
Tasamaanouto oli vahva ja hyvä, arvosana erinomainen.

Hyppynoudossa kapula pomppi laipoillaan niin, että tuli yli metrin hypyn reunan yli sivulle, josta Jeriko näki sen suoraan ja lukkiutui siihen. Toisaalta tää oli ihan hyväkin, kun Jeriko vaan suoraan nouti eikä edes harkinnut hyppyä, niin ei tarvinnut sitä yrittää räpiköidä ja mielentila pysyi hyvänä.
Estenouto olikin sitten erinomainen, tuomari tykkäsi Jerikon tiiviistä luovutuksista.
Loppuun vielä eteenmeno, joka oli aivan nappisuoritus, tikkusuorana kauheella vauhdilla ja heti käskystä maahan.

Tottiksesta siis pisteitä 76 ja näin ollen päästiin siinä puoli kahdentoista aikaan ajamaan kotiin JK2 –koularin kera. :)

Torstaina oli Ukolla ensimmäiset kennelliiton paimennuskisat joista tulos ei kyllä ollut hääppöinen. Ukko lukkiutui ensin poistovarikkoon ja meinas leikata linjan, uudella käskyllä korjas hyvin liikkeensä oikeaan suuntaan, mutta pienessä tilassa siellä tulikin lähtövarikko vastaan ja Ukko meinas siihen jäädä. Vielä yksi lisäkäsky ja löytyi lopulta oikeasti lampaat, mutta sieltä sitten yksi päättikin heti ampaista lähtövarikolle eikä mitään oikein ollut tehtävissä.. Harmittaa, ei voi muuta sanoa, mutta onneksi on pian uusi yritys tarjolla. ;)

Jeriko toimi kisoissa tolppakoirana ihan mallikkaasti, nyt on tosiaan oikea mielentila taas saavutettu. Perjantaina käytiin töiden jälkeen vielä hakemassa lisää lampaita Salosta, mutta niillä ei vielä olla treenattu, koska lähdettiin lauantaina aamuvarhain kohti Turkua ja Ruotsin reissua Derekin kurssilla, josta myöhemmin lisää. Ainakin tiedän tän reissun jälkeen, mitä niillä lampailla treenailen. ;)

Ei kommentteja: