torstai 26. huhtikuuta 2012

Vihdoinkin sulaa!

Oi tätä ihanuutta! Vihdoinkin alkaa olemaan suurimmaksi osaksi sulaa, metsäpolut valtaosin sulia mutta paikoin vielä petollisen liukasta, kentät pääosin sulia mutta myös aika märkiä, metsissä edelleen täällä päin on paikoin luntakin, mutta osin myös sulaa. Ja meidän läheiset "jälkipellot" on melkein täysin sulia, vettä sitten paikoin paljonkin. Mutta siis pääsee jo ulkona paremmin tokoilemaan ja vihdoinkin tekemään jälkeä! :)

Tänään sitten kunnostauduin oikein tuplasti, kävin ensin tallaamassa jäljen pellolle. Pituutta varmaan muutama sata metriä, sellaista suorakulmaista siksakkia (jos joku nyt ymmärtää mitä tolla tarkoitan) tein, kulmia tuli viisi. Keppejä mulla oli kaapissa kuivumassa viime syksyltä kolme, ne tiputtelin sitten jäljelle. Tein ensin pienen makkararuudun ja sitten jälki, makkaraa/nappulaa jäljelle janan alkuun, kulmiin ja keppien tuntumaan. Vähän oli kyllä jäljen teko itsellä hakusessa, unohdin kotiin merkkikepit ja otin vaan pyykkipoika-merkkejä, ei niillä siellä pellolla paljoa tee. :D Ja unohdin Jerikon jälkivaljaat ja -liinankin, Matti joutui niitä sitten jälkikäteen mulle kiikuttelemaan. Onneksi ei ollut pitkä matka! ;)

Tehtiin sitten välissä tokotreeni, voittaja-luokan liikkeet putkeen, palkkasin luoksetulosta, metallinoudosta ja kaukkareista. Seuraamisessa Jeriko hieman meinasi poikitella ja keulia, ihan loppuun alkoi sitten tulla äännähdyksiäkin. Tein päätöksen, että nyt on tällanen läpimenotreeni enkä enempää siihen poikitteluun puutu, mutta ääntelyn suhteen vaadin hiljaisuuden ennen kuin lopetin. Ihan hyvää seuraamista kyllä siis kuitenkin keskimäärin. :)

Hitsi, liikkeestä istuminen unohtui! :D

Luoksetulo on ihan hyvä, Jerikon perus. Tulee laukalla, mutta ei mitenkään sata lasissa, pysähtyy kyllä sitten napakasti. Tosi hyvä suora  ja tiivis asento eteen ja hyvä perusasentoon siirtyminen. :)

Ruutu oli aivan mieletön! En tiedä onko Jeriko koskaan tehnyt noin nappisuoritusta! No, saihan se silloin kerran kokeessa kympin ja välillä treeneissä tosi hyviä, mutta nyt oli vielä vauhtia enemmän ja silti aivan häränsilmään pysähtyi. ;) Seuraamaan lähti tulemaan niin, että kuulin kuinka hiekka lensi! :D

Molemmat noudot oli nyt tasamaalla, kun ei ollut hyppyestettä. Oikein hyvät noudot, metallikapulan kanssa meinasi alkaa ennakoimaan perusasentoon siirtymistä ja vaadin sitten vaan edessä pysymistä ja palkkasin sitten siitä.

Tunnarin tein koko kapulasetillä taas. Kapuloita maahan heittäessä ja siirrellessä, joku vääristä osui hieman jonkun sormen selkäpuoleen, mutta ei sitten ollut hajuakaan, että mikä se niistä oli, joten en voinut tehdä asialle mitään. Omaa taisin pitää aika pienen hetken kädessä, kun Jeriko oli siitä hieman epävarma, käytti suussaan mutta sitten hieman epäröi. Toi kuitenkin oman eikä vääriin suullaan koskenut. Sinänsä siis hyvä. Mutta nyt siellä joukossa on joku jossa mahdollisesti on vähän mun hajua, ei sitten auta kuin odottaa että tuoko Jeriko joskus väärän ja sitten ottaa se pois sarjasta..
Mutta siis nyt harjoitus meni hyvin, joten täytyy olla tyytyväinen. :)

