torstai 19. huhtikuuta 2012

Norsun muisti tai ainakin sinne päin

Olen nyt sitten lunastanut puheeni esineruudun tekemisestä, tehtiin eilen ja tänään ruudut. Tiistaina itse asiassa pistin Jerikon etsimään myös lenkillä taskussa kulkeneen narulelun, en kyllä silloin jaksanut mitään aluetta tallailla. Eilen ja tänään sitten tallailtiin niin, että koirat juoksi vapaana ja esineiden pudotukset tein Ukko hihnassa. Mutta ei ole kyllä Jerikolta esineruutu mihinkään unohtunut talven tauon aikana, parantunut melkeinpä. ;)

Täällä on aika kivat maastot, hyvin erilaiset kuin mitä kodin lähistöltä löytyy. Paljon kalliota ja kanervikkoa, joita päätin sitten hyödyntää esineruudussa uudenlaisena maastona. Eilisen ruudun tein muutenkin mielenkiintoiseen paikkaan, jossa pystysuora reilun metrin korkuinen kallioseinä reunusti puolta etureunasta ja vasemmasta sivusta. Päätin ihan tarkoituksella tehdä siihen ruudun ja jättää yhden esineen vielä kallioiden rajaamalle alueelle, koska siinä taatusti tuuliolosuhteet on aivan erilaiset kuin mihin Jeriko on tottunut. Ensin vein My Little Ponyn noin 20 metriin melko oikealle. Suora hyvä pisto ja poni löytyi alta aikayksikön! :) Sitten vein samalla kertaa takarajalle pienen pehmeän kissojen lelun ja sitten siihen kallioiden katveeseen nahkahanskan. Lähetin Jerikon sitten kallion päältä kohdasta jossa oli toinen pienempi kivi alla "portaana". Jeriko irtosi takarajalle tosi hyvin ja lelu löytyi välittömästi. Hanskan kanssa sitten saikin tehdä hieman enemmän töitä, mutta annoin Jerikon työskennellä aluetta ja kun Jeriko tuli takarajalta takaisin päin alkoi haju tarttua nenään ja hanska löytyi. :) Tosi hyvä treeni!

Tänään tehtiin toinen esineruutu, samantapaiseen maastoon jossa pohjana  paljasta kalliota, sammalta ja kanervikkoa. Vein kolme esinettä kerralla, ensin lompakko noin 35 metriin kahden kallionlohkareen väliin, tässäkin hain sitä että olisi melko haastava kun on siellä välissä. Tosi hyvä suora pisto suoraan kohti takarajaa/takarajalle. Takaisin kääntyessä Jeriko hyppäsi toisen lohkareen päälle ja sittenhän lompsa löytyi! Toinen esine lasten vaahtomuivinen tai mikä lie sandaali aivan takarajan tuntumaan. Tässä myös maaston epätasaisuutta, maasto laski takarajaa kohden ja sandaali korkeamman mättään takana. Lähetyksestä Jeriko ampaisi taas aivan suoraan osoittamaani suuntaan, takarajalla työskentelyä en kyllä nähnyt, mutta ei Jeriko ehtinyt ollakaan näkymättömissä kuin ehkä 5 sekuntia ja palasi sandaalin kanssa. Aivan huippua! :D Viimeinen esine pieni pehmeä rapiseva jonkin sortin sammakkoa esittävä lelu. Tämän jätinkin aivan eteen paljaamman kallion ja sitä reunustavan kanervikon tuntumaan, vajaa 10 metriä varmaan matkaa. Mutta eipä mennyt Jeriko lankaan tässäkään. Lujaa lähti, mutta heti toisella laukka-askeleella haju esineestä, tarkennus ja esine löytyi.

Siis todella hyvät treenit!! Ei ole kyllä esineruudun tekeminen Jerikolla mihinkään unohtunut, pikemminkin parantanut talven tauon aikana. Pistot oli kyllä aivan täydellisiä, suoraan ja lujaa sinne minne osoitin ja nenä koko ajan auki. Jeriko myös nauttii esineruudun tekemisestä tosi paljon! Paimennuksen jälkeen ehkä Jerikon mieluisin aktiviteetti. Vautsi, kun oli hyvä! :)

Eilen tehtiin myös tokoa. Ruutua häiriöllä, häiriönä Ukko+leluja ja herkkupussi (suljettu ettei Ukko syö) kesken matkaa. Hyvin Jeriko kyllä sinne haki vaikka joutuikin Ukkoa väistelemään. Aikamoinen häiriö kieltämättä. :D Seuraamista ja jääviä tehtiin myös, nyt Jeriko ei sekoitellut eri jääviä ollenkaan, tosi nopeat ja napakat muutenkin. Noutoja sekä puu- että metallikapuloilla, ja vauhti oli kyllä hyvä. :)

Ukko sai myös treenata vuoronsa odottamista/kiinni odottamista. Osittain meni ihan hyvin, kun kävin tosi nopeasti palkkailemassa, mutta sitten kun Ukko pääsi vauhtiin niin pelkkä vinkuminen ei riittänyt vaan huusi kuin hyeena! Siinä sitten odottelin hiljenemistä, kun ohikulkevat ihmiset ihmetteli, mutta taatusti en mene sellaisella huudolla päästämään irti! Jännä kyllä, kun Ukko jää ihan rauhassa sisälle, kun lähden kouluun, mutta toi yksinjääminen sitten kun olen kuitenkin läsnä, vessan oven taakse tai tolleen tolppaan kiinnitettyä, saa aikaan hirveän metelin. Täytyy siis vaan harjoitella, ei siinä mitään.

Ukon kanssa ollaan treenailtu myös istumisen kestoa ja aika pitkään jo pystyy odottamaan paikallaan. Äsken lenkiltä sisälle tullessa odotti Jerikon vieressä istuen varmaan ainakin puoli minuuttia, kun mä riisuin ulkovaatteet ennen kuin pääsin tassuja pesemään. Eilen Ukko sai myös ulkona leikkiä kahden lelun leikkiä vaikka tuntui kyllä enemmän tyytyvän siihen yhteen ja luonnostaan tuovan sitä mulle takaisin, että pääsis leikkimään yhdessä. :) Samalla tehtiin istumisia. Maahanmenoharjoitukset vois varmaan pikku hiljaa aloitella... :)

Ei kommentteja: