lauantai 7. huhtikuuta 2012

Isoveli treenaa

Tänään käytiin pitkästä aikaa Jerikon kanssa kunnolla treenaamassa. Edellisestä kerrasta on varmaan pari viikkoa (?), mun kohdalla siis tosi pitkä aika! ;)
Jeriko on kyllä niin huippu, se oli niin innoissaan, että vahingossa puri mun sormeen reiän. :D Tehtiin vähän kaikenlaista. Seuraaminen oli aivan priimaa, kontakti ei pudonnut kertaakaan (lukuunottamatta paria aivastusta) vaikka treenattiin kaupan parkkiksella ja välillä tarkoituksella kävelin suuremman häiriön ohi. Todella hienoa seuraamista! :)
Ruutuun lähetyksiä muutama, tosi hyvin haki ruutuun, eipä siinä mitään ongelmaa. Lähinnä ehkä haluaisin vauhtia hieman lisää ruutuun menoon (menee reippaalla laukalla, mutta kovempaakin pääsis), mutta en ole ihan varma miten sitä saisin..?
Luoksetulo pysäytyksineen aivan nappisuoritus, jätin sitten yhteen kertaan. :)
Metallinoutoa tehtiin myös. Tähän kaipaisin myös hieman lisää vauhtia, ja itse laitan perusasennossa omat jalat turhan tiiviisti kiinni, pitää sitten hieman siirtää eteentuloa varten. Pitäis oppia seisomaan jalat hartialevyisesti.. :D Tai vähempikin riittäisi, kun olis edes pieni väli kengänkärkien välissä, että olis tilaa tulla tiiviisti..
Tunnaria kaksi toistoa ja tosi hyvin meni. Liikkeestä istumisessa ekan Jeriko jäi taas seisomaan, tää on varmaan meidän ikuinen heikko lenkki, mutta muuten hyvin vaikka otin väliin seisomisiakin.
Todella kiva oli treenata kunnolla pitkästä aikaa, Jerikokin oli aivan innoissaan. :)

Ollaan tosiaan jonossa tokokokeeseen 28.4, kun se ilmoittautumisen alkaminen meni multa vähän ohi.. :D Jos ei sinne päästä, niin seuraava mahdollisuus olisi 1.5., vapputunnelmissa kokeeseen..? ;) 28.4. olisi myös agilitykisat Lempäälässä, joten voisi olla ihan hyvä ratkaisu muutenkin mennä sinne ja tokokokeeseen sitten vaikka 1.5.

Arki Ukon kanssa on edelleen mennyt tosi mukavasti. Jeriko on alkanut leikittämään Ukkoa melkein jatkuvasti ja on kyllä tosi kiltti ja kärsivällinen leikeissään Ukon kanssa. Ukko saa hyppiä päällä ja nylkyttääkin (paitsi, että mä menen kyllä sitten kieltämään ettei tyhmä tapa vahvistu). :D Kissojen kanssa Ukko on pääasiassa tosi nätisti, mitä nyt pari kertaa on meinannut lähteä perään turhan vauhdikkaasti, mutta uskoo heti kun sanoo.

Tuntuu, että Jeriko on saanut paljon Ukon seurasta vaikka ensin protestoikin. ;) Jeriko tuntuu suhtautuvan vieraisiin koiriinkin paljon kiinnostuneempana ja rennompana nyt, en tiedä mistä johtuu. Kuitenkin aiemmin oli usein hieman epävarma varsinkin hihnassa ja meni vaan ohi ehkä niskakarvoja nostellen, nyt on selkeästi rennompi ja kiinnostunut vieraista koirista ystävällisessä mielessä. Yksi hyvä esimerkki on portugalin vesikoira (leikattu uros) johon ollaan aiemminkin törmätty metsässä ja Jeriko on silloin mennyt vaan pikaisesti ohi. Tänään aamulla törmättiin samaan koiraan kun Ukkokin oli mukana, ja Jeriko oli tosi kiinnostunut tästä koirasta ja heilutteli häntäänsä innoissaan. Olisi lähtenyt tämän koiran kanssa leikkimäänkin. :)
Ja Ukko on tosi reipas ja ystävällinen vieraiden koirien kanssa, nuoleskelee kaikkien huulia. :)

Lisäksi vaikka alkuun tuntui, että Jeriko oli tosi huonosti kuulolla kun Ukko oli mukana lenkillä, niin nyt Jeriko on suorastaan parantanut aikaisempaan tasoon nähden ja herkut maistuu selvästi paremmin, joten myös kävelee hihnassa paremmin rinnalla. Varmaan johtuu siitä, että nyt ei tarvi enää huijata Jerikoa ruuan kanssa "muuten Lalli syö" uhkailuilla, "muuten Ukko syö" on ihan totinen tosi! :DD Paranee olla skarppina tai muuten toinen vie kaikki herkut! ;)
Voi kun mä odotan sitä aikaa, kun molemmat osais oikein nätisti kävellä hihnassa ja pystyis samoille pitkille lenkeille ottaa molemmat. :)

Ukon kanssa ollaan harjoiteltu luopumista ja alkaa ihan ok sujumaan. Lisäksi edelleen toki sitä luoksetuloa ja myös hihnakävelyä siinä mielessä, että palkkailen aina kun Ukko on rinnalla. Ukko kulkee nyt vielä fleksissä, että saa turvallisesti harjoiteltua luoksetuloa ja toisaalta ei tarvi stressata sen hihnakävelyn kanssa. Luulen, että tulos on parempi kun lähdetään näin alkuun tällä, että vaan vahvistan sitä rinnalla kävelyä, mutta ei tarvi puuttua erkaantumiseen. Ei varmaan muuten paljon edettäis ja olis aika stressaavaa toi ulkoilu. ;)

Huomenna on sitten pentupäivä Somerolla ja Jeriko pääsee samalla tekemään ratatreeniä. Hauska nähdä ekaa kertaa muita pentuja ja pentujen omistajia! Varmasti kiva päivä tulossa! :)

Ai niin! Eilen mulla oli aamupäivällä jotenkin huono olo (luulin, että mahatauti iskee) eikä ruoka oikein maistunut vaikka Matti oli paistanut hyviä naudan pippuripihvejä. Pihvit jäi sitten lautaselle keittiön tasolle ja myöhemmin, kun ne oli kadonnut luulin että Matti oli heittänyt ne menemään. Kävi sitten kuitenkin ilmi, ettei ollut eli koirat (Jeriko?) on ne vienyt! Jerikohan on ainut joka sinne yltää, joten ei voi oikein Ukkoakaan syyttää. Mutta koskaan ennen Jeriko ei ole mitään varastanut, kun ei se niin ahne olekaan. Nyt ilmeisesti pitää alkaa kuitenkin olemaan hieman tarkempi mihin ruokia jättää! Mahtoi pihvit sitten koirille maistua, kun oli oikein pippurisia ja suolaisia.. :D

2 kommenttia:

Elsa kirjoitti...

Meillä Doris puottelee koirille ruokia pöydältä ;)

Sabina kirjoitti...

Niin meilläkin kyllä kissat tykkää pudotella kaikkea pöydältä, mutta olis vaikea kuvitella, että ne tiputtais pihvit lautaselta, mutta lautanen jäis nätisti pöydälle... Tästähän kehkeytyy oikea rikosdekkari: "Kuka varasti pihvit pöydältä".. :D

Oli kissat tai Jeriko kuka pihvit lattialle auttoi, niin Ukko kyllä varmasti on syönyt koska sillä on maha nyt ihan kuralla! :D