maanantai 10. tammikuuta 2011

Somerolla taas

Oltiin tänään taas Somerolla harjoittelemassa paimennusta. Tällä kertaa saimme mukaamme Vellun ja Theban, sekä Ronjan jonka minä vein Tuijan puolesta lampaille.
Homma alkoi itselle olemaan nyt paljon paremmin hanskassa, mutta varmaan aiemmasta epäjohdonmukaisesta ohjaamisesta johtuen Jeriko oli melko paineistunut, eikä ollut niin innokas mitä elokuussa. Mietin myös, että onko Jerikossa kuitenkaan tarpeeksi paimennusviettiä, kun ainakin tällä kertaa huomasi että Theballa sitä oli huomattavasti voimakkaammin. Toisaalta kun katselin videoita elokuulta (saati sitten millainen oli ensimmäistä kertaa lampailla) niin silloin Jerikolla oli aika lailla samoja elkeitä kuin Theballa nyt, itse olin vain sata kertaa huonompi ohjaamaan kuin Vellu. Marikan kanssa myös keskustelin ja käsitin, että paimennusvietti on aika moninainen käsite, heidänkin koirillaan silmän käyttöä eri lailla. Ja voihan siis olla, että tämä taas tästä paranee kun Jeriko pääsisi vapaammin tekemään.
Karsin kyllä surutta videoista huonommat pätkät pois, välillä Jeriko liikkui kuin liisterissä, ja pysähtyi herkästi vain heiluttamaan häntää mulle ja mielistelemään. Harmittaa suuresti kuinka olen itse mokaillut ohjauksessa aiemmin ja paineistanut ihan turhaan, toivon että tää solmu tästä aukeaisi kun osaan nyt paremmin ohjata ja Jeriko rentoutuisi uudestaan.

Harmittaa myös vähän, että päästiin pyöröhäkkiin harjoittelemaan vasta nyt, siinä olisin varmaan itsekin hoksannut ohjauksen nopeammin ja Jerikolle olisi suunnat tulleet paremmin selviksi ja oltaisiin säästytty epäjohdonmukaisilta kepillä huitomisilta. Nyt kuitenkin häkissä alkoi myös vastapäivään kiertäminen onnistua jotenkuten, liikkui kyllä niin kuin hidastetussa elokuvassa ja oli muutenkin jo henkisesti aika väsynyt, siitä ei sitten oikein saanut hyvää pätkää tänne vaikka oli sielläkin hyviä hetkiä.. Kyllä siihen parempaan suuntaansa Jeriko kuljetti lampaita ihan mukavasti, ja meni aika pienestä välistäkin kun lampaat oli aivan reunassa sen kummemmin arvuuttelematta.
Täytyy nyt vaan toivoa, että tämä henkinen solmu tästä aukeaisi, tykkäisin kovasti paimentaa Jerikon kanssa, mutta jos se jää tällaiseksi eikä into palaa, niin pakkohan se on sitten luovuttaa. Tyhmä ohjaaja. Katsotaan nyt mitä tulevaisuus tuo..
Ohjasin tosiaan myös Ronjaa, ihan kivasti alkoi kiinnostumaan lampaista ja syttymään, melko herkkä ohjata ja kiva kun sai toisen treenin itse ohjauksen suhteen. :)
Videoiden kuvauksesta kiitos Vellulle. Pahoittelut kuitenkin siitä, että toinen video on äänetön, taustalla keskusteltiin niin paljon, ettei viitsinyt niitä juttuja nettiin julkaista, parempi sitten näin äänettömänä. Ja itse asiassa Jerikon meno näyttää jotenkin reippaammalta ilman taustahälyä. :D





3 kommenttia:

Tuija kirjoitti...

Iso kiitos Ronjankin ohjauksesta ja kiitos videoista.:) Toivon mukaan pääsen ensi kerralla itsekin mukaan, mutta Ronjaa saa lainata kyllä.:) Kyllä se Jeriko tuosta vielä, me itse kukin tehdään virheitä lajissa kuin lajissa.

Sabina kirjoitti...

Toivottavasti olet oikeassa. Tämä vaan on laji jossa vietin pitäisi olla aika voimakas, ja sitten jos sen on alkuun jotenkin sammuttanut niin enpä tiedä... Katsotaan nyt...

Sabina kirjoitti...

Niin ja eipä mitään, tosiaan ihan kiva saada lisätreeni Ronjan kanssa. Ja kun ei sulla oikein ole mahkuja töiden puolesta viedä Ronjaa niin hyvinhän se meidän mukana tulee. :)

Hitsi kun katselen noita videoita uudestaan niin alkaa melkein tulemaan sellainen olo ettei se nyt niin epätoivoiselta näytä, Jerikohan kiertää hyvin laumaa ja toisaalta kuljetuksissa hakee tasapainoa aika sujuvasti. Liikkui vaan melko rauhallisesti, mutta ei sekään nyt kai niin huono asia ole.. Sanokaa nyt joku viisaampi! :D