Kaukkarit meni tosi hyvin! En muista koska Jeriko olisi tehnyt kaukkarit kokonaisena sarjana kokeenomaisessa treenissä noin hyvin. Ei yhtään tuplakäskyä vaikka Jeriko välillä katseli minne sattuu (lintujen lauluako sitten kuunteli vai mitä?) ja kaikki vaihdot teknisesti priimaa. Siitä kelpasikin palkata! :)

No, sitten päästiin jäljelle, jälki vanheni 30-45 minuuttia. Tosiaan ehkä vähän tyhmä vuoden ensimmäinen jälki ajaa tälleen tokotreenin päälle, mutta näin tehtiin. Ruudussa Jeriko kuitenkin etsi ja söi ihmeellisen rauhassa makkaranpaloja, oikein hyvä juttu! Kun ei ollut merkkejä niin mulla oli vähän vaikeuksia löytää oikea lähetyskohta. Kun oltiin jäljelle siirtymässä pellon takana meni pari koiraa joita Jeriko jäi katsomaan ja meinasi lähetyksessä lähteä vinoon, korjasin siitä sitten takaisin, haluan nyt kiinnittää erityisesti huomiota siihen, että kun janalla lähetetään niin sitten myös lähdetään mun lähettämään suuntaan! ;) Sitten nousukin jälki hyvin ja Jerikolla oli ihmeen paljon malttia tässäkin kohtaa, etsiskeli makkaranpalasia aika rauhassa. Alkoi sitä tuttua vauhtiakin sitten taas löytymään ja välillä Jeriko keskittyi vähän huonosti ja nosti päätään. Tuuli aika paljon ja Jeriko kulki välillä jäljen sivussa. Kuitenkin kulmiin tarkensi ihan hyvin ja kulmat meni hienosti ja loppuun päästiin kunnialla. Kaikki kepit jäi vaan jäljelle. :D Koska en tarkkaan tiennyt missä ne oli, en voinut Jerikoa niitä korjata nostamaan, ja toisaalta kun kepit on kuitenkin suhteellisen uusi juttu jäljellä ja muuten meni ihan kohtuullisen hyvin, niin päätin antaa sen asian olla ja antaa Jerikon jäljestää rauhassa.

"Maalin" jälkeen tallailin vielä ihan siihen Jerikon eteen lyhyitä askelsarjoja mihin laitoin sitten kepin (sen yhden minkä itse löysin jäljeltä jälkikäteen). Odotin, että Jeriko on lähetyksessä nenä kunnolla kiinni maassa ja sitten vapautin etsimään kepin (muuten Jeriko olisi yrittänyt suoraan juosta kepille). Tämä menikin tosi hienosti ja Jeriko tarkasti ja nopeasti etsi kepin ja nosti, josta pääsin sitten palkkaamaan. Kolme tällaista toistoa tehtiin, että sain asiaan varatut kissanruuat Jerikolle annettua. :)

En siis ole ollenkaan tyytymätön tohon jälkeen vaikkei mennytkään ihan niin kuin oppikirjoissa. Pieni muistuttelu kepeille kuitenkin selvästi tuotti tulosta ja luulen, että ensi kerralla Jeriko jo muistaa ilmaista niitä oma-alotteisesti. Jana- ja keppitreeniä voisi kyllä tehdä myös erikseen. Ja kunhan nyt on tarpeeksi aikaa joku päivä, niin voisi lähteä kunnollisen metsäjäljen tekemään. Se on kuitenkin vaan jotenkin paljon kivempaa kuin peltojälki, kai koska se yleensä sujuu paljon paremmin.. ;D

Ei kommentteja: