torstai 20. syyskuuta 2012

Yllätyksiä

Blogin päivitystahti on edelleen melko rauhallinen, kouluhommiin olen nyt yrittänyt panostaa enemmän kuin netissä hillumiseen..

Maanantaina Ukko kävi Tavesin kentällä treenaamassa. Seuraamiseen alkoi löytyä sitä fiilistä mitä olen kaivannutkin, ai että kun olin tyytyväinen!! :) Lisäksi otettiin ekaa kertaa Ukon kanssa toko/pk-hyppyä. Nyt vaan jäin miettimään miten sitä kannattaisi tehdä.. Pirjo oli siellä neuvomassa ja neuvoi, että pk-hyppyä kannattaa heti alusta asti tehdä edes takaisin että se on sitten selkärangassa, että tullaan molempiin suuntiin. Tässä Pirjo onkin varmaan aika pitkälti oikeassa, mutta entä sitten tokokokeiden alemmat luokat kun sinne pitääkin pysähtyä? Onnistuuko se enää jos koira on oppinut sinkoamaan heti takaisin? Pitäis kai tässä vihdoinkin tehdä kunnollista päätöstä mitkä on Ukon (pää)lajit ja jatkaa siltä pohjalta.. Siis selvästikin mä olen alkanut Ukon kanssa kuitenkin tekemään pohjia kaikkiin lajeihin mitä Jerikonkin kanssa tehdään, mä en sitten vaan osaa rajoittaa.. :D

Tiistaina tuli poikien geenitestien tulokset. Jeriko on CL ja CEA vapaa geenitestin perusteella, TNS vapaa Jeriko on isän ja emän vanhempien tulosten perusteella (Coxi siis testattu, Kerttu TNS vapaa vanhempiensa tulosten perusteella). Ukkokin on TNS ja CL vapaa, mutta aivan yllätyksenä tuli CEA "afffected", Ukko on siis geeneettisesti CEA-sairas vaikka pentupeilauksessa ei CEA:ta ole näkynytkään. Tauti voi kuitenkin ilmeisesti olla niin lievä ettei sitä nähdä eikä sen silloin pitäisi vaikuttaa koiran näköön tai elämään mitenkään nyt eikä tulevaisuudessa. Ja sehän on pääasia. :)
Aika ikävä yllätys silti oli..

Toinen viikon ikävä yllätys tuli eilen, kun lähdin kotoa ja poljin olohuoneen ikkunoiden ohi. Kuulin, kun Ukko haukkui asunnossa ja käännyin takaisin. Rappukäytävässä kuulin, että Jeriko säesti Ukkoa hiljaisella matalalla ulvonnalla. Oivoi. Pamautin sitten nyrkillä oveen ja koirat hiljeni. Odotin pari minuuttia ja menin sitten sisään ja vein pienet herkkutikut koirille purettavaksi toiveena, että sitten pääsisin lähtemään hiljaisuudessa eikä ulos enää mitään kuulunutkaan. Tosin en enää ehtinyt jäädä enempää odottelemaankaan.

Iltapäivällä kävin sitten naapurilta kysymässä, että oliko koirat mölynneet vielä päivällä ja miten ne yleensä täällä on, niin sain yllättävän vastauksen: koirat on haukkuneet ja ulvoneet lähes päivittäin kun ollaan kotoa lähdetty, olleet hiljaa jonkin aikaa ja sitten päivällä ehkä joskus vähän lisää. Mutta ei se naapurin rouvaa haitannut. Ei selvästikään, kun ei ole tullut mitään sanomaan. Voi paskan paska! ;(
Mietin nyt sitten johtuuko toi Ukon haukkuminen siitä, että ollaan pidetty sitä nyt häkissä (sisäsiisteyden ja nettipiuhan pureskelun vuoksi) eikä Ukko pääse Jerikon kanssa touhuamaan. Jerikon ulvominen on nyt vasta onkin ihmeellistä, ei olis uskonut! Mutta kai se sitten säestää Ukon haukkua ja yrittää kutsua lauman takaisin auttamaan toista, kun sillä selvästi on joku ongelma. Niin ja Ukon haukku ei ole mitään hätääntynyttä ollut, enemmänkin sellaista komennusta. Siis ihan Ukon tyyppistä, tykkää kyllä ihan olla häkissä sinänsä eikä ahdistu, mutta jos käy tylsäksi niin pitää vähän huutaa, että joku tulis päästämään ulos..

Jatkossa nyt kuitenkin kokeillaan niin, että Ukko on asunnossa vapaana Jerikon kanssa paitsi että suljetaan olohuone portilla. Sitten naapurilta taas kysymään onko ollut hiljaista. Ja toivotaan, että lattiat pysyy kuivina ja nettipiuha ehjänä..

Jerikon jalka on ollut ihan ok, pikku hiljaa päästelen Jerikoa lenkeillä vapaaksikin ja katson miten sitten menee. Ensi viikko varmaan silti pidetään vielä agilitystä taukoa.. Mutta tokoa tässä voisi pikku hiljaa alkaa tekemään (rauhallisista liikkeistä lähtien) ja jälkeä kans ennen kuin lumet tulee. Eli jos joku haluaa lähteä jäljelle esim. sunnuntaina, niin täällä on seuralainen tarjolla! :)

11 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Oon miettinyt ihan samaa monesti Sisun kohdalla tosta haukkumisesta. Se, kun tuppaa pitämään mölinää vaikka oltais kotonakin... Ja sitten, kun ne riehuu Rudin kanssa niin sillonki päästelee sellasia komennushaukkuja. Ikkunasta, jos näkee jotain outoa niin hirvee vahtihaukku päälle. Naapurit ei tosin ole mitään sanoneet. Uskaltaakohan sitä kysyäkkään?! :D

Sabina kirjoitti...

Ja Ukko kans välillä häkkiin laittaessa, kun vielä olen kotona, on haukahdellut silleen että "nyt sitten muuten päästät mut ulos ja leikkimään".. Ja naapurikin tosiaan kuvaili ettei mitään kimakkaa hätääntynyttä haukkua ole kuulunut.. Että parempi sekin tietty ettei mistään ahdistuksesta ole kyse, katsotaan nyt miten toimii uusilla järjestelyillä. Jos hyvin niin eihän meillä sitten mitään tarvetta olekaan häkittää Ukkoa.. :)

Elsa kirjoitti...

Tuosta tokohypystä tuli mieleen :> Me ainakin harjoteltiin alusta asti molempiin suuntiin hyppyä ja sain samaan syssyyn pysäytyksenkin opetettua ja hyppynoudon. Ensin hyppäs pallon perässä ja toi sen hypyn kautta takasin. Sitten lähetin ensin ja se pysähtyi odottamaan palloa, sillä sain seisomisen automaattisesti ja siihen vaan istuminen lisänä ;) tosi näppärää!

HannaH kirjoitti...

Voihan kökkö ton kämpässä ulvomisen kanssa... Se on NIIIIN hanurista! Toivottavasti saatte sen kuriin. Ja eipä toi CEA-juttukaan kiva ollut. Höh. Damn it.

HannaH kirjoitti...

Ja tosiaan ainut naapurivalitus on meille tullu sillä kertaa, kun Enni oli teljetty makkariin kun oltiin kaupungilla illalla (olkkarin seinät oli just maalattu). Eli hermohan sillä oli vaan menny siihen vankeuteen. Ehkä tuo vapaana olo voi hyvinkin auttaa. Jos ei niin taas sitruunapanta harkintaan... :)

Anu kirjoitti...

Netistä saa ohjelman nimeltä Audacity, jonka voi ladata koneelle ja nauhoittaa sitten koirien yksinoloa. Niin mäkin olen tehnyt, hyvä ja näppärä ohjelma.

Cean lievimmät muodot crd/ch voivat peittyä, kun ovat lieviä. Tämä on yleistä varsinkin merlen värisillä pennuilla. Onneksi tuo crd/ch ei vaikuta mitenkään koiran näkökykyyn.

Sabina kirjoitti...

Hanna, Ukossa ja Ennissä on vähän samaa, ei ihan mukisematta tyydy mihin vaan.. ;)
Tää päivä tais ainakin mennä ihan hiljaisuudessa, huomenna käyn vielä kysäisemässä naapurilta onko kuulunut mitään ja jos ei, niin täytyy vaan häkki palauttaa lainasta ja toivoa ettei mitään pahuuksia tehdä..

Olen myös kuullut sellaisesta ohjelmasta jonka avulla pystyy kaiuttimien kautta komentaa koiraa, tai siihen on nauhoitettu joku kielto jonka ohjelma kuuluttaa jos koira ääntelee. Mutta toivon mukaan me pärjätään ihan ilman ohjelmia tai sitruunapantoja. ;)

Sabina kirjoitti...

Hah, tajusin juuri, että otatin Jerikosta ihan turhaan ne CEA ja CL -testitkin. Selailin anadunea ja siellä oli paremmin ilmoitettu testitulokset kuin bordercollie -health sivustolla Jerikon sukulaisten osalta, ja Jeriko olis ollut ihan CEA ja CL vapaa ilman mitään testejäkin.. On se niin kiva hukata rahaa.. :D

Anita kirjoitti...

Älä pidä sitä Ukkoa häkissä. Minäkin möykkäisin jos mut teljettäisiin häkkiin. Sitä paitsi se on oikeesti kiellettyä. Muistan vaan kun Ilona silloin pentuna telo jalkansa ja jouduin laittamaan sen häkkiin. Aluksi kunoli tosi kipeä oli hiljaa, mutta sitten kun alkoi paraneen, alkoi myös meteli ja oli laitettava häkki kasaan.
Laita ne sun nettipiuhat vaan pois kun itsekin olette ja pissathan saa aina luututtua. Teillä on onneksi hyvä portti sinne olkkarin puolelle ja sopivasti koirille tilaa kettiö-eteisessä... Kyllä se Ukko siitä vielä hiljenee! ;-)

Elsa kirjoitti...

Hei ja meillä on Linkalla kuonokoppa monesti yksin ollessaan, sellainen häkkimallinen niin pystyy hyvin juomaan mutta ei tuhoamaan. Tosi näppärä!

Sabina kirjoitti...

Voi kamala, en mä nyt sentään kuonokoppaa Ukolle laita :D Eiköhän toi mene ohitse ihan iän kanssa.. :